Avaa päävalikko

Barren Cross on yhdysvaltalainen kristillinen heavy metal -yhtye, jonka lukioystävät Ray Parris (kitara) ja Steve Whitaker (rummut) perustivat vuonna 1984 Los Angelesissa, Kaliforniassa. Yhtye julkaisi kuusi albumia vuosina 1986–1994 ja on sen jälkeen viettänyt hiljaiseloa. Muutaman kerran Barren Cross on palannut yhteen soittaakseen joitain konsertteja, ja 28. toukokuuta 2008 Barren Cross julkisti paluunsa virallisesti. Yhtye aikoo äänittää uuden albumin myöhemmin.

Barren Cross
Barren Cross Elements of Rock -festivaalilla 2012.
Barren Cross Elements of Rock -festivaalilla 2012.
Tiedot
Toiminnassa 1984–1994, 2008–
Tyylilaji kristillinen metalli
heavy metal
Kotipaikka Los Angeles, Kalifornia, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Mike Lee, Laulu
Jim LaVerde, Bassokitara
Ray Parris, Sähkökitara
Steve Whitaker, Rumpusetti

Levy-yhtiö

Star Song Records, 1986
Enigma Records, 1988–1989
Medusa Records, 1990
Rugged Records, 1994

Aiheesta muualla
Kotisivut

HistoriaMuokkaa

Vuoteen 1984 mennessä basisti Jim LaVerde ja laulaja Mike Lee liittyivät Barren Crossiin. Jatkuva esiintyminen klubikonserteissa auttoi yhtyettä hiomaan taitojaan. Vuonna 1989 Barren Cross esiintyi The Morton Downey Show -ohjelmassa muusikoiden kanssa, jotka vaikuttivat yhtyeissä Kiss ja Anthrax.[1]

Vuonna 1990 Mike Lee jätti yhtyeen ja liittyi täysin sekulaariseen yhtyeeseen nimeltä Bare Bones. Lee kuitenkin oli mukana Barren Crossin myöhemmillä julkaisuilla.[1]

Musiikkinsa puolesta Barren Crossia verrattiin usein Iron Maideniin lähinnä sen vuoksi, että Mike Leen ja Iron Maidenin laulajan Bruce Dickinsonin äänet muistuttivat toisiaan.[2] Sanoitustensa kannalta yhtye on merkittävä siitä, että heillä on tinkimätön kanta lukuisiin sosiaalisiin kysymyksiin. Heidän kappaleensa käsittelivät henkilökohtaisia ja yhteiskunnallisia epäkohtia kuten aborttia, terrorismia ja ennakkoluuloja kristityn näkökulmasta.[1]

JäsenetMuokkaa

DiskografiaMuokkaa

  • Believe (EP)  (1985)
  • Rock for the King  (1986) (Star Song)
  • Atomic Arena  (1988) (Enigma Records)
  • State Of Control  (1989) (Enigma)
  • Hotter Than Hell Live!  (1990) (Medusa Records}
  • Rock for the King  (1990) (uusintajulkaisu)
  • Rattle Your Cage  (1994) (Rugged Records)

LähteetMuokkaa

  1. a b c Powell, Mark allan: ”Barren Cross”, Encyclopedia of Contemporary Christian Music, s. 67–68. Peabody, Massachusttes: Henrdickson Publishers, 2002. 1-56563-679-1. (englanniksi)
  2. Hale, Mark: ”0270”, Headbangers, s. 32–33. Ann Arbor, Michigan: Popular Culture, Ink., 1993. ISBN 1-56075-029-4. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa