Jason Sudeikis

yhdysvaltalainen näyttelijä

Jason Sudeikis (s. 18. syyskuuta 1975) on yhdysvaltalainen näyttelijä, ääninäyttelijä, koomikko ja käsikirjoittaja. Sudeikis työskenteli käsikirjoittajana komediasarjassa Saturday Night Live vuosina 2003–2005 ja myöhemmin näyttelijänä samassa sarjassa vuosina 2005–2013. Hän on tunnettu muun muassa rooleistaan elokuvissa Kaameat pomot (2011), Hall Pass – lupa rellestää (2011), Millerit (2013) ja Kaameat pomot 2 (2014) sekä Angry Birds -elokuva (2016) ja Angry Birds -elokuva 2 (2019).

Jason Sudeikis
Jason Sudeikis Tribecan elokuvajuhlilla 2011.
Jason Sudeikis Tribecan elokuvajuhlilla 2011.
Henkilötiedot
Koko nimi Daniel Jason Sudeikis
Syntynyt8. syyskuuta 1975 (ikä 45)
Fairfax, Virginia, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1997–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

YksityiselämäMuokkaa

Sudeikis oli kihloissa näyttelijä Olivia Wilden kanssa vuosina 2013–2020. Heillä on kaksi lasta (s. 2014 ja 2016).[1]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2007 The Ten Tony Contiella
Watching the Detectives Jonathan
Meet Bill Jim Whittman
2008 The Rocker David Marshall
Semi-Pro Danny
Tapahtui Vegasissa What Happens in Vegas Mason
2010 Exän jäljillä The Bounty Hunter Stewart
Kaukorakkautta Going the Distance Box
2011 Hall Pass – lupa rellestää Hall Pass Fred
A Good Old Fashioned Orgy Eric Keppler
Kaameat pomot Horrible Bosses Kurt Buckman
2012 The Campaign Mitch
2013 Movie 43 Batman
Drinking Buddies Gene Dentler
Salainen valtakunta Epic Bomba (äänirooli)
Millerit We’re the Millers David Clark
2014 Kaameat pomot 2 Horrible Bosses 2 Kurt Buckman
2015 Sleeping with Other People Jake
Tumbledown Andrew McCabe
Race Larry Snyder
2016 Mother’s Day Bradley Barton
Angry Birds -elokuva The Angry Birds Movie Red (äänirooli)
Masterminds Mike McKinney
The Book of Love Henry
Colossal Oscar
2017 Permission Glenn
Downsizing Dave Johnson
Kodachrome Matt Ryder
2018 Driven Jim Hoffman
Next Gen Justin Pin
2010 Booksmart rehtori Jordan Brown
Angry Birds -elokuva 2 The Angry Birds Movie 2 Red (äänirooli)

TelevisioroolitMuokkaa

Vuosi Nimeke Rooli Huomioita
2003–2013 Saturday Night Live omana itsenään, useita rooleja 168 jaksoa, myös käsikirjoittajana
2007 Wainy Days Handsome David jakso ”Plugged”
2007–2010 30 Rock Floyd 12 jaksoa
2008 Childrens Hospital Dr. Robert ”Bobby” Fiscus 2 jaksoa
2008–2012 Saturday Night Live Weekend Update Thursday useita rooleja 6 jaksoa
2009–2013 The Cleveland Show Holt Richter, Terry Kimple äänirooli, 80 jaksoa
2010–2011 Elämää Philadelphiassa Schmitty 2 jaksoa
2011–2014 Portlandia Aliki 2 jaksoa
2011 MTV Movie Awards 2011 juontaja
2012–2013 Eastbound & Down Shane Gerald, Cole Gerald 6 jaksoa
2013 Robot Chicken Badtz-Maru, Farmer Smurf äänirooli, jakso ”Papercut to Aorta”
2020 Ted Lasso Ted Lasso Myös sarjan luoja (co-creator), käsikirjoittaja ja johtava tuottaja

VideopelitMuokkaa

Vuosi Nimeke Äänirooli
2008 Grand Theft Auto IV Richard Bastion

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.