Luettelo Copa Américan voittajista

Wikimedia-luetteloartikkeli

Tämä on luettelo Copa Américan voittajista. Turnaus on järjestetty 42 kertaa ja menestyneimmät joukkueet ovat Argentiina sekä Uruguay 14 voitollaan. Turnaus tunnettiin vuodesta 1916 vuoteen 1967 nimellä Etelä-Amerikan maajoukkueiden mestaruusturnaus (esp. Campeonato Sudamericano de Selecciones).

VoittajatMuokkaa

Vuosi Isäntämaa Voittaja Toinen Kolmas Neljäs Paras maalintekijä Paras pelaaja[1]
1916 Argentiina   Uruguay   Argentiina   Brasilia   Chile   Isabelino Gradín   Isabelino Gradín [2]
1917 Uruguay   Uruguay   Argentiina   Brasilia   Chile   Angel Romano   Héctor Scarone [3]
1919 Brasilia   Brasilia   Uruguay   Argentiina   Chile   Arthur Friedenreich
  Neco
  Arthur Friedenreich [4]
1920 Chile   Uruguay   Argentiina   Brasilia   Chile   Angel Romano
  José Pérez
  José Piendibene [5]
1921 Argentiina   Argentiina   Brasilia   Uruguay   Paraguay   Julio Libonatti   Américo Tesoriere [6]
1922 Brasilia   Brasilia   Paraguay   Uruguay   Argentiina   Julio Francia   Agostinho Fortes [7]
1923 Uruguay   Uruguay   Argentiina   Paraguay   Brasilia   Valdino Aguirre
  Pedro Petrone
  José Nasazzi [8]
1924 Uruguay   Uruguay   Argentiina   Paraguay   Chile   Pedro Petrone   Pedro Petrone [9]
1925 Argentiina   Argentiina   Brasilia   Paraguay   Manuel Seoane   Manuel Seoane [10]
1926 Chile   Uruguay   Argentiina   Chile   Paraguay   David Arellano   José Andrade [11]
1927 Peru   Argentiina   Uruguay   Peru   Bolivia   Adolfo Carricaberry
  Segundo Luna
  Héctor Scarone
  Pedro Petrone
  Roberto Figueroa
  Manuel Seoane [12]
1929 Argentiina   Argentiina   Paraguay   Uruguay   Peru   Aurelio González   Manuel Ferreira [13]
1935 Peru   Uruguay   Argentiina   Peru   Chile   Herminio Masantonio   José Nasazzi [14]
1937 Argentiina   Argentiina   Brasilia   Uruguay   Paraguay   Raúl Toro   Vicente De la Mata [15]
1939 Peru   Peru   Uruguay   Paraguay   Chile   Teodoro Fernández   Teodoro Fernández [16]
1941 Chile   Argentiina   Uruguay   Chile   Peru   Juan Marvezzi   Sergio Livingstone [17]
1942 Uruguay   Uruguay   Argentiina   Brasilia   Paraguay   Herminio Masantonio
  José Manuel Moreno
  Obdulio Varela [18]
1945 Chile   Argentiina   Brasilia   Chile   Uruguay   Norberto Méndez
  Heleno de Freitas
  Domingos da Guía [19]
1946 Argentiina   Argentiina   Brasilia   Paraguay   Uruguay   José María Medina   Adolfo Pedernera [20]
1947 Ecuador   Argentiina   Paraguay   Uruguay   Chile   Nicolás Falero   José Manuel Moreno [21]
1949 Brasilia   Brasilia   Paraguay   Peru   Bolivia   Jair Rosa Pinto   Ademir Menezes [22]
1953 Peru   Paraguay   Brasilia   Uruguay   Chile   Francisco Molina   Heriberto Herrera [23]
1955 Chile   Argentiina   Chile   Peru   Uruguay   Rodolfo Michelli   Enrique Hormazábal [24]
1956 Uruguay   Uruguay   Chile   Argentiina   Brasilia   Enrique Hormazábal   Oscar Míguez [25]
1957 Peru   Argentiina   Brasilia   Uruguay   Peru   Humberto Maschio
  Javier Ambrois
  Enrique Sívori [26]
1959 Argentiina   Argentiina   Brasilia   Paraguay   Peru   Pelé   Pelé [27]
1959 Ecuador   Uruguay   Argentiina   Brasilia   Ecuador   José Sanfilippo   Alcides Silveira [28]
1963 Bolivia   Bolivia   Paraguay   Argentiina   Brasilia   Carlos Raffo   Ramiro Blaccut [29]
1967 Uruguay   Uruguay   Argentiina   Chile   Paraguay   Luis Artime   Pedro Rocha [30]
1975   Peru   Kolumbia   Uruguay
  Brasilia
  Leopoldo Luque
  Ernesto Díaz
  Teófilo Cubillas [31]
1979   Paraguay   Chile   Brasilia
  Peru
  Jorge Peredo
  Eugenio Morel
  Carlos Caszely [32]
1983   Uruguay   Brasilia   Paraguay
  Peru
  Jorge Burruchaga
  Roberto Dinamita
  Carlos Aguilera
  Enzo Francéscoli [33]
1987 Argentiina   Uruguay   Chile   Kolumbia   Argentiina   Adolfo Iguarán   Carlos Valderrama [34]
1989 Brasilia   Brasilia   Uruguay   Argentiina   Paraguay   Bebeto   Ruben Sosa [35]
1991 Chile   Argentiina   Brasilia   Chile   Kolumbia   Gabriel Batistuta   Leonardo Rodríguez [36]
1993 Ecuador   Argentiina   Meksiko   Kolumbia   Ecuador   José Luis Dolguetta   Sergio Goycochea [37]
1995 Uruguay   Uruguay   Brasilia   Kolumbia   Yhdysvallat   Gabriel Batistuta
  Luis García
  Enzo Francéscoli [38]
1997 Bolivia   Brasilia   Bolivia   Meksiko   Peru   Luis Hernández   Ronaldo De Lima [39]
1999 Paraguay   Brasilia   Uruguay   Meksiko   Chile   Rivaldo
  Ronaldo
  Rivaldo [40]
2001 Kolumbia   Kolumbia   Meksiko   Honduras   Uruguay   Víctor Aristizábal   Amado Guevara [41]
2004 Peru   Brasilia   Argentiina   Uruguay   Kolumbia   Adriano   Adriano [42]
2007 Venezuela   Brasilia   Argentiina   Meksiko   Uruguay   Robinho   Robinho [43]
2011 Argentiina

LähteetMuokkaa

  1. Martín Tabeira: The Copa América Archive - Trivia - Best Players RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  2. Martín Tabeira: South American Championship 1916 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  3. Martín Tabeira: South American Championship 1917 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  4. Martín Tabeira: South American Championship 1919 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  5. Martín Tabeira: South American Championship 1920 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  6. Martín Tabeira: South American Championship 1921 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  7. Martín Tabeira: South American Championship 1922 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  8. Martín Tabeira: South American Championship 1923 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  9. Martín Tabeira: South American Championship 1924 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  10. Martín Tabeira: South American Championship 1925 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  11. Martín Tabeira: South American Championship 1926 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  12. Martín Tabeira: South American Championship 1927 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  13. Martín Tabeira: South American Championship 1929 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  14. Martín Tabeira: South American Championship 1935 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  15. Martín Tabeira: South American Championship 1935 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  16. Martín Tabeira: South American Championship 1939 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  17. Martín Tabeira: South American Championship 1941 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  18. Martín Tabeira: South American Championship 1942 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  19. Martín Tabeira: South American Championship 1945 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  20. Martín Tabeira: South American Championship 1946 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  21. Martín Tabeira: South American Championship 1947 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  22. Martín Tabeira: South American Championship 1949 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  23. Martín Tabeira: South American Championship 1953 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  24. Martín Tabeira: South American Championship 1955 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  25. Martín Tabeira: South American Championship 1956 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  26. Martín Tabeira: South American Championship 1957 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  27. Martín Tabeira: South American Championship 1959 (1st Tournament) RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  28. Martín Tabeira: South American Championship 1959 (2nd Tournament) RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  29. Martín Tabeira: South American Championship 1963 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  30. Martín Tabeira: South American Championship 1967 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  31. Martín Tabeira: Copa América 1975 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  32. Martín Tabeira: Copa América 1979 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  33. Martín Tabeira: Copa América 1983 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  34. Martín Tabeira: Copa América 1987 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  35. Martín Tabeira: Copa América 1989 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  36. Martín Tabeira: Copa América 1991 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  37. Martín Tabeira: Copa América 1993 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  38. Martín Tabeira: Copa América 1995 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  39. Martín Tabeira: Copa América 1997 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  40. Martín Tabeira: Copa América 1999 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  41. Martín Tabeira: Copa América 2001 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  42. Martín Tabeira: Copa América 2004 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)
  43. Martín Tabeira: Copa América 2007 RSSSF. Viitattu 10.8.2010. (englanniksi)