Jenni Toivoniemi

suomalainen käsikirjoittaja ja ohjaaja

Jenni Toivoniemi (s. 1978 Vantaa[2][3]) on helsinkiläinen käsikirjoittaja ja ohjaaja. Toivoniemi on ohjannut useita palkittuja lyhytelokuvia, kuten Treffit (2012), joka palkittiin Sundancen elokuvajuhlilla. Hänen ensimmäinen pitkä ohjaustyönsä Seurapeli sai maailman ensi-iltansa Göteborgin elokuvafestivaaleilla tammikuussa 2020.[4]

Jenni Toivoniemi
Henkilötiedot
Syntynyt1978 (ikä 45–46)
Vantaa
Kansalaisuus Suomi
Ammatti elokuvaohjaaja, elokuvakäsikirjoittaja
Ohjaaja
Palkinnot

Parhaan käsikirjoituksen Jussi (2021)[1]

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Toivoniemi on kirjoittanut näytelmiä, kuunnelman, elokuvan Korso sekä komediasarjan Paras vuosi ikinä yhdessä Kirsikka Saaren kanssa.[4] Toivoniemi ja Saari ovat kirjoittaneet yhdessä myös elokuussa 2022 ensi-iltaan tulevan lastenelokuvan Sihja (ohj. Marja Pyykkö).[5][6]

Toivoniemellä on parhaan ohjauksen sekä käsikirjoituksen Jussi-ehdokkuus elokuvasta Tottumiskysymys yhdessä kuuden muun käsikirjoittaja-ohjaajan kanssa.[7]

Jenni Toivoniemi on yksi Tuffi Films -tuotantoyhtiön perustajajäsenistä.

Teokset muokkaa

Filmografia muokkaa

  • Gorilla (lyhytelokuva, 2009)
  • Treffit (lyhytelokuva, 2012)
  • Hääyö (lyhytelokuva, 2013)
  • Korso (2014)
  • Komitea (lyhytelokuva, 2016)
  • The Door (lyhytelokuva 2017)
  • Tottumiskysymys (2019)
  • Paras vuosi ikinä (televisiosarja, 2020)
  • Seurapeli (2020)

Lähteet muokkaa

  1. Seurapeli Elonet. . Viitattu 10.3.2022.
  2. Jenni Toivoniemi. Finnish Film Catalogue. Suomen elokuvasäätiö. Arkistoitu 15.9.2019. Viitattu 22.5.2020. (englanniksi)
  3. Laari, Susanna: Jenni Toivoniemi kirjoitti romaanin nuoruutensa Kalliosta, jolloin ystävät saattoivat soittaa hänelle baarin lanka­puhelimeen ja savuisia vaatteita piti tuulettaa monta päivää Helsingin Sanomat. 20.2.2022. Viitattu 4.4.2022.
  4. a b Ihmiset Tuffifilms.com. Tuffi Films Oy. Arkistoitu 16.2.2020. Viitattu 22.5.2020.
  5. Sihja – Kapinaa ilmassa Tuffifilms.com. Tuffi Films Oy. Viitattu 22.5.2020.
  6. Sihja - kapinaa ilmassa | NytLeffaan.fi nytleffaan.fi. Viitattu 6.6.2022.
  7. Jussi-gaala Jussi-gaala 2020. Viitattu 6.6.2022.

Aiheesta muualla muokkaa

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.