Avaa päävalikko

Liisa Mustonen

suomalainen näyttelijä

Liisa Mustonen (ent. Kuoppamäki, s. 13. lokakuuta 1969 Helsinki) on suomalainen näyttelijä ja teatteriohjaaja.[1] Hän on ollut ehdolla parhaan naispääosan Jussin saajaksi kahteen kertaan; vuonna 2003 elokuvasta Hengittämättä ja nauramatta ja 2007 elokuvasta Kalteva torni. Elokuvien lisäksi näyttelijällä on laaja näyttelijänura televisiossa ja teatterissa.

Liisa Mustonen
Henkilötiedot
Syntynyt 13. lokakuuta 1969 (ikä 49)
Helsinki
Ammatti näyttelijä, teatteriohjaaja
Näyttelijä
Taiteilijanimet ent. Kuoppamäki
Ehdokkuudet

Parhaan naispääosan Jussi
2003 Hengittämättä ja nauramatta
2007 Kalteva torni

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

Mustonen avioitui muusikko Sami Kuoppamäen kanssa 2. heinäkuuta 2001, mutta erosi hänestä kesällä 2008. Heillä on tytär. Eron jälkeen hän on alkanut käyttää tyttönimeään Mustonen. Vuonna 2011 hänelle syntyi toinen tytär. Mustonen on naimisissa.[1]

Syksyllä 2008 Mustonen oli Suomen Pelkokerroin -ohjelman julkkisjaksossa kilpailemassa.

Sisällysluettelo

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
1986 Musta koiran teit
1988 Lauran huone Skinny Silvennoinen
1992 Veturimiehet heiluttaa Sari
1992 Pilkkuja ja pikkuhousuja Virve, Runotyttö
1994 Anita Anita Johanna Virtanen alias Johanna Rantala
Susi tulee Maria Melinda
1995 Tunneli
Muusikon valinta Ifan ääni
2002 Hengittämättä ja nauramatta Inka
Mies vailla menneisyyttä työvoimatoimiston virkailija
2004 Pelikaanimies äiti
2006 Kalteva torni Laura
2008 Kolmistaan Maria
2011 Veljekset Katja
2014 Aikuisten poika Oliverin äiti

DubbauksetMuokkaa

Pääartikkeli: Ääninäyttelijäroolit löytyvät omasta luettelostaan.

LähteetMuokkaa

  1. a b Serkamo, Rosanna: Liisa Mustonen: Äitiys on järjettömän iso vastuu Me Naiset. 17.8.2011. Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 8.3.2016.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.