Pihla Maalismaa

suomalainen näyttelijä

Pihla Maalismaa (s. 25. marraskuuta 1991 Helsinki)[1] on suomalainen näyttelijä. Hän valmistui Teatterikorkeakoulusta vuonna 2016. Vuosina 2016–2017 Maalismaa työskenteli Kansallisteatterissa ja vuosina 2019–2020 Turun kaupunginteatterissa. Vuodesta 2020 alkaen hän on työskennellyt freelancerina.[1] Hän on näytellyt elokuvissa Roskisprinssi, Ollaan vapaita ja Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily sekä Q-teatterin nuorten ryhmässä. Lapsena Maalismaa on juontanut Yleisradion Uutisjuttu-ohjelmaa.[2]

Pihla Maalismaa
Henkilötiedot
Syntynyt25. marraskuuta 1991
Helsinki
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit Lulu
(Roskisprinssi)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Maalismaan isä on näyttelijä Markku Maalismaa.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuva
Vuosi Elokuva Rooli
2011 Roskisprinssi Lulu
2015 Ollaan vapaita Iisa
2019 Täydellinen joulu Marika Karkulahti
2021 Luokkakokous 3 – Sinkkuristeily Pilve

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2018 Härölä Pirita, useita rooleja
Sunnuntailounas Henna
2020 Makkari Emmi
2021 Kioski naapurin nainen
Roba uhrin ystävä
Maria Kallio Johnnyn vaimo
2022 Putous useita rooleja
Hymyä! Ursula Rainio
Helsinki-syndrooma Julia Kiiski
2022, 2023 Syke Elsi Nieminen

LähteetMuokkaa

  1. a b Riihimäki, Juha: Teatteri­taiteelle jo lapsena altistuneen Pihla Maalismaan ensimmäisiä rooleja oli koululais­näytöksen Sporty Spice: ”Kavereiden kanssa meillä oli aina joku show kehitteillä” Helsingin Sanomat. 24.11.2021. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 20.12.2021.
  2. a b Vainio, Tero: Leffatähti ja abiturientti (arkistoitu versio) Kaleva. 12.3.2010. Oulu: Kaleva Oy. Arkistoitu 12.12.2017. Viitattu 16.8.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa


Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.