Soila Komi

suomalainen näyttelijä

Soila Aune Helena Komi (s. 28. huhtikuuta 1943 Helsinki) on suomalainen näyttelijä. Komi on Suomen Kansallisteatterin ensemblen pitkäaikainen jäsen[1], joka on esiintynyt myös televisionäytelmissä ja -sarjoissa.[2]

Soila Komi
Komi 1960-luvun keskivaiheilla.
Komi 1960-luvun keskivaiheilla.
Henkilötiedot
Koko nimi Soila Aune Helena Komi
Syntynyt28. huhtikuuta 1943 (ikä 77)
Helsinki
Kansalaisuus Suomi
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Palkinnot
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Komi syntyi vuonna 1943 Helsingissä ja kävi koulua Tampereella. Hän valmistui Teatterikoulusta vuonna 1965 ja aloitti uransa Kansallisteatterissa.[1] Komin puoliso oli Jyrki Nousiainen, mutta he hakivat avioeroa vuonna 2011. Heillä on yhteinen tytär, entinen malli ja nykyinen matkailuyrittäjä Saimi Hoyer.[3]

Jäätyään eläkkeelle Soila Komi sairastui dementiaa aiheuttavaan Lewyn kappale -tautiin.[2]

Komi nimitettiin vuonna 2011 Suomen Näyttelijäliiton kunniajäseneksi.[4]

FilmografiaMuokkaa

  • Pohjalainen rapsodia (1965)
  • Poikkeus ja sääntö (1965) – vaimo
  • Juorupiiri (1965) – Beatrice
  • Keinumorsian (1965) – Maija-Liisa
  • Uusi jäsenkirja (1966) – Leena Lehto
  • Tuulensuun tuvassa (1966) – hyvin nuori sijainen
  • Rahkeiset (1966) – Satu-Sisko
  • Hilma – Arja Puro (1967)
  • Valpurin yö (1968) – Pirjo
  • Bernarda Alban talo (1968)
  • Boheemielämää – Mimi (1969)
  • Veijo Meren tarinoita (1970) – naispunakaartilainen
  • Mummoni ja Mannerheim (1971) – Aino Amalia
  • Naapurilähiö (1970–1974) – Anita
  • Heikkopeikko (1976)
  • Eläköön itsemurhaaja (tv-elokuva, Länsi-Saksa 1984, kuvattu osin Suomessa)

LähteetMuokkaa

  1. a b Meri Lauri: Soila Komi Helsingin Sanomat. 5.4.2011. Viitattu 3.12.2020.
  2. a b Kantola, Iida: Saimi Hoyer murtuu kyyneliin tv:ssä puhuessaan näyttelijä-äitinsä kohtalosta – ”Olen jo aloittanut sen luopumisen” Ilta-Sanomat. 26.11.2020. Viitattu 3.12.2020.
  3. Näyttelijäpariskunta päätyi eroon yli 40 vuoden jälkeen Ilta-Sanomat. 8.12.2011. Viitattu 3.12.2020.
  4. Näyttelijäliiton kunniajäsenet Suomen näyttelijäliitto – Finlands Skådespelarförbund ry. Viitattu 3.12.2020.