Annie Lennox

brittiläinen laulaja

Annie Lennox (s. 25. joulukuuta 1954 Aberdeen, Aberdeenshire, Skotlanti) on brittiläisen popmusiikki-duo Eurythmicsin toinen laulaja. Hän on tehnyt yhtyeen ohella myös soolouraa. Eurythmicsin musiikin pääpiirre on Lennoxin voimakas ja ilmaisukykyinen alttoääni. Ennen Eurythmics-yhtyettä Lennox oli sen edeltäjän The Touristsin jäsen.

Annie Lennox

Vuonna 2004 Lennox voitti Howard Shoren ja Fran Walshin kanssa Golden Globen ja Oscarin parhaasta laulusta, Into The West, joka on soundtrack-kappale elokuvalle Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu.

Vuonna 2007 Lennox perusti hyväntekeväisyysjärjestö SING:in, jonka tehtävänä on valistus ja kamppailu Afrikkaa koettelevaa HIV- ja AIDS-pandemiaa vastaan.[1]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Diva (1992)
  • Medusa (1995)
  • Bare (2003)
  • Songs of Mass Destruction (2007)
  • A Christmas Cornucopia (2010)
  • Nostalgia (2014)

LähteetMuokkaa

  1. Mathew Scott: Annie Lennox haluaa muuttaa maailmaa äänen voimalla. Valitut Palat, 2009, nro 10, s. 64-68.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.