Nicolas Winding Refn

elokuvaohjaaja

Nicolas Winding Refn (tanskaksi: nekolæs venteŋ ˈʁɛfn̩; s. 29. syyskuuta 1970 Kööpenhamina) on tanskalainen elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja. Hänet tunnetaan visuaalisesta tyylistään ja erityisesti Pusher-trilogian (Pusher, Pusher II, Pusher 3) ohjaamisesta.[1] Hän voitti parhaan ohjaajan palkinnon vuoden 2011 Cannesin elokuvajuhlilla elokuvasta Drive (2011).[2] Refn tunnetaan myös elokuvista Bronson (2008), Valhalla Rising (2009), Only God Forgives (2013) ja The Neon Demon (2016) sekä televisiosarjasta Too Old to Die Young (2019).

Nicolas Winding Refn
Refn Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2013.
Refn Cannesin elokuvajuhlilla vuonna 2013.
Henkilötiedot
Syntynyt29. heinäkuuta 1970 (ikä 51)
Kööpenhamina, Tanska
Ammatti ohjaaja, käsikirjoittaja, tuottaja
Puoliso Liv Corfixen
Ohjaaja
Taiteilijanimet NWR
Aktiivisena 1996–
Tunnetuimmat ohjaukset
Palkinnot

Prix de la mise en scène
2011 Drive

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Ohjaajana Käsikirjoittajana Tuottajana
1996 Pusher
1999 Bleeder
2003 Fear X
2004 Pusher II
2005 Pusher 3
2008 Bronson
2009 Neiti Marple: Koston jumalattarena
Valhalla Rising
2011 Drive
2013 Only God Forgives
2016 The Neon Demon
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Ohjaajana Käsikirjoittajana Tuottajana
2019 Too Old to Die Young
2020 Maniac Cop TBA TBA

NäyttelijänäMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli Muuta
1996 Pusher Brian
2005 Kinamand Lægen
2013 Jodorowsky's Dune oma itsensä dokumentti
2015 My Life Directed by Nicolas Winding Refn
Videopelit
Vuosi Nimi Rooli Muuta
2019 Death Stranding Heartman 3D-mallinnus ainoastaan[3]

LähteetMuokkaa

  1. Asdourian, Raffi: Cannes Review - Drive 19.5.2011. The Film Stage. Viitattu 11.1.2012. (englanniksi)
  2. Festival de Cannes: Official Selection Cannes. Viitattu 11.1.2012. (englanniksi)
  3. Kojima, Hideo [@HIDEO_KOJIMA_EN]: I asked my bestie, Nicolas, to be "HEARTMAN" in DS as special guest. We 3D scanned his head, body, and facial expressions to make his 3D model, but his acting and voice are done by a different performer, same as with Guillermo 29.5.2019. Twitter. Viitattu 24.5.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

KirjallisuuttaMuokkaa

  • Saari, Juha: ”Jotain mätää Tanskanmaalla : Pusher II on Nicolas Winding Refnin paras elokuva”. Filmihullu 5/2014.
Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.