Tarja Siimes

suomalainen näyttelijä

Tarja Johanna Siimes (s. 12. tammikuuta 1957 Helsinki) on suomalainen näyttelijä. Teatterin lisäksi hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Uuno Epsanjassa (1985), Uuno Turhapuro muuttaa maalle (1986), Akallinen mies (1986), Jäähyväiset presidentille (1987), Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät (1992), Vieraalla maalla (2003) ja Blackout (2008).

Tarja Siimes
Tarja Siimes.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt12. tammikuuta 1957 (ikä 65)
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1976–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Tarja Siimes on näyttelijä Pentti Siimeksen ja näyttelijä Elina Pohjanpään tytär. Hän on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti vuodelta 1981.

FilmografiaMuokkaa

Elokuva
Vuosi Elokuva Rooli
1979 Varttitunti enkelin seurassa Faina
1981 Ameriikan morsian Ilta Salonsävel
1982 Jousiampuja sairaanhoitaja
1985 Uuno Epsanjassa ministerin sihteeri
1986 Uuno Turhapuro muuttaa maalle ministerin sihteeri
Liian iso keikka Lotta
Akallinen mies Hilkka, Marjatan ystävätär
1987 Jäähyväiset presidentille Pirjo
1992 Vääpeli Körmy ja etelän hetelmät neiti Sievänen, kenraali Gustafssonin sihteeri
1993 Nitroliiga Leena
Sutki Anni Monni
1994 Johanneksen leipäpuu Esteri
Pieniä valheita Pulu
2003 Vieraalla maalla Uffizin nainen
2005 Irmeli ja auto Annu
Varpuset juoppokaveri
2008 Blackout nuoren potilaan vanhempi
2013 Mieletön elokuu Kansan Uutisten toimittaja
2016 Tappajan näköinen mies nainen kadulla
The Curse of the Witches Blood

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
1976 Sosiaalityöntekijä Virtanen Marie Himanen
1985 Uskottu mies naistoimittaja
1991 Oresteia naispalkollinen Argoksessa
1992 Päin perhettä voittoauton luovuttaja
1993 Hylättyjen klubi Saija
Huomenna on paremmin virkailija
1995 Suloinen myrkynkeittäjä
1996 Pimeän hehku Merja Nurminen
1997 Elämän suola Mirja
1997–1998 Ihmeidentekijät Annukka Wassermüller
1999 Salatut elämät vuokraemäntä Maiju Lohikoski
2001 Seitsemän karaoke-emäntä
Kotikatu poliisi
2002 Tummien vesien tulkit kalakauppias
2014 Toisen kanssa Matin äiti
2016 Syke Saila
2019 Rehtori Marja-Leena
2022 Rantabaari Olga

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.