Avaa päävalikko

Luettelo Nikolai Gogolin suomennetuista teoksista

Tämä on luettelo Nikolai Gogolin suomennetuista teoksista. Eräät teokset on julkaistu usealla nimellä. Luettelossa on eri suomentajien suomennokset ja painokset.

  • Ajatuksia jumalallisesta liturgiasta. Suom. Leena Sivonen. Heinävesi: Valamon luostari, 1997 (Valamon luostarin julkaisuja, ISSN 0356-2085; 70.). ISBN 951-9468-70-6.
  • Demonien ruhtinatar: kertomus. Suom. K. Repo. Helsinki: Kustannusoy. Kirja, 1914. (50 pennin kirjasto; n:o 3.).
  • Dikankan iltoja. kertomuksia, julkaissut Imker Panjko, jota Punapääksi kutsutaan; (Suom. Irma Grönroos, Maija Pellikka & Margit Salmenoja); kuvitus: Tim Avigdor Arikha. Helsinki: Ex libris: 1972 (Suuret venäläiset kertojat.). (sis. kertomukset: Lumottu paikka, suom. Maija Pellikka; Kadonnut kirje, suom. Irma Grönroos; Kauhea kosto, suom. Margit Salmenoja; Jouluyö, suom. Maija Pellikka; Ivan Fjodorovits Sponka ja hänen tätinsä, suom. Maija Pellikka; Toukokuun yö, eli, Hukkunut, suom. Irma Grönroos; Juhannusyö, suom. Irma Grönroos; Sorotsinskin markkinat, suom. Irma Grönroos)
  • Kadonnut kirje. Suom. Jukka Mallinen. Helsinki: Taifuuni, 1992. ISBN 951-581-003-5. – Like, 2004 (Like-pokkari; 84.). ISBN 952-471-468-X. (sis. kertomukset: Ivan Kupalon yö; Kadonnut kirje; Kauhea kosto; Noiduttu paikka; Sorotšinin markkinat; Toukokuun yö)
  • Kaksi hupaisaa naapurusta: ukrainalainen tarina. Helsinki: Kansankirja, 1945. (myös nimellä Riita.)
  • Kertomus siitä, kuinka Ivan Ivanovitsh ja Ivan Nikiforovitsh riitaantuivat. Leningrad: Kirja, 1936 (Alottelevan lukijan kirjasto.). – Petroskoi: Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, 1955.
  • Kolme venäläistä klassikkoa. Karisto, 2008 ISBN 978-951-23-4959-3. (sis. Gogolin kertomuksen "Muotokuva". Suom. Eila Salminen. 3. p. Alkuteos: Portret. )
  • Kuolleet sielut. Suom. Samuli S. Helsinki: Edlund, 1882. (W. Churberg'in romani-kirjasto; 2 vsk.). – Suom. Samuli Suomalainen. Otava, 1977 (Delfiinikirjat.). ISBN 951-1-04280-7.
  • Kuolleet sielut. Suom. Jalo Kalima ja Juhani Konkka; kuv. P. Boklevskij. WSOY, 1939. (Kuuluisia romaaneja; 9.). – Söderström, 1945 – WSOY, 1951– WSOY, 1962. (Taskukirjasto; 12.). – WS, 1968 – WSOY, 1977 (Taskukirjasto; 12.). ISBN 951-0-01570-9. – WSOY, 1984 ISBN 951-0-12610-1. – WSOY, 1992 (Laatukirjat.). ISBN 951-0-17902-7.
  • Kuolleet sielut. Petroskoi: Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, 1952.
  • Kuolleet sielut. Suom. Jalo Kalima; kuvittanut P. Boklevski. WSOY, 2009 ISBN 978-951-0-35006-5. – BTJ, 2008 (Klassikko-Kipinä.). ISBN 978-951-692-716-2.
  • Kuolleet sielut. Suom. Juhani Konkka. – Kuvitus: TIM. Otava, 1970 – Kuvitus: TIM. Helsinki: Ex libris: 1970 – kuvitus: Tim. Ex libris, 1972 (Suuret venäläiset kertojat.) Otava, 2010 ISBN 978-951-1-24839-2. – Otava, 2000. ISBN 951-1-17101-1.
  • Kuolleet sielut sekä Riita, Nenä, Päällystakki, Hullun päiväkirja. Suom. Juhani Konkka, Reino Silvanto & Esa Adrian. Otava, 1975 (Suuret venäläiset kertojat; 1.). ISBN 951-1-01331-9.
  • Margery Beade ja Beden armeliaisuus. K. E. Holm, 1884 (Helppohintainen novellija romani-jakso 2; 6.). (sis. Gogolin kertomuksen Nenä, suom. Matti Kurikka)
  • Muotokuva. Suom. Eila Salminen. Karisto, 1980. (Venäläisen kirjallisuuden helmiä.). ISBN 951-23-1673-0.
  • Naimahommat: näytelmä kolmessa näytöksessä. Hämeenlinna: Hämeen Sanomain kp., 1898-1899 – Suom. Arthur Järnefelt. Kristiina: Kansalliskp., 1905.
  • Naimapuuhat: 2-näytöksinen huvinäytelmä. Suom. K. Repo. Helsinki: Yrjö Weilin, 1911. (Näytelmäkirjasto; n:o 65.).
  • Nenä ja muut pietarilaisnovellit. Suom. Vappu Orlov. Aula & Co 2016 ISBN 978-952-7190-18-0. (Sis. novellit: Nevski prospekt, Mielipuolen päiväkirja, Nenä, Päällystakki, Muotokuva sekä Mihail Šiškinin esseen ”Elävistä nenistä ja kuolleista sieluista”)
  • Nenä; kuvittanut Aleksander Lindeberg; Suom. Esa Adrian. WSOY, 2007 ISBN 978-951-0-33385-3.
  • Nenä. suom. Matti Kurikka. Helsinki: Holm 1883 (Helppohintainen novelli- ja romani-jakso. 6.).
  • Nevan valtakatu; Suom. Juhani Konkka. WSOY, 1954. (Pieni kirjasto; 14.). – WSOY, 1988 ISBN 951-0-15483-0. – WSOY, 2000 (Pieni kirjasto; 14.). ISBN 951-0-25294-8.
  • Pietarilaisnovelleja. Suom. Esa Adrian. Otava, 1972. (Delfiinikirjat.). ISBN 951-1-03545-2. – Otava, 1991 (Otavan klassikot.). ISBN 951-1-11629-0. – Otava, 1997. ISBN 951-1-14987-3. Otava, 2003. (Seven.). ISBN 951-1-18896-8. (sis. kertomukset: Nenä; Päällystakki; Hullun päiväkirja)
  • Päällystakki: kertomus. Suom. Huugo Jalkanen. Karisto, 1957. (Helmisarja; 1.). – Karisto, 1958. (Helmisarja; 1.). – Karisto, 1997. (Pokkaristo.). ISBN 951-23-3646-4. (myös nimillä Päällysviitta ja Viitta)
  • Reviisori: huvinäytelmä viidessä näytöksessä. Suom. At Ht. Jyväskylä: Länkelä, 1882. (myös nimellä Reviissori)
  • Reviisori: viisinäytöksinen huvinäytelmä. Suom. Eino ja Jalo Kalima. WSOY, 1922. (Werner Söderström oy:n näytelmäsarja; n:o 63.)
  • Reviisori. Suom. Eino ja Jalo Kalima; Päällysviitta. Suom. Juhani Konkka. WSOY, 1965. (Kirjallisuutta kouluille; 27).
  • Reviisori; Päällysviitta. Suom. Eino ja Jalo Kalima. Porvoo; WS, 1969 – WSOY, 1975 (Kirjallisuutta kouluille.). ISBN 951-0-04666-3. – WSOY, 1975 (Taskukirjasto; 164.). ISBN 951-0-06771-7. – WSOY, 1982 (Koulun peruskirjasto; 43.). ISBN 951-0-11545-2..
  • Reviisori: viisinäytöksinen näytelmä. Petroskoi: Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, 1952.
  • Riita: kertomus siitä, kuinka Ivan Ivanovits ja Ivan Nikiforovitsh riitaantuivat. Suom. Reino Silvanto. Helsinki: Otava, 1912. (Otavan 50 pennin kirjasto; 23.) (myös nimellä Kaksi hupaisaa naapurusta: ukrainalainen tarina)
  • Taras Bulba. Suom. Samuli Suomalainen. Churberg, 1878. (Uusi romani-jakso; 3 vuosikerta, 2.)
  • Taras Bulba: kertomus kasakkavallan mahtavuuden ajoilta. Suom. J. A. Halonen. Karisto, 1913. (Kariston 50 p:n romaaneja; n:o 25.)
  • Taras Bulba: romaani. Suom. Juhani Konkka. WSOY, 1940. (Kymmenen markan romaaneja; 160.)
  • Taras Bulba. Petroskoi: Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, 1940 – Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, 1952.
  • Taras Bulba. Suom. Gunvor ja Kaarlo Salo. Tammi, 1946.
  • Taras Bulba. Suom. Ulla-Liisa Heino. Otava, 1959 – Suuri suomalainen kirjakerho, 1986 ISBN 951-643-688-9.
  • Taras Bulba. Suom. Eero Balk. Basam Books, 2010. ISBN 978-952-5734-78-2.
  • Taras Bulba sekä Riita, Nenä, Päällystakki, Hullun päiväkirja. Suom. Ulla-Liisa Heino, Reino Silvanto & Esa Adrian Anisimoff; Ex libris: 1971.
  • Toukokuun yö eli hukkunut neito. Suom. L. Helo. Petroskoi: Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, 1953. (Koululaisen kirjasto.).
  • Valitut teokset. 1 Suom. ja toim. Juhani Konkka; esipuheen kirj. V. Kiparsky. WSOY, 1959. – Porvoo; WSOY, 1966.– WSOY, 1994. ISBN 951-0-01574-1. (sis. kertomukset: Jouluyö, Kertomus siitä, kuinka Ivan Ivanovitsh ja Ivan Nikiforovitsh riitaantuivat, Maahisten valtiatar, Mielipuolen päiväkirja, Naimahankkeet, Nevan valtakatu, Päällysviitta, Taras Bulba, Vanhanajan tilanomistajat, Vaunut)
  • Valitut teokset. 2. toim. Juhani Konkka; Suom. Juhani Konkka, Eino Kalima & Jalo Kalima. WSOY, 1959. – WSOY, 1966. – WSOY, 1994. ISBN 951-0-01576-8. (sis: Reviissori, Kuolleet sielut)
  • Venäläisen kirjallisuuden helmiä. Karisto, 1997. ISBN 951-23-3766-5. (sis. Gogolin kertomuksen Muotokuva. Suom. Eila Salminen)
  • Venäläistä klassillista kirjallisuutta. Toim. Urho Ruhanen. Leningrad: Kirja, 1934 (sis. Gogolin kertomuksen Reviisori, suom. Eino ja Jalo Kalima)
  • Viitta: kertomus. Suom. Huugo Jalkanen. Karisto, 1908. (Kirjallisia pikkuhelmiä; 3.).
  • Viitta. M. V:n suomennos julkaistu Valvoja-lehdessä nro 1–3/1883 digitoituna Kansalliskirjastossa. Viitta verkossa

LähteetMuokkaa

  • Fennican tietokanta
  • Finna.fi
  • Lumme-kirjastot