Kaisa Hela

suomalainen näyttelijä

 

Kaisa Hela
Henkilötiedot
Koko nimi Kaisa Hela (o.s. Mattila)
Syntynyt1. helmikuuta 1977 (ikä 44)
Jyväskylä
Ammatti näyttelijä
Puoliso Heikki Hela (vih. 2015)
Vanhemmat Ykä Mattila
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Kaisa Hela (o.s. Mattila, s. 1. helmikuuta 1977 Jyväskylä) on suomalainen näyttelijä.[1]

Varhainen elämäMuokkaa

Muusikko Ykä Mattila (1948–2008) oli Kaisa Helan isä.[2]

UraMuokkaa

Jyväskylässä syntynyt Hela opiskeli näyttelemistä Teatteri­korkea­koulussa vuodesta 1999 ja valmistui teatteri­taiteen maisteriksi vuonna 2003. Valmistumisensa jälkeen hän oli kiinnitettynä näyttelijänä Turun kaupunginteatterissa vuosina 2003–2005 ja Tampereen Työväen Teatterissa vuosina 2007–2014. Tampereella hän on näytellyt muun muassa Constanze Mozartia näytelmässä Amadeus ja Karoliinaa musikaalissa Vuonna 85. Hän on ollut vierailevana näyttelijänä Espoon, Helsingin ja Hämeen­linnan kaupungin­teattereissa.[3][4][5]

Hela on esiintynyt myös elo­kuvissa ja televisiossa. Hän on näytellyt Yle TV2:n sketsi­sarjassa Kätevä emäntä, lyhyt­elo­kuvissa Epä­varmuus­tekijä, Kirkkaat kaakelit, Itsenäisyys­päivä ja Juhannus­yö sekä pitkissä elo­kuvissa Tyttö sinä olet tähti, Hyvä poika ja Kummeli V.[6][7] Alku­vuonna 2017 Hela oli näyttelijänä MTV3:n viihde­ohjelmassa Putous.[8]

YksityiselämäMuokkaa

Kaisa Helan puoliso on muusikko ja näyttelijä Heikki Hela. He menivät kihloihin keväällä 2012 ja avioituivat syys­kuussa 2015.[9][10]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Nimi Rooli
2005 Tyttö sinä olet tähti humaltunut nainen
2011 Hyvä poika Lilli
2014 Kummeli V Heidi Hunaja­mäki / Stina
2015 Hevisaurus-elokuva Tonin äiti
2016 Love Records – Anna mulle Lovee myyjätär
2017 Napapiirin sankarit 3 Saana
Ankeisen joulutervehdys äiti
2018 Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja neuvola­työntekijä

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
2004–2015 Kätevä emäntä useita
2012 Tehdas keittäjä
2014, 2016 Uusi päivä Leila Malinen
2014 Kadonnut: joulupukki respa­tonttu
2015 Syke Eeva
Herra Heinämäen Lato-orkesteri Henna Heinä­mäki
Hinnalla millä hyvänsä Heidi Juntunen
Naurun tasapaino
2017 Putous oma itsensä, useita
2018 Sunnuntailounas Ellu
Pirjo Nieminen
2018–2021 Kummeli esittää: Kontio & Parmas Sirkka Pohjan­talo
2020 Ei Haukku haavaa tee Irma
2021 Sisäilmaa home­koira­ohjaaja

LähteetMuokkaa

  1. 20 Faktaa Kaisa Hela Teatteri­matka. Viitattu 19.1.2021.
  2. Kirves, Virpi: Isän muisto kulkee näyttämöllä mukana. Demari. 7.8.2008. Helsinki: Kustannus Oy Demo­kraatti. Arkistoitu 3.3.2014. Viitattu 29.11.2016.
  3. Mattila, Kaisa Tampereen Työ­väen Teatteri. Arkistoitu 13.4.2014. Viitattu 19.1.2021.
  4. Kilpeläinen, Talle: Haastattelussa Kaisa Mattila Teatteri­kärpäsen puraisuja 2. 21.9.2012. Viitattu 26.2.2014.
  5. Seppälä, Aila: Siirto­työ­läinen. (Taustat & tekijät -osio) Ilta­lehti, 26.8.2014, s. 20.
  6. Paju, Anna: Kätevä emäntä on naisen puolella Kansan Uutiset. 17.1.2010. Helsinki: Kansan Uutiset Oy. Viitattu 12.11.2015.
  7. Kaisa Mattila Elonetissä. Viitattu 12.9.2009.
  8. Kummeli-tähti Heikki Helan vaimo mukaan Putoukseen MTV3 Uutiset. 29.11.2016. Viitattu 29.11.2016.
  9. Jokinen, Juha Veli: Heikki Hela ja Kaisa Mattila menivät naimisiin Ilta­lehti. 26.9.2015. Helsinki: Alma Media Suomi Oy. Viitattu 12.11.2015.
  10. Yrjölä, Johanna: Heikki Helan kanssa avioitunut Kaisa Mattila: ”Kun tarpeeksi kauan vihjailee, mies ymmärtää viedä vihille” Apu. 30.11.2015. Helsinki: A-lehdet Oy. Viitattu 19.1.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa