Axel Rudi Pell

Axel Rudi Pell (s. 27. kesäkuuta 1960 Wattenscheid, Bochum, Saksa) on saksalainen kitaristi. Hän aloitti uransa Steeler-yhtyeessä 1984. Vuonna 1989 Axel aloitti soolouran.

Axel Rudi Pell vuonna 2018.

DiskografiaMuokkaa

SteelerissäMuokkaa

  • Steeler (1984)
  • Rulin' the Earth (1985)
  • Strike Back (1986)
  • Undercover Animal (1988)

AlbumitMuokkaa

  • Wild Obsession (1989)
  • Nasty Reputation (1991)
  • Eternal Prisoner (1992)
  • Between the Walls (1994)
  • Black Moon Pyramid (1996)
  • Magic (1997)
  • Oceans of Time (1998)
  • The Masquerade Ball (2000)
  • Shadow Zone (2002)
  • Kings and Queens (2004)
  • Mystica (2006)
  • Diamonds Unlocked (2007)
  • Tales of the Crown (2008)
  • The Crest (2010)
  • Circle of the Oath (2012)
  • Into The Storm (2014)
  • Game of Sins (2016)
  • Knights Call (2018)
  • Sign of the Times (2020)
  • Diamonds Unlocked II (2021)
  • Lost XXIII (2022)
  • The Ballads VI (2023)

KokoelmatMuokkaa

  • The Ballads (1993)
  • The Ballads II (1999)
  • The Wizard's Chosen Few (2000)
  • The Ballads III (2004)
  • Best Of (2009)
  • The Ballads IV (2011)
  • The Ballads V (2017)

MusiikkilaitteistoMuokkaa

Pell käyttää muun muassa Marshallin, ENGL:n ja Peaveyn vahvistimia; sekä Fender Stratocaster -kitaroita joissa on DiMarzion HS-3 -stack-humbucker -mikrofonit. Samanlaiset joita Yngwie Malmsteen käytti uransa alkuaikoina, ennen siirtymistä Seymour Duncanin mikrofoneihin.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Axel Rudi Pell.
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.