Avaa päävalikko

Markku Maalismaa

suomalainen näyttelijä

Markku Maalismaa (s. 6. huhtikuuta 1955 Yli-Ii)[1][2] on suomalainen näyttelijä.

Markku Maalismaa
Henkilötiedot
Syntynyt 6. huhtikuuta 1955 (ikä 64)
Yli-Ii, Suomi
Ammatti näyttelijä
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

HenkilöhistoriaMuokkaa

Maalismaa syntyi maanviljelijä Esko Maalismaan ja emäntä Helvi Honkasen perheeseen. Hänen puolisonsa vuodesta 1987 on toimittaja Liisa Vihmanen.[2] Näyttelijä Pihla Maalismaa on heidän tyttärensä.[3][4] Maalismaa valmistui Teatterikorkeakoulusta 1981. Oulun kaupunginteatterissa hän työskenteli valmistuttuaan, vuoteen 1985 asti.[2] Sen jälkeen hän on ollut on kiinnitettynä Kansallisteatteriin.[5] Hänet muistetaan erityisesti useista televisio- ja elokuvatöistä. Maalismaa sai Olavi Veistäjän mukaan nimetyn palkinnon vuonna 1988.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1986 Huomenna Smith
1992 Kuka on Joe Louis? urheilutoimittaja
2003 Nainen kedolla Sami Pirilä
Mosku – lajinsa viimeinen tohtori
Raid rekkakuski Ratsumies
2008 Metsänpoika
2009 Kuulustelu Hyvönen
2011 Elokuu Risto
2012 Vares – Kaidan tien kulkijat pastori Hukkanen
2016 Jättiläinen poliisikuulustelija
Pahan kukat Harju
2017 Rakkaus ja laki korkeimman oikeuden tuomari

Televisioelokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1985 Jumala on kauneus
1988 Katsastus Junnu
1989 Kuhmon huumaa Lampinen
1990 Pyörteissä suntio
1997 Kersantin kunnia majuri
Siivoton juttu tullimies
1998 Poliisin poika mies ruokamarketissa
1999 Suuri peli, korkeat panokset Väinö Voionmaa
2004 Nyrölä 3 isännöitsijä Otto Simpanen
2006 Bodomin legenda märkä mies
2009 Tuntematon sotilas Mielonen/Kaarna
2017 Linnan juhlat Taskulamppu

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
1988 Poliisijuttu Lampinen
1991 Isänmaan kaikuja järjestäjä
Matkalaukkukostaja Matti Keppilä
1993 Hunajan maku Eero Välttilä
Hobitit Maruna
1993–1994 Viimeiset siemenperunat Pönkänen
1994 Kovaa maata kirjastoauton kuljettaja
1996 Ihmeidentekijät Asser Laine
1998 Tuliportaat Antti Mäki
2000 Raid rekkakuski Ratsumies
2001 Kaverille ei jätetä Hannu / Harri Harju
2006 Uudisraivaaja yrittäjä 2
2007 Rakkauden nälkä Timo Harjunpää
2019 M/S Romantic Henkka
Roba Arton vinkkimies

LähteetMuokkaa

  1. Markku Maalismaa Elonet. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti. Viitattu 13.7.2016.
  2. a b c d Lasse Pajala, John Lagerbohm, Ulla Strengell-Silainen (toim.): Kuka kukin on 2011, s. 572. Helsinki: Otava, 2011. ISBN 978-951-1-24712-8.
  3. Vainio, Tero: Leffatähti ja abiturientti Kaleva. 12.3.2010. Kaleva Oy. Viitattu 13.7.2016.
  4. Keini, Kira: ”Itseään ei pidä ottaa liian vakavasti.” Groteski Magazine. 20.10.2015. Helsingin viestinnän opiskelijoiden ainejärjestö Media ry. Viitattu 13.7.2016.
  5. Kansallisteatterin näyttelijät 2016 2016. Suomen Kansallisteatteri. Viitattu 13.7.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.