Pilvi Hämäläinen

suomalainen näyttelijä

Pilvi Hämäläinen (s. 7. toukokuuta 1985 Lieksa[1]) on suomalainen näyttelijä. Hän oli yksi MTV3:n Putous-sketsisarjan keväällä 2017 esitetyn kahdeksannen tuotantokauden päänäyttelijöistä.[2] Hämäläinen voitti hahmollaan Aina Inkeri Ankeinen kyseisen kauden sketsihahmokilpailun.[3] Hän esittää Ankeista myös jouluna 2017 esitetyssä Ankeisen joulutervehdys -televisioelokuvassa.[4]

Pilvi Hämäläinen
Henkilötiedot
Syntynyt 7. toukokuuta 1985 (ikä 35)
Lieksa
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

UraMuokkaa

Hämäläinen kävi lukion jälkeen Varsinais-Suomen Kansanopiston teatterilinjan ja opiskeli sitten elokuvaleikkausta Turun taideakatemiassa. Koe-esiintymisten kautta hän alkoi saada teatteritehtäviä, muun muassa avustajana Turun kaupunginteatterin Tukkijoella-näytelmässä 2008. Teatterikorkeakouluun Hämäläistä ei hyväksytty, mutta hän opiskeli teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia-ammattikorkeakoulussa.[5]

Kesällä 2012 Hämäläinen näytteli Peppi Pitkätossua Vartiovuoren kesäteatterissa Turussa.[6]

Hämäläinen oli mukana Putouksen yhdeksännellä tuotantokaudella, joka esitettiin keväällä 2018. Hänen yhdeksännen kauden hahmonsa oli Tuija Eronen.[7] kymmenennellä tuotantokaudella hänen sketsihahmonsa oli Make-Vauva.

Hämäläinen on näytellyt Kokkolan ja Turun kaupunginteatterissa. Kokkolassa ohjelmistossa on ollut Hämäläisen kirjoittama näytelmä Jäähyväiset Pamela Andersonille[8].

Hämäläinen on esiintynyt vuodesta 2016 TV2:n Villi kortti -urheilupaneeliohjelman vakiopanelistina.[9]

Keväällä 2018 Hämäläinen nähtiin Nelosen ja Ruudun Keisari Aarnio -televisiosarjassa rikostoimittaja Minna Passin roolissa.[10]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2017 Heinähattu, Vilttitossu ja Rubensin veljekset poliisipäällikkö
Ankeisen joulutervehdys Aina Inkeri Ankeinen
2020 Aika jonka sain Marjut

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
2017–2018
2020
Putous useita
2017 Kolmistaan Linda
2018 Härölä Janika, useita
Keisari Aarnio rikostoimittaja Minna Passi
2020 Ei Haukku haavaa tee Kirsi
2020 Suurmestari (televisiosarja) Tuomari

LähteetMuokkaa

  1. Martikainen, Linda: ”Koen välillä suurta yksinäisyyttä”. Seura, 12.4.2018, s. 26–27. Helsinki: Otavamedia Oy.
  2. Tähtivaara, Sarianne: Yllätysnimet julki: Tässä ovat tulevat Putous-tähdet Iltalehti. 29.11.2016. Helsinki: Alma Media Suomi Oy. Viitattu 29.11.2016.
  3. Enqvist, Niina: Hän on kaikkein hauskin! Aina Inkeri Ankeinen voitti Putouksen sketsihahmokilpailun Ilta-Sanomat. 11.3.2017. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 12.3.2017.
  4. Aalto-Setälä, Julia: Putous-fanit huomio: Aina Inkeri Ankeisen Joulutervehdys näytetään jouluaattona Iltalehti. 14.11.2017. Viitattu 16.4.2018.
  5. Sarhimaa, Jutta: Pilvi Hämäläiselle, 31, sanottiin, ettei hänestä voi tulla näyttelijää – nyt hän on Aina Inkeri Ankeinen, Putouksen uusi tähti Helsingin Sanomat. 24.2.2017 (päivitetty 13.3.2017). Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Arkistoitu 13.3.2017. Viitattu 12.3.2017.
  6. Karhu, Annina: Sankarillinen ja haavoittuva Peppi Turun Sanomat. 18.6.2012. Turku: Turun Sanomat Oy. Viitattu 12.3.2017.
  7. Jantunen, Johanna: Putous-näyttelijä Pilvi Hämäläinen inhoaa naiseuteen liittyviä stereotypioita: ”Ihmistä ei voi lokeroida sukupuolen perusteella” Anna. 17.2.2018. Helsinki: Otavamedia Oy. Viitattu 16.4.2018.
  8. Korpela, Tanja: Pilvi Hämäläinen sketsihahmokisan voitostaan: ”Ainalle on hyvin tärkeää, että hän saa onnistumisen kokemuksia” Iltalehti. 12.3.2017. Viitattu 12.3.2017.
  9. Vainio, Sara: Minna Kauppi ryhtyy tv-panelistiksi: ”Kaikkeen sitä päänsä pistää” Etelä-Suomen Sanomat. 29.8.2016. Lahti: Mediatalo ESA Oy. Viitattu 16.4.2018.
  10. Utula, Katri: Keisari Aarnio -sarja alkaa – tarinan todelliset tähtitoimittajat joutuivat huumepoliisin kynsiin: ”Alkoi tytöttely ja huorittelu” Ilta-Sanomat. 14.4.2018. Viitattu 16.4.2018.

Aiheesta muuallaMuokkaa