Olivia Wilde

yhdysvaltalainen näyttelijä

Olivia Wilde (oik. Olivia Jane Cockburn, s. 10. maaliskuuta 1984 New York, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hän aloitti näyttelemisen 2000-luvun alussa ja on esiintynyt muun muassa televisiosarjoissa O.C., Donnellyn mafiaveljet ja House sekä elokuvissa Turistas (2006), Tron: Perintö (2010), The Next Three Days (2010), Cowboys & Aliens (2011), The Change-Up (2011) ja In Time (2011). Hän valitsi taiteilijanimensä kirjailija Oscar Wilden innoittamana.[1]

Olivia Wilde
Olivia Wilde vuonna 2010.
Olivia Wilde vuonna 2010.
Henkilötiedot
Koko nimi Olivia Jane Cockburn
Syntynyt10. maaliskuuta 1984 (ikä 37)
New York, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Puoliso Tao Ruspoli (2003–2011)
Näyttelijä
Aktiivisena 2003–
Merkittävät roolit House
Tron: Perintö
The Change-Up
In Time
Aiheesta muualla
www.olivia-wilde.org
IMDb
Elonet

YksityiselämäMuokkaa

Wilde oli kihloissa näyttelijä Jason Sudeikiksen kanssa vuosina 2013–2020. Heillä on kaksi lasta (s. 2014 ja 2016).[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2004 Unelmien naapuri The Girl Next Door Kellie
2005 Hääyö Conversations with Other Women morsiusneito
2006 Alpha Dog Angela Holden
Cool Ideas Bickford Shmeckler’s Cool Ideas Sarah Witt
Turistas Bea
Bobby Z The Death and Life of Bobby Z Elizabeth
2008 Fix Bella
2009 Year One – kaiken alku Year One Inanna
2010 The Next Three Days Nicole
Tron: Perintö Tron: Legacy Quorra
2011 Cowboys & Aliens Ella Swenson
The Change-Up Sabrina McKay
On the Inside Mia Conlon
In Time Rachel Salas
Butter Brooke Swinkowski
2012 The Words Daniella
Deadfall Liza
People Like Us Hannah
2013 The Incredible Burt Wonderstone Jane
Drinking Buddies Kate
Rush Suzy Miller
Third Person Anna
Relanxious Barrett
Her Sokkodeitti
2014 The Longest Week Beatrice Fairbanks
Better Living Through Chemistry Elizabeth Roberts
2015 The Lazarus Effect Zoe
Love the Coopers Eleanor Cooper
Meadowland Sarah
2016 Black Dog, Red Dog Sunshine
2018 Life Itself Abby Dempsey
A Vigilante Sadie
2019 Richard Jewell Kathy Scruggs
2021 How It Ends
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
2003 Skin Jewel Goldman kuusi jaksoa
2004–2005 O.C. Alex Kelly 13 jaksoa
2006 Punk’d oma itsensä yksi jakso
2007 Donnellyn mafiaveljet Jenny Reilly 14 jaksoa
2007–2012 House Remy ”Thirteen” Hadley 81 jaksoa
2012 Tron: Uprising Quorra (ääni) ”Isolated”
Robot Chicken Rosemary Woodhouse, fani, lentoemäntä (ääni) ”Crushed by a Steamroller on My 53rd Birthday”
2014 American Dad! Denise (ääni) ”Introducing the Naughty Stewardesses”
BoJack Horseman Charlotte (ääni) ”The Telescope”
”Downer Ending”
2014–2015 Portlandia Brit 3 jaksoa
2015 Doll & Em Olivia 5 jaksoa
2016 Vinyl Devon Finestra päärooli
Ääninäyttely videopeleissä
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2010 Tron: Evolution Quorra
Tron Evolution: Battle Grids

LähteetMuokkaa

  1. Vilkomerson, Sara: Wilde At Heart The New York Observer. 16.4.2007. Viitattu 8.5.2013. (englanniksi)
  2. Ero tuli Jason Sudeikisille yllätyksenä: Ex-kihlattu Olivia Wilde siirtyi nopeasti Harry Stylesiin www.iltalehti.fi. Viitattu 11.1.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa

 

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.