Luettelo joista virtaaman mukaan

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo joista virtaaman mukaan. Luettelossa on vain ne joet joiden virtaama on yli 2000 kuutiometriä sekunnissa.

Sija Joki Pituus (km) Valuma-alue (km2) Keskiverto virtaama (m3/s) Ulosvirtaus Maanosa Viite
1 Amazon 6400 7 050 000 209 000 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [1][2]
2 Kongo 4371 4 014 500 41 200 Atlantin valtameri Afrikka [1][1]
3 GangesBrahmaputra 2525 1 731 334 38 129 Bengalinlahti Euraasia [3]
4 Orinoco 2140 880 000 37 000 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [1][4]
5 Madeira 3380 1 420 000 31 200 Amazon Etelä-Amerikka [5][6]
6 Jangtse 6418 1 808 500 30 166 Itä-Kiinan meri Euraasia [1][2]
7 Rio Negro 2 230 691 000 28 400 Amazon Etelä-Amerikka [5]
8 Río de la Plata 290 3 100 000 22 000 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [1]
9 Jenisei 5550 2 580 000 19 600 Karanmeri Euraasia [1][2]
10 Brahmaputra 3 848 712 035 19 800 Padma Euraasia [7][8]
11 Japurá 2 615 267 730 18 620 Amazon Etelä-Amerikka [9]
12 Paraná 4 880 2 582 672 17 290 Río de la Plata Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
13 Lena 4 472 2 490 000 16 871 Laptevinmeri Euraasia [1][2]
14 Saint Lawrence 3 058 1 030 000 16 800 Saint Lawrencen lahti Pohjois-Amerikka [10]
15 Mississippi 3 730 3 202 230 16 792 Meksikonlahti Pohjois-Amerikka [1]
16 Marañón 1 737 358 000 16 708 Amazon Etelä-Amerikka
17 Ganges 2 510 907 000 16 648 Padma Euraasia [11]
18 Mekong 4 023 811 000 16 000 Etelä-Kiinan meri Euraasia [1][2]
19 Tocantins 2 699 920 000 13 600 Atlantin valtameri Amazon Etelä-Amerikka [12]
20 Tapajós 1 992 492 481 13 540 Amazon Etelä-Amerikka [13]
21 Ucayali 2 670 337 519 13 500 Amazon Etelä-Amerikka
22 Irrawaddy 2 170 411 000 13 000 Andamanmeri Euraasia [1]
23 Ob - Irtyš 5 410 2 990 000 12 475 Obinlahti Euraasia [1][2]
24 Amur 4 352 1 855 000 11 400 Ohotanmeri Euraasia [1]
25 Purus 3 211 371 042 10 970 Amazon Etelä-Amerikka
26 Beni 1 599 283 350 10 300 Madeira Etelä-Amerikka [14]
27 Mackenzie - Peace - Finlay 4 241 1 790 000 10 300 Beaufortinmeri Pohjois-Amerikka [1]
28 Kasai 2 272 881 890 9 873 Kongo Afrikka
29 Xingu 1 979 531 250 9 700 Amazon Etelä-Amerikka
30 Helmijoki 2 400 453 700 9 500 Etelä-Kiinan meri Euraasia [15]
31 Mamoré 2 200 595 000 8 800 Madeira Etelä-Amerikka
32 Putumayo 1 813 148 000 8 760 Amazon Etelä-Amerikka
33 Juruá 2 410 225 828 8 420 Amazon Etelä-Amerikka
34 Kasai 2 153 880 200 8 346 Kongo Afrikka [9]
35 Guaviare 1 497 140 000 8 200 Orinoco Etelä-Amerikka
36 Volga 3 692 1 380 000 8 060 Kaspianmeri Euraasia
37 Ohio 1 579 490 601 7 957 Mississippi Pohjois-Amerikka [16]
38 Columbia 2 000 668 000 7 500 Tyyni valtameri Pohjois-Amerikka
39 Xi 2 197 409 480 7 410 Helmijoki Euraasia
40 Tonava 2 860 817 000 7 130 Mustameri Euraasia
41 Sambesi 2 574 1 331 000 7 070 Intian valtameri Afrikka [17]
42 Magdalena 1 540 257 438 6 987 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
43 Napo 1 075 100 518 6 976 Amazon Etelä-Amerikka
44 Indus 3 200 1 165 000 6 600 Arabianmeri Euraasia
45 Meta 1 200 93 800 6 500 Orinoco Etelä-Amerikka
46 Yukon 3 187 854 696 6 428 Beringinmeri Pohjois-Amerikka
47 Madre de Dios 1 220 125 500 6 370 Beni Etelä-Amerikka [14]
48 Araguaia 2 627 358 125 6 216 Tocantins Etelä-Amerikka [9]
49 Kapuas 1 143 98 749 6 000 Etelä-Kiinan meri Euraasia
50 Fly 1 050 76 000 6 000 Papulanlahti Korallimeri Oseania
51 Niagara 58 684 000 5 796 Ontariojärvi Pohjois-Amerikka
52 Niger 4 167 2 090 000 5 589 Atlantin valtameri Afrikka [1]
53 Uruguay 1 838 365 000 5 500 Atlantin valtameri Río de la Plata Etelä-Amerikka
54 Barito 880 100 000 5 500 Jaavanmeri Euraasia
55 Aldan 2 273 729 000 5 489 Lena Euraasia [9]
56 Branco 775 195 000 5 400 Rio Negro Etelä-Amerikka
57 Detroit 51 1 813 5 324 Lake Erie Pohjois-Amerikka
58 St. Clair 63 576 000 5 200 Saint-Clair Pohjois-Amerikka
59 Atrato 750 38 500 4 900 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
60 Salween 2 815 320 000 4 876 Andamaanienmeri Euraasia
61 Caroní 952 95 000 4 850 Orinoco Etelä-Amerikka
62 Mamberamo 1 175 79 774 4 580 Tyyni valtameri Oseania
63 Angara 1 779 1 079 000 4 530 Jenisei Euraasia
64 Juruena 1 240 190 391 4 360 Tapajos Etelä-Amerikka
65 Kama 1 805 507 000 4 100 Volga Euraasia
66 Ubangi 2 272 772 800 4 000 Kongo Afrikka
67 Chindwin 1 207 114 000 4 000 Ayeyarwady Euraasia
68 Teles Pires 1 638 141 718 3 978 Tapajos Etelä-Amerikka
69 Petšora 1 809 289 532 3 949 Barentsinmeri Euraasia
70 Apaporis 1 370 54 300 3 900 Japurá Etelä-Amerikka
71 Sepik 1 126 80 321 3 804 Bismarckinmeri Oseania
72 Kolyma 2 129 644 000 3 800 Itä-Siperian meri Euraasia
73 Ala-Tunguska 2 989 473 000 3 680 Jenisei Euraasia
74 Ylä-Meghna 1 040 82 000 3 600 Ala-Meghna Euraasia
75 Godavari 1 465 312 812 3 505 Bengalinlahti Euraasia [11]
76 Huallaga 1 138 85 000 3 500 Ucayali Etelä-Amerikka
77 Fraser 1 375 220 000 3 475 Tyyni valtameri Pohjois-Amerikka
78 Kaladan 450 3 468 Bengalinlahti Euraasia
79 Slave 434 616 400 3 414 Iso Orjajärvi Pohjois-Amerikka
80 Viena 744 357 052 3 332 Valkoinenmeri Euraasia [1]
81 Hatanga 1 636 364 000 3 320 Hatanganlahti Laptevinmeri Euraasia
82 Kikori 405 23 309 3 274 Papulanlahti Oseania
83 Parnaíba 1 070 220 000 3 200 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
84 Jutaí 1 200 60 000 3 000 Amazon Etelä-Amerikka
85 Caura 723 52 000 3 000 Orinoco Etelä-Amerikka
86 Ghaghara 1 080 127 950 2 990 Ganges Euraasia [18]
87 Irtyš 4 248 1 673 470 2 980 Ob Euraasia
88 Yamuna 1 376 366 223 2 950 Ganges Euraasia [18]
89 São Francisco 2 830 641 000 2 943 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka [19]
90 Trombetas 1 060 135 239 2 855 Amazon Etelä-Amerikka
91 Niili 6 853 3 400 000 2 830 Välimeri Afrikka [1]
92 Tambo 1 000 135 000 2 800 Ucayali Etelä-Amerikka
93 Ruki 1 300 173 800 2 800 Kongo Afrikka
94 Koksoak 137 133 400 2 800 Ungavanlahti Jäämeri Pohjois-Amerikka
95 Pastaza 740 41 000 2 770 Marañón Etelä-Amerikka
96 Iriri 1 300 130 000 2 745 Xingu Etelä-Amerikka
97 Guaporé 1 530 303 210 2 740 Mamoré Etelä-Amerikka
98 Zeja 1 242 233 000 2 700 Amur Euraasia
99 Tigre 940 54 200 2 700 Marañón Etelä-Amerikka
100 Kwango 1 100 263 500 2 700 Kasai Afrikka
101 Paraguay 2 621 365 592 2 700 Parana Etelä-Amerikka
102 Punainen 1 149 143 700 2 640 Tonkininlahti Euraasia
103 Vaupés 1 050 50 000 2 625 Rio Negro Etelä-Amerikka
104 Keltainenjoki 5 464 752 000 2 571 Itä-Kiinan meri Euraasia
105 Pjasina 818 182 000 2 550 Karanmeri Euraasia
106 Amudarja 2 400 534 739 2 525 Araljärvi Euraasia
107 Tietê 1 150 150 000 2 500 Paraná Etelä-Amerikka
108 Sankuru 1 200 156 000 2 500 Kasai Afrikka
109 Mahakam 980 77 100 2 500 Makassarinsalmi Euraasia
110 Sangha 790 213 400 2 471 Kongo Afrikka
111 Songhua / Sungari 1 434 557 180 2 463 Amur Euraasia
112 Javari 1 184 90 000 2 463 Amazon Etelä-Amerikka
113 Neva 74 281 000 2 445 Itämeri Euraasia [20]
114 Missouri 3 767 1 371 010 2 445 Mississippi Pohjois-Amerikka [1]
115 Liard 1 115 277 100 2 434 Mackenzie Pohjois-Amerikka
116 Rio Grande 1 360 143 000 2 400 Paraná Etelä-Amerikka
117 Benue 1 370 2 400 Niger Afrikka
118 Nelson 2 575 982 900 2 370 Hudson Bay Pohjois-Amerikka [21]
119 Río Cauca 1 180 59 840 2 364 Magdalena Etelä-Amerikka
120 Japurá 620 31 650 2 360 Japurá Etelä-Amerikka
121 Urubamba 724 60 300 2 330 Ucayali Etelä-Amerikka
122 Rein 1 233 198 735 2 330 Pohjanmeri Euraasia [22]
123 Apure 1 038 121 400 2 300 Orinoco Etelä-Amerikka
124 Xiang 856 96 400 2 288 Jangtse Euraasia
125 Krishna 1400 258 948 2 213 Bengalinlahti Euraasia [11]
126 Río San Juan 380 15 000 2 200 Tyyni valtameri Etelä-Amerikka
127 Vitim 1 978 227 000 2 200 Lena Euraasia
128 Koshi 729 69 300 2 166 Ganges Euraasia [18]
129 Yuan 864 89 163 2 158 Jangtse Euraasia
130 Han 1 532 174 300 2 156 Jangtse Euraasia
131 St. Marys 120 127 700 2 135 Huronjärvi Pohjois-Amerikka
132 Jialing 1 119 160 000 2 120 Jangtse Euraasia
133 Mahanadi 858 141 600 2 119 Bengalinlahti Euraasia [11]
134 Peace 1 923 306 000 2 110 Slave Pohjois-Amerikka
135 Essequibo 1 014 69 300 2 104 Atlantin valtameri Etelä-Amerikka
136 Ventuari 520 40 000 2 000 Orinoco Etelä-Amerikka
137 Inírida 1 300 2 000 Guaviare Etelä-Amerikka
138 Vichada 580 25 000 2 000 Orinoco Etelä-Amerikka
139 Aruwimi 1 300 116 100 2 000 Kongo Afrikka

ViitteetMuokkaa

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r Rivers of the Earth
  2. a b c d e f Gupta, Avijit (2007). Large rivers: geomorphology and management. John Wiley and Sons, 31. ISBN 978-0-470-84987-3. Viitattu 18 April 2011. 
  3. Chinese Academy of Sciences xinhuanet. Viitattu 26.4.2018.
  4. http://www.fundacionlasalle.org.ve/userfiles/men_1997_57_147_81-99.pdf
  5. a b Agência Nacional de Águas (ANA) e Secretaria Nacional de Recursos Hídricos ([1])
  6. R. Ziesler and G.D. Ardizzone: The Inland Waters of Latin America. COPESCAL Technical Paper No. 1, FAO, Fishery Information, Data and Statistics Service, Rome 1979 [2]
  7. Scientists pinpoint sources of four major international rivers 22 August 2011. Xinhua News Agency. Viitattu 8 September 2015.
  8. Brahmaputra River britannica.com.
  9. a b c d GRDC Database
  10. Benke, Arthur C.; Cushing, Colbert E. (2005). Rivers of North America. Academic Press. pp. 989–990. ISBN 978-0-12-088253-3 . Retrieved 21 March 2011.
  11. a b c d Kumar, Rakesh (2005-09-10). "Water Resources of India". Current Science 89 (5): 794–811. Bangalore: Current Science Association. Viitattu 2013-10-13. 
  12. The Hydrographi Region of The Amazon
  13. http://www.caee.utexas.edu/prof/mckinney/ce397/Topics/Amazon/Amazon(2012).pdf The Amazon River Basin; CE 397 – Transboundary Waters
  14. a b http://horizon.documentation.ird.fr/exl-doc/pleins_textes/pleins_textes_6/b_fdi_35-36/41614.pdf Water resources, salinity and yields of the rivers of the Bolivian Amazon
  15. Chapter 5: Plate D-6 — GES DISC: Goddard Earth Sciences, Data & Information Services Center Disc.sci.gsfc.nasa.gov. Arkistoitu 3.2.2013. Viitattu 8.11.2012.
  16. Leeden, Frits van der (1990). The Water Encyclopedia, 2nd, Chelsea, Mich.: Lewis Publishers, 126. ISBN 0-87371-120-3. 
  17. Fragmentation and Flow Regulation of the World’s Large River Systems
  18. a b c (2007) Hydrology and water resources of India. Springer, 341. ISBN 978-1-4020-5179-1. Viitattu 26 April 2011. 
  19. São Francisco
  20. Nezhihovsky, R. A. (1981). Neva River and Neva Bay. Gidrometeoizdat. 
  21. Nelson
  22. http://unesdoc.unesco.org/images/0013/001333/133303e.pdf Rhine case study; Technical documents in hydrology: PC-CP series; Vol.:17; 2003