Avaa päävalikko

Oscar Isaac (s. 9. maaliskuuta 1979 Guatemala) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa rooleistaan elokuvissa Inside Llewyn Davis, Drive ja Robin Hood. Hän näyttelee Poe Dameronia Tähtien sota -elokuvasarjan jatko-osatrilogiassa. Vuonna 2016 hänet palkittiin parhaan miespääosan Golden Globella minisarjasta Show Me a Hero.

Oscar Isaac
Oscar Isaac vuonna 2015.
Oscar Isaac vuonna 2015.
Syntymäaika 9. maaliskuuta 1979 (ikä 39)
Syntymäpaikka Guatemala
Aktiivisena 2002–
Ammatti näyttelijä, laulaja
Merkittävät roolit Drive
Inside Llewyn Davis
Tähtien sota
Palkinnot

Parhaan minisarjan miespääosan Golden Globe
2016 Show Me a Hero

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2002 Kahden keikan välillä All About the Benjamins Francesco
2005 Lenny ihmekoira Lenny the Wonder Dog Fartman
2006 The Half Life of Timofey Berezin Pu-239 Shiv
Matkalla Beetlehemiin The Nativity Story Joseph
2007 Viimeinen uhri The Life Before Her Eyes Marcus
2008 Che – Sankari Che: Part One Interpreter
Valheiden verkko Body of Lies Bassam
2009 Agora Agora Orestes
Balibo Balibo José Ramos Horta
2010 Robin Hood Robin Hood King John
2011 Sucker Punch Sucker Punch Blue Jones
W.E. W.E. Evgeni
10 Years 10 Years Reeves
Drive Drive Standard Gabriel
2012 For Greater Glory: The True Story of Cristiada For Greater Glory Victoriano "El Catorce" Ramírez
Revenge for Jolly! Revenge for Jolly! Cecil
Medusan perintö The Bourne Legacy Number Three
Won't Back Down Won't Back Down Michael Perry
2013 Inside Llewyn Davis Inside Llewyn Davis Llewyn Davis
2014 In Secret In Secret Laurent LeClaire
The Two Faces of January The Two Faces of January Rydal Keener
Ex Machina Ex Machina Nathan
Mojave Mojave Jack
A Most Violent Year A Most Violent Year Abel Morales
2015 Star Wars: The Force Awakens Star Wars: The Force Awakens Poe Dameron
2016 X-Men: Apocalypse X-Men: Apocalypse En Sabah Nur / Tuho
2017 Star Wars: The Last Jedi Star Wars: The Last Jedi Poe Dameron
2018 Hävitys Annihilation Kane
2019 Tähtien sota: Episodi IX Star Wars Episode IX Poe Dameron
Televisio
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jakson nimi
2006 Kova laki: Rikollinen mieli Law & Order: Criminal Intent Robbie Paulson Jakso: ”The Healer”
2018– Star Wars Resistance Star Wars Resistance Poe Dameron äänirooli; 3 jaksoa

Aiheesta muuallaMuokkaa