Avaa päävalikko

Sheena Easton

skottilais-yhdysvaltalainen laulaja ja näyttelijä

Sheena Easton (oik. Sheena Shirley Orr) (s. 27. huhtikuuta 1959 Bellshill, Skotlanti) on skotlantilaissyntyinen yhdysvaltalainen laulaja. Easton tuli ensin tunnetuksi brittiläisestä TV-ohjelmasta "The Big Time" ja sai sen jälkeen levytyssopimuksen EMI Recordsille.[1]

Sheena Easton
Sheena Easton 7. marraskuuta 2009
Sheena Easton 7. marraskuuta 2009
Henkilötiedot
Syntynyt 27. huhtikuuta 1959 (ikä 60)
Bellshill
Ammatti Laulaja
Muusikko
Tyylilajit pop, viihdemusiikki
Levy-yhtiöt Warner Bros. RecordsView and modify data on Wikidata
Aiheesta muualla
Kotisivut

Hänen hittejään ovat muun muassa 1980-luvun alun ”Morning Train (9 to 5)”, joka nousi USA:n Hot 100 -listan ykköseksi, sekä Bond-sävelmä ”For Your Eyes Only”. Britanniassa hänellä oli kolme Top 10 -hittiä. Easton sai vuonna 1982 Grammy-palkinnon parhaana uutena artistina.

2000-luvulla Easton on keskittynyt pääasiassa näyttelemiseen.

YksityiselämäMuokkaa

Sheena Easton syntyi skottilaiseen työläisperheeseen ja opiskeli näyttelijäntyötä Royal Scottish Academy of Music and Drama -oppilaitoksessa. Hänen ensimmäinen aviomiehensä (1978–1979) oli laulaja-näyttelijä Sandi Easton, toinen musiikkimanageri Robert Light (1984–1985), kolmas tuottaja-ohjaaja Tim Delarm (1997–1998) ja neljäs plastiikkakirurgi John Minoli (2002–2004). Hänellä on kaksi lasta. Easton sai Yhdysvaltojen kansalaisuuden 1992.[1]

DiskografiaMuokkaa

  • Take My Time (1980)
  • You Could Have Been with Me (1981)
  • Madness, Money & Music (1982)
  • Best Kept Secret (1983)
  • A Private Heaven (1984)
  • Todo Me Recuerda a Ti (1984) - espanjankielinen
  • Do You (1985)
  • No Sound But a Heart (1987)
  • The Lover in Me (1988)
  • What Comes Naturally (1991)
  • No Strings (1993)
  • My Cherie (1995)
  • Freedom (1997)
  • Home (1999)
  • Fabulous (2000)
  • Can’t Take My Eyes Off You (2002)
  • Greatest Hits (2006).

LähteetMuokkaa

  1. a b "Easton, Sheena 1959–." Contemporary Theatre, Film and Television. Gale, 2007. Haettu 20.10.2016 palvelusta HighBeam Research (vaatii tilauksen).

Aiheesta muuallaMuokkaa