Ranveer Singh

Ranveer Singh (oik. Ranveer Singh Bhavnani;[1] s. 6. heinäkuuta 1985 Bombay, Maharashtra)[2] on intialainen näyttelijä, joka työskentelee hindinkielisissä elokuvissa. Hän on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien neljä Filmfare Awards -palkintoa.

Ranveer Singh
Ranveer Singh vuonna 2015.
Ranveer Singh vuonna 2015.
Henkilötiedot
Koko nimi Ranveer Singh Bhavnani
Syntynyt6. heinäkuuta 1985 (ikä 35)
Bombay, Maharashtra, Intia
Ammatti näyttelijä
Puoliso Deepika Padukone (2018–)
Näyttelijä
Aktiivisena 2010–
Aiheesta muualla
IMDb
AllMovie

Valmistuttuaan kandidaatiksi Indianan yliopistosta Bloomingtonista Singh palasi Intiaan tavoitellakseen elokuvauraa. Hän teki ensiesiintymisensä Yash Raj Filmsin romanttisessa komediaelokuvassa Band Baaja Baaraat (2010), mistä hän voitti useita palkintoja,[1] mukaan lukien parhaan miestulokkaan Filmfare Awards -palkinnon. Myöhemmin Singh näytteli huijaria romanttisessa komediassa Ladies vs Ricky Bahl (2011), valeasuista ryöstäjää draamaelokuvassa Lootera (2013) ja Shakespearen Romeoon pohjautuvaa hahmoa traagisessa rakkauselokuvassa Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela (2013), josta tuli yksi hänen siihen asti menestyneimmistä elokuvistaan.[3][4]

Singh sai ylistystä kriitikoilta roolisuorituksistaan Baji Rao I:nä ja Alauddin Khiljinä Sanjay Leela Bhansalin historiallisissa draamoissa Bajirao Mastani (2015) ja Padmaavat (2018). Hän voitti ensimmäisestä parhaan miespääosan Filmfare Awards -palkinnon ja jälkimmäisestä parhaan miesnäyttelijän Filmfare Awards -kriitikkopalkinnon.[5] Singh voitti parhaan miespääosan Filmfare Awards -palkinnon räppärin roolistaan menestyneessä musiikkidraamassa Gully Boy (2019).

YksityiselämäMuokkaa

Singh meni naimisiin näyttelijä Deepika Padukonen kanssa Comojärvellä Italiassa 14. marraskuuta 2018.[6]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
2010 Band Baaja Baaraat Bittoo Sharma
2011 Ladies vs Ricky Bahl Ricky Bahl
2013 Bombay Talkies Itsenään Erikoisesiintyminen laulussa ”Apna Bombay Talkies”
Lootera Varun Shrivastav
Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela Ram Rajari
2014 Gunday Bikram
Finding Fanny Gabo Erikoisesiintyminen
Kill Dil Dev
2015 Hey Bro Itsenään Erikoisesiintyminen laulussa ”Birju”
Dil Dhadakne Do Kabir Mehra
Bajirao Mastani Baji Rao I
2016 Befikre Dharam
2018 Padmaavat Alauddin Khilji
Teefa in Trouble Itsenään Pakistanilainen elokuva; cameoesiintyminen
Simmba Sangram ”Simmba” Bhalerao
2019 Gully Boy Murad Ahmed
2020 Ghoomketu Itsenään Cameoesiintyminen
2021 83 Kapil Dev
Sooryavanshi Sangram ”Simmba” Bhalerao
Jayeshbhai Jordaar Jayeshbhai Jordaar
Cirkus

Palkinnot ja ehdokkuudetMuokkaa

Vuosi Palkinto Kategoria Elokuva Tulos
2011 Annual Central European Bollywood Awards Paras miestulokas Band Baaja Baaraat Voitto
Apsara Film & Television Producers Guild Awards Paras miestulokas Voitto
BIG Star Entertainment Awards Viihdyttävin elokuvanäyttelijä – mies Ehdokkuus
Filmfare Awards Paras miestulokas Voitto
International Indian Film Academy Awards Vuoden tähtidebyytti – mies Voitto
Kuumin pari (Anushka Sharman kanssa) Voitto
Lions Gold Awards Suosikkinäyttelijätulokas – mies Voitto
Suosikkipari (Anushka Sharman kanssa) Voitto
Screen Awards Lupaavin tulokas – mies Voitto
Stardust Awards Huomisen supertähti – mies Voitto
Paras miesnäyttelijä – komedia/romantiikka Ehdokkuus
Zee Cine Awards Paras miestulokas Voitto
2012 PowerBrands Hall of Fame Nuorisoikoni Voitto
2013 Vogue Beauty Awards Kaunein mies Voitto
Hello! Hall of Fame Awards Vuoden huomattava lahjakkuus Voitto
BIG Star Entertainment Awards Viihdyttävin näyttelijä romanttisessa elokuvassa – mies Lootera

Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela

Ehdokkuus
Viihdyttävin elokuvanäyttelijä – mies Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela Ehdokkuus
2014 Filmfare Awards Paras miespääosa Ehdokkuus
Lions Gold Awards Paras miesnäyttelijä Voitto
Zee Cine Awards Paras miespääosa Ehdokkuus
International Indian Film Academy Awards Paras miespääosa Ehdokkuus
Star Box Office Awards Vuoden romanttinen pari (Deepika Padukonen kanssa) Voitto
BIG Star Entertainment Awards Viihdyttävin näyttelijä romanttisessa elokuvassa – mies Gunday Ehdokkuus
Stardust Awards Vuoden pari (Arjun Kapoorin kanssa) Voitto
FHM Awards Vuoden poikamies Voitto
2015 Filmfare Glamour and Style Awards Tyylikkäin tähti – mies Voitto
Hohdokkain valkokangaspari (Deepika Padukonen kanssa) Voitto
BIG Star Entertainment Awards Viihdyttävin näyttelijä romanttisessa elokuvassa – mies Dil Dhadakne Do Voitto
Stardust Awards Vuoden paras näyttelijä – mies Ehdokkuus
Screen Awards Paras näyttelijäkokoonpano Voitto
2016 Paras miespääosa Bajirao Mastani Voitto
Guild Film Awards Paras miespääosa Voitto
Filmfare Awards Paras miespääosa Voitto
Lions Gold Awards Paras miesnäyttelijä Voitto
Zee Cine Awards Paras miespääosa (jury) Voitto
Paras miespääosa (yleisön valinta) Ehdokkuus
Times of India Film Awards Paras miespääosa Voitto
Vuoden paras valkokangaspari (Deepika Padukonen kanssa) Voitto
Nykaa Femina Beauty Awards Vuoden mies Voitto
Vuoden pari (Deepika Padukonen kanssa) Voitto
NDTV Indian of the Year Awards Vuoden viihdyttäjä Voitto
Hindustan Times Most Stylish Awards Tyylikkäin miesnäyttelijä Voitto
Hello! Hall of Fame Awards Vuoden supertähti Voitto
2019 Filmfare Awards Paras miespääosa Padmaavat Ehdokkuus
Paras miesnäyttelijä (kriitikkopalkinto) Voitto
International Indian Film Academy Awards Paras miespääosa Voitto
Screen Awards Paras miespääosa Voitto
2020 Filmfare Awards Paras miespääosa Gully Boy Voitto
Screen Awards Paras miespääosa Voitto
Vuoden viihdyttäjä Voitto

LähteetMuokkaa

  1. a b Singh, Harneet: Ranveer Singh: The new heart-throb The Indian Express. 12.3.2011. Viitattu 26.11.2013. (englanniksi)
  2. Ruhani, Faheem: When Ranveer Singh got Kadi Chawal as birthday gift India Today. 17.7.2013. Viitattu 22.8.2013. (englanniksi)
  3. Singh, Suhani: The Wild One! Ranveer Singh with his abundant talent and raw energy has become a star India Today. 22.11.2013. Viitattu 1.12.2013. (englanniksi)
  4. Udasi, Harshikaa: ’It’s a great time to be an actor’ The Hindu. 1.2.2014. Viitattu 11.3.2014. (englanniksi)
  5. Kaur, Kiran: 61st Britannia Filmfare Awards: The complete list of winners The Times of India. 16.1.2016. Viitattu 20.1.2016. (englanniksi)
  6. Contreras, Cydney: Bollywood A-Listers Deepika Padukone and Ranveer Singh Get Married in Lavish Ceremony E! News. 14.11.2018. Viitattu 23.11.2018. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Ranveer Singh.