Avaa päävalikko

Ville Vesa-Matti[2] Vierikko (s. 1979) on suomalainen elokuvaohjaaja ja -käsikirjoittaja sekä videosuunnittelija. Hän on työskennellyt myös näyttelijänä ja editoijana.[1][3] Hän on yksi helsinkiläisen luovan tuotantoyhtiö Balansia Filmsin perustajista ja omistajista.

Ville Vierikko
Henkilötiedot
Syntynyt 1979[1]
Ammatti elokuvaohjaaja, elokuvakäsikirjoittaja, videosuunnittelija
Ohjaaja
Tunnetuimmat ohjaukset Tripla (henkilöohjaus)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

UraMuokkaa

Vierikko on ohjannut, käsikirjoittanut ja editoinut lähinnä lyhyitä fiktioelokuvia ja dokumentteja. Vuonna 2015 hän ohjasi yhdessä Taku Kaskelan kanssa Nelosen komediallisen live-viihdeshow Triplan.[4]

Teatterissa Vierikko on työskennellyt videosuunnittelijana ja näyttelijänä. Ryhmäteatterin tuotannossa Supernaiivi hän vastasi videosuunnittelusta ja näytteli supernaiivin isän roolin.[3]

Yle TV2:n komediasarjassa Fakta homma Vierikko esitti 1980-luvulla Aulis ja Hannele Kaakon poikaa Pasia. Kymmenen vuotta myöhemmin hän näytteli teini-ikäistä Pasia. Vierikko esitti poikarooleja myös elokuvissa Fakta homma ja Kiljusen herrasväen uudet seikkailut.

FilmografiaMuokkaa

OhjaajanaMuokkaa

  • sudensuuhun! (2007)
  • Stondis (2008)
  • Kierre (2010)
  • Äeti iäti (2011)
  • Tripla (2015) televisiotuotanto, näyttelijöiden ohjaus
  • Käty — kämppä tyhjänä (2015)

KäsikirjoittajanaMuokkaa

  • sudensuuhun! (2007)
  • Äeti iäti (2011)

EditoijanaMuokkaa

  • Kun maailma liukui pois (2007)
  • sudensuuhun! (2007)
  • Väkivaltaa ja kuvaamataitoa (2009)
  • Tirkistelijät (2009)
  • Kierre (2010)
  • Äeti iäti (2011)
  • Musta joulu (2012)
  • Käty – kämppä tyhjänä (2015)

NäyttelijänäMuokkaa

TeatteriMuokkaa

NäyttelijänäMuokkaa

  • Poliisi (Täällä Pohjantähden alla, 2006)
  • Supernaiivin isä (Supernaiivi, 2014)

VideosuunnittelijanaMuokkaa

  • Euroopan taivaan alla (2010)
  • Jatkuvaa kasvua (2011)
  • Eduskunta II (2012)
  • Neljäs tie (2013)
  • Jäniksen vuosi (2013)
  • Supernaiivi (2014)
  • Muodonmuutos (2017)

LähteetMuokkaa

  • Seppälä, Riitta; Tainio, Ilona (toim.): Suomen teatterit ja teatterintekijät 1993 - Yhteisö- ja henkilöhakemisto. Helsinki: Suomen Teatterijärjestöjen Keskusliitto ry, 1993. ISBN 951-31-0236-X.
  1. a b FINNISH FILM CATALOGUE 2018 / VILLE VIERIKKO FINNISH FILM CATALOGUE 2018. Suomen elokuvasäätiö. Viitattu 2.4.2018.
  2. Suomen teatterit ja teatterintekijät 1993, s. 479
  3. a b Ilona / Tekijähaku / Vierikko, Ville ILONA-tietokanta. Teatterin tiedotuskeskus (TINFO) ja Teatterimuseo. Viitattu 2.4.2018.
  4. Ville Vierikko Elonetissä Viitattu 2.4.2018

Aiheesta muuallaMuokkaa