Avaa päävalikko

Vincent Pontare, taiteilijanimeltään Vincent, (s. 13. toukokuuta 1980 Solna, Tukholman lääni) on ruotsalainen laulaja-lauluntekijä. Hänellä on myös duo nimeltä Vargas & Lagola Salem Al Fakirin kanssa.[1]

Vincent Pontare
Vincent Pontare Grammisgaalassa vuonna 2013.
Vincent Pontare Grammisgaalassa vuonna 2013.
Henkilötiedot
Syntynyt 13. toukokuuta 1980 (ikä 39)
Solnan kunta
Ammatti laulaja, lauluntekijä, tuottaja, muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Vincent
Laulukielet englanti
Tyylilajit pop, rock
Levy-yhtiöt Little Stereo Recordings (2006–)
Aiheesta muualla
www.vargasandlagola.com
Vincent Pontare esiintymässä The Dome 46 -tapahtumassa toukokuussa 2008.

UraMuokkaa

Opiskeltuaan musiikkia Örnsköldsvikissä Pontare muutti Tukholmaan opiskelemaan musiikkituottajaksi Memusissa.selvennä

Hänen debyyttialbuminsa Lucky Thirteen julkaistiin Ruotsissa marraskuussa 2007. Albumin nimivalinnalla hän viittaa syntymäpäiväänsä (13. toukokuuta) ja perinteiseen väitteeseen luvun kolmetoista epäonnisuudesta.

Kun Pontaren ”Don’t Hate on Me” -single oli saavuttanut suuren suosion, hänellä oli aikaa kuvata musiikkivideota kappaleelle ”Miss Blue”. Video kuvattiin Los Angelesissa ja sillä vierailee huippumalli Anine Bing.

Pontare sanoitti ja tuotti suuren osan debyyttialbuminsa kappaleista. Edistääkseen albuminsa myyntiä hän teki kiertueen, joka kattoi yhteensä noin sata konserttia.

Vuonna 2010 Vincent julkaisi toiselta studioalbumiltaan Godspeediltä ensimmäisen singlen, ”Baby Hurricanen”.

YksityiselämäMuokkaa

Vincent Pontare on Elizabeth ja Roger Pontaren lapsi. Hänen isänsä on ruotsalainen muusikko, joka otti osaa Eurovision laulukilpailuun kahdesti, vuonna 1994 kappaleella ”Stjärnorna” (duetto Maria Bergmanin kanssa) ja vuonna 2000 kappaleella ”When Spirits Are Calling My Name”. Samassa järjestyksessä mainittuina kappaleet sijoittuivat 13. ja 7. sijalle.

Vincent on viettänyt osan elämästään Yhdysvaltain Tennesseessä. Hänellä on kaksi veljeä.[2] Tällä hetkellä hän asuu Tukholman Vasastanissa.

Vincent alkoi seurustella ruotsalaislaulaja Agnes Carlssonin kanssa vuonna 2009. Pari kihlautui huhtikuussa 2013.[3]

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Lucky Thirteen (2007)
  • Godspeed (2011)

SingletMuokkaa

  • Paradise (2006)
  • Don’t Hate on Me (2007)
  • Miss Blue (2008)
  • This Is for You (2008)
  • Baby Hurricane (2010)
  • The Moment I Met You (2011)
  • Put Your Money Where Your Money Is (2011)

LähteetMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Vincent Pontare