Avaa päävalikko

Katsuhiro Ōtomo (jap. 大友克洋, s. 14. huhtikuuta 1954[1] Hasama, Miyagin prefektuuri, Japani) on japanilainen mangataiteilija ja anime-ohjaaja.

Katsuhiro Ōtomo
大友克洋
FIBD2016OtomoHermann (cropped).jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 14. huhtikuuta 1954 (ikä 65)
Miyagin prefektuuri
Kansalaisuus Japani
Taiteilija
Kuuluisimpia töitä Domu: A Child's Dream ja Akira

Sisällysluettelo

BibliografiaMuokkaa

  • 1973 : A Gun Report
  • 1979 : Fireball
  • 1980-1982 : Domu (A Child's Dream)
  • 1981 : Sayonara Nippon (左様なら日本)
  • 1982 : Kibun ha mou sensou (気分はもう戦争)
  • 1982 : Jiyu wo Warera ni (じゆうを我等に)
  • 1982-1990 : Akira (アキラ)
  • 1990 : Memories
  • 1990-1996 : Legend of Mother Sarah
  • 1995 : Akira Club (Taidekirja)
  • 1996 : SOS Dai Tokyo Tankentai (SOS大東京探検隊)
  • 1996 : The Memory of Memories (Taidekirja)
  • 2002 : Hipira

NovellikokoelmatMuokkaa

  • 1979 : Short Piece (ショート・ピース)
  • 1979 : Highway Star (ハイウェイ・スター)
  • 1981 : Good Weather (グッド・ウエザー)
  • 1981 : Hansel and Gretel
  • 1982 : Boogie Woogie Waltz

FilmografiaMuokkaa

  • 1982 : Jiyū o warera ni (じゆうを我等に)
  • 1983 : Harmagedon (幻魔大戦)
  • 1987 : Labyrinth Tales (Manie-Manie 迷宮物語) a.k.a. Neo-Tokyo
    • "The Order to Cease Construction" (工事中止命令)
  • 1987 : Lab (ラブ)
  • 1987 : Robot Carnival (ロボット・カーニバル)
    • "Coming Soon"
    • "See You Again"
  • 1988 : Akira (アキラ)
  • 1991 : World Apartment Horror (ワールド・アパートメント・ホラー)
  • 1991 : Roujin Z (老人Z)
  • 1996 : Memories – muistoja tulevaisuudesta
    • "Magnetic Rose"
    • "Cannon Fodder"
    • "Stink Bomb"
  • 1998 : Spriggan
  • 2001 : Metropolis (メトロポリス)
  • 2004 : Steamboy (スチームボーイ)

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa