Avaa päävalikko
Annie Lennox

Annie Lennox (s. 25. joulukuuta 1954 Aberdeen, Aberdeenshire, Skotlanti, UK) on brittiläisen popmusiikki-duo Eurythmicsin toinen laulaja. Hän on tehnyt yhtyeen ohella myös soolouraa. Eurythmicsin musiikin pääpiirre on Lennoxin voimakas ja ilmaisukykyinen alttoääni. Ennen Eurythmics-yhtyettä Lennox oli sen edeltäjän The Touristsin jäsen.

Vuonna 2004 Lennox voitti Howard Shoren ja Fran Walshin kanssa Golden Globen ja Oscarin parhaasta laulusta, Into The West, joka on soundtrack-kappale elokuvalle Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu.

Vuonna 2007 Lennox perusti hyväntekeväisyysjärjestö SING:in, jonka tehtävänä on valistus ja kamppailu Afrikkaa koettelevaa HIV- ja AIDS-pandemiaa vastaan.[1]

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Diva (1992)
  • Medusa (1995)
  • Bare (2003)
  • Songs of Mass Destruction (2007)
  • A Christmas Cornucopia (2010)
  • Nostalgia (2014)

LähteetMuokkaa

  1. Mathew Scott: Annie Lennox haluaa muuttaa maailmaa äänen voimalla. Valitut Palat, 2009, nro 10, s. 64-68.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.