Terhi Matikainen

Terhi Matikainen

Terhi Matikainen (s. 27. joulukuuta 1982) on suomalainen naislaulaja, joka sijoittui toiseksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla 2012.[1] Tuolloin tangokruunun vei Pekka Mikkola. Kyseinen vuosi oli viimeinen,jolloin jaossa oli vain yksi kruunu. 2013 palattiin takaisin järjestelmään, jossa valittiin sekä tangokuningas että -kuningatar.

Terhi on syntyisin Pieksämäeltä, nuoruutensa hän on viettänyt Kotkassa. Nykyinen asuinpaikka on Jyväskylä. Terhi Matikainen on 16-vuotiaasta asti tehnyt monipuolisesti musiikkia konserteista ja tanssikeikoista musiikkiteatteriin.

Terhi julkaisi vuonna 2012 esikoisalbumin nimeltä Puhdasta Ilmaa (AXR Music Oy / Suomen Mediamusiikki Oy). Julkaisemistilaisuus pidettiin Tähdet Meren Yllä- Tangoristeilyn aikana M/S Baltic Princessillä 18.11.2012. Terhi on ollut mukana myös näytelmälliseen konserttikiertueeseen perustevalla kokoelmalevyllä Lotta ja luutnantin sydän sekä hengellisellä lastenlaululevyllä Lasten kauneimmat hengelliset laulut.

Terhi Matikainen on levyttänyt myös omaa musiikkia. Kappaleet Liian myöhään, Eikö enkeleitä riitä taivaaseen ja Sinuun kiinni jäin ovat Terhi Matikaisen sävellyksiä ja sanoituksia.

Kilpailut/saavutukset/kiertueet/erikoisesiintymisetMuokkaa

  • Kaakkois-Suomen Iskelmäradion karaokekisat 1.sija 2001
  • Suuri Veteraanikonsertti (2003) (Yle TV2 taltiointi)
  • Vuoden Lavatähti 2003
  • Vuoden Humppakuningatar 2008
  • Kesäillan valssi (2009) (Yle TV2 taltiointi)
  • Tartu Mikkiin (2010) (Yle TV2 taltiointi)
  • Tangomarkkinoiden finalisti (kymmenen joukossa) (2011)
  • Tangomarkkinat-laulukilpailun kakkosija (Superfinalisti) (2012)
  • Tähdet meren yllä - Suuri tangoristeily & esikoisalbumin julkaisemistilaisuus (18.11.2012) (2012)
  • Tartu Mikkiin (2012) (Yle TV2:n tallenne)
  • Puhdasta ilmaa -albumi sijoittui marraskuun 2012 kuukauden levy -kisassa 2. sijalle (Paikallisradiot) (2012)
  • Radio Kajauksen Vuoden naistulokas 2012 (2013)
  • Puhdasta ilmaa -konsertti (Pieksämäki 13.2.2013)
  • Lotta ja luutnantin sydän -konserttikiertue (2013–2014)

DiskografiaMuokkaa

  • Amor amor, CDS (2002)
  • Mitä piirsitkään hiekkaan, CDS (2002)
  • Villi nuoruus, CDS (2002)
  • Kun katseet kohtaa, CDS (2002)
  • Haaveet jää, CDS (2009)
  • Jos sais kerran, CDS (2009)
  • Jää, CDS (2010)
  • Tangomarkkinat-kokoelma, CD (Lapin tango) (2011)
  • Älä päästä pois, CDS (2012)
  • Tangomarkkinat-kokoelma, CD (Tule luoksein iltarusko) (2012)
  • Puhdasta ilmaa, CDS (2012)
  • Puhdasta ilmaa -pitkäsoitto (9.11.2012 AXR Music Oy / Suomen Mediamusiikki Oy) (2012)
  • En voi kun nauraa, CDS (2013)
  • Lotta ja luutnantin sydän -kokoelma (2013)
  • Lasten kauneimmat hengelliset laulut -kokoelma (2016)
  • Eikö enkeleitä riitä taivaaseen (2016)
  • Sinuun kiinni jäin (2017)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa