Avaa päävalikko

Shaggy (oikealta nimeltään Orville Richard Burrell, s. 22. toukokuuta 1968 Kingston, Jamaika) on jamaikan-amerikkalainen reggaelaulaja.

Orville Richard Burrell
Shaggy vuonna 2006.
Shaggy vuonna 2006.
Henkilötiedot
Syntynyt 22. lokakuuta 1968 (ikä 51)
Kingston, Jamaika
Muusikko
Taiteilijanimi Shaggy
Aktiivisena 1990-
Tyylilajit reggae
dancehall
maailmanmusiikki
rap
Levy-yhtiöt VP Records
Aiheesta muualla
shaggyonline.com

Hän tuli kuuluisuuteen vuonna 1993 hittikappaleella "Oh Carolina", joka nousi muun muassa Britannian singlelistalla listaykköseksi. Toinen hänen hittikappaleista on vuonna 1995 ilmestynyt Boombastic, josta tuli yksi vuoden hittikappaleista. Kappale nousi listaykköseksi muun muassa listaykköseksi Britanniassa ja Australiassa. Suomessa kappale pysyi Suomen virallisella listalla 12 viikkoa, joista parhaat sijoitukset viikoilla 41–43 sija 2. Shaggy on esiintynyt Suomessa ainakin Pori Jazzissa[1].

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • 1993: Pure Pleasure
  • 1994: Original Doberman
  • 1995: Boombastic
  • 1997: Midnite Lover
  • 2000: Hot Shot
  • 2002: Lucky Day
  • 2005: Clothes Drop
  • 2007: Intoxication
  • 2008: Best of Shaggy: The Boombastic Collection
  • 2011: Summer in Kingston
  • 2012: Rise
  • 2013: Out of Many, One Music
  • 2019: Wah Gwaan?!

LähteetMuokkaa

  1. Soul-kuningatar otti median ja yleisönsä Uusi Suomi. 20.7.2008. Viitattu 24.5.2018.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.