Sanjay Leela Bhansali

intialainen elokuvaohjaaja, -tuottaja, -käsikirjoittaja ja -säveltäjä

Sanjay Leela Bhansali (s. 24. helmikuuta 1963 Bombay, Maharashtra, Intia)[1] on intialainen elokuvaohjaaja, -tuottaja, -käsikirjoittaja ja -säveltäjä. Hän otti Leela-nimen käyttöön kunnianosoituksena äidilleen Leela Bhansalille. Hän on voittanut useita palkintoja, mukaan lukien viisi National Film Awards -palkintoa ja yksitoista Filmfare Awards -palkintoa. Intian hallitus myönsi Bhansalille Padma Shri -palkinnon vuonna 2015.[2]

Sanjay Leela Bhansali
Sanjay Leela Bhansali vuonna 2021.
Sanjay Leela Bhansali vuonna 2021.
Henkilötiedot
Syntynyt24. helmikuuta 1963 (ikä 59)
Bombay, Maharashtra, Intia
Ammatti elokuvaohjaaja, elokuvatuottaja, elokuvakäsikirjoittaja, elokuvasäveltäjä
Ohjaaja
Nimikirjoitus
Nimikirjoitus
Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
Allmovie

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Ohjaaja Tuottaja Käsikirjoittaja Leikkaaja Säveltäjä Apulaisohjaaja
1989 Parinda
1993 1942: A Love Story
1996 Khamoshi: The Musical
1998 Kareeb
1999 Hum Dil De Chuke Sanam
2002 Devdas
2005 Black
2007 Saawariya
2010 Guzaarish
2011 My Friend Pinto
2012 Rowdy Rathore
2012 Shirin Farhad Ki Toh Nikal Padi
2013 Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela
2014 Mary Kom
2015 Gabbar Is Back
2015 Bajirao Mastani
2018 Padmaavat
2019 Malaal
2022 Gangubai Kathiawadi

LähteetMuokkaa

  1. Biography Sanjay Leela Bhansalin viralliset kotisivut. Viitattu 29.10.2015. (englanniksi)
  2. Jha, Subhash K: ’Getting the Padma Shri is a different high’ Rediff. 27.1.2015. Viitattu 29.1.2015. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Sanjay Leela Bhansali.
Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.