Laurel Holloman

Laurel Lisa Holloman (s. 23. toukokuuta 1971 Chapel Hill, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja kuvataiteilija.

Laurel Holloman
Henkilötiedot
Koko nimi Laurel Lisa Holloman
Syntynyt 23. toukokuuta 1971 (ikä 49)
Chapel Hill, Pohjois-Carolina, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, kuvataiteilija
Puoliso Paul Macherey (2002–2012)
Näyttelijä
Aktiivisena 1994–
Merkittävät roolit Tina Kennard
(L-koodi)
Justine Cooper
(Angel)
Palkinnot

Golden Satellite Award, paras naisnäyttelijä draamasarjassa

Aiheesta muualla
Viralliset kotisivut
IMDb
Elonet
AllMovie

UraMuokkaa

Laurel Holloman tunnetaan parhaiten Justine Cooperin roolista televisiosarjassa Angel ja Tina Kennardin roolista lesbojen elämää käsittelevässä sarjassa L-koodi. Hän voitti Tinan roolista Golden Satellite Award -palkinnon vuonna 2005.[1]

Holloman on opiskellut British American Dramatic Academy -draamakoulussa Lontoossa.[2] Hän on esiintynyt myös muun muassa elokuvissa Enemmän kuin ystävät, Boogie Nights ja Poste restante – osoite tuntematon.[3] Holloman näytellyt myös Off Broadwayn näytelmissä.[2]

Näyttelijän työn lisäksi Holloman on luonut uraa taidemaalarina. Vuonna 2012 hänellä oli kaksi suosittua näyttelyä, Free Falling Venetsiassa ja Coeur libre Pariisissa.[4][5]

YksityiselämäMuokkaa

Holloman on kertonut olevansa biseksuaali.[6] Hän meni naimisiin arkkitehti Paul Machereyn kanssa vuonna 2002. Parin tytär Lola syntyi 4. marraskuuta 2004. Holloman oli raskaana samaan aikaan kuin hänen L-koodin roolihahmonsa Tina televisiossa.[6] Holloman ja Macherey adoptoivat toisen tyttären Nala Bellen vuonna 2008.[2] He muuttivat erilleen vuonna 2010, ja avioero tuli voimaan kesäkuussa 2012.[7]

FilmografiaMuokkaa

ElokuvatMuokkaa

  • Enemmän kuin ystävät (1995) - Randy Dean
  • Runaways (1995) - Roxanne
  • Rakkauden hinta (1995) - Roxanne
  • Blossom Time (1996) - Francis Bodean
  • Dalva (1996) - Karen
  • Boogie Nights (1997) - Sheryl Lynn
  • Lähtemättömät jäljet (1997) - Leigh
  • Dying to Belong (1997) - Shannon
  • Prefontaine – kiitävät sekunnit (1997) - Elaine Finley
  • The Clearing (1997)
  • The First to Go (1997) - Carrie
  • Stamp and Deliver (1998)
  • Cherry (1999) - Evy Sweet
  • Chapter Zero (1999) - Jane
  • Poikaystävän painajainen (1999) - Samantha
  • Poste restante – osoite tuntematon (1999) - Lauri
  • Loser Love (1999) - Lily Delacroix
  • Tide (1999) - Lilly
  • Lush (1999) - Ashley 'Ash' Van Dyke
  • Committed (2000) - Adelle
  • Morning (2000) - Shelly
  • Popcorn Shrimp (2001) - Poliisi
  • Last Ball (2001) - Cathy
  • The Rising Place (2001) - Emily Hodge
  • Libery, Maine (2001)
  • Alone (2002) - Charlotte
  • Conflict (2005) - Fran Ester

TelevisioMuokkaa

  • Cracker: Mind Over Murder (1997) - Carol (1 jakso)
  • That's Life (2001) - Karen Matlin (3 jaksoa)
  • Angel (2001–2002) - Justine Cooper (8 jaksoa)
  • Enkelin kosketus (2002) - Nicole (1 jakso)
  • Ilman johtolankaa (2003) - Joanne Wilson (1 jakso)
  • L-koodi (2004–2009) - Tina Kennard (vakituinen rooli)
  • Castle (2009) - Sandy Allen (1 jakso)
  • Gigantic (2010) - RaeAnne Colvin (4 jaksoa)
  • L-koodi: Generation Q (2020) - Tina Kennard

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa