Avaa päävalikko

Jenni Banerjee

suomalainen näyttelijätär

Jenni Pauliina Banerjee[1] (s. 17. tammikuuta 1981 Ylöjärvi[2]) on suomalainen näyttelijä. Hän on esiintynyt muun muassa elokuvissa Pahat pojat, Hymypoika, Joensuun Elli ja Lieksa!. Banerjee on näytellyt myös useissa televisiosarjoissa.

Jenni Banerjee
Henkilötiedot
Koko nimi Jenni Pauliina Banerjee
Syntynyt 17. tammikuuta 1981 (ikä 38)
Ylöjärvi, Suomi
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Merkittävät roolit
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie
Svensk Filmdatabas

UraMuokkaa

Banerjee näytteli Kira Kankaanpäätä Yle TV1:llä esitetyssä sarjassa Kotikatu vuosina 2010–2011. Lokakuussa 2013 hän aloitti näyttelijänä MTV3:lla esitettävässä draamasarjassa Salatut elämät.[3] Hänet nähtiin sarjassa ensimmäisen kerran 14. maaliskuuta 2014.[4] Banerjee esitti sarjassa vuonna 2014 lääkäri Katariina Mäkelää, jota esitti aiemmin Jasmin Hamid.[4]

Banerjee suoritti elokuvanäyttelemisen opinnot Stadiassa vuosina 2000–2004.[1] Vuonna 2005 hän sai opiskelupaikan Actors Studio Drama Schoolista New Yorkissa[5], josta hän valmistui kuvataiteiden maisteriksi vuonna 2008.lähde?

YksityiselämäMuokkaa

Banerjeella on sukulaisia Intiassa. Hänen isoisänsä oli intialainen, joka rakastui Jennin suomalaiseen isoäitiin Lontoossa vuonna 1930.[6] Parin lapsista toinen on Jennin isä Erkki Banerjee ja toinen kirjailija Nina Banerjee-Louhija.lähde?

Banerjee on naimisissa tanskalaisen lentäjän Joakim Arken kanssa ja he asuvat Tuusulassa.[7] He odottavat perheenlisäystä vuoden 2020 alkupuolella.[8]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Elokuva Rooli
2002 Luokkajuhla Jenni
2003 Pahat pojat Timon tyttöystävä
Hymypoika Reetta
Prahaan
2004 Joensuun Elli Paula
2005 Caasha Tepa
2006 Unna ja Nuuk Lumik
2007 Lieksa! Lara
2008 Blackout Laura Koskimies
2009 Kohtaamisia Emmi
2010 Harjunpää ja pahan pappi Onerva Nykänen
2011 Mistaken Mariela

Televisiosarjat
Vuosi Sarja Rooli
2004 Käenpesä Eeva-Liisa
2009 Parasta aikaa Titta
2010 Helppo elämä Suvi
2010–2011 Kotikatu Kira Kankaanpää
2012 Maailma on valmis Ulla
2014 Salatut elämät Katariina Mäkelä
2019 Syke Santtu Viljanen
Modernit miehet Pihla
Roba miesvauvojen hoitaja
2020 Keihäsmatkat Armi

LähteetMuokkaa

  1. a b Jenni Banerjee Anna. 29.8.2012. Helsinki: Otavamedia Oy. Arkistoitu 18.4.2014. Viitattu 12.3.2014.
  2. Jenni Banerjee Iltalehti. Helsinki: Alma Media Suomi Oy. Viitattu 12.3.2014.
  3. Lindgren, Tuuli: Jenni Banerjee Salattuihin elämiin MTV3. 21.10.2013. Helsinki: MTV Oy. Viitattu 12.3.2014.
  4. a b Lindgren, Tuuli: Salkkarit: Suosikkihahmon näyttelijä vaihtuu tällä viikolla MTV3. 11.3.2014. Helsinki: MTV3 Oy. Viitattu 12.3.2014.
  5. Vainio, Tero: Kaksi mannerta haltuun Kaleva. 5.3.2010. Oulu: Kaleva Oy. Viitattu 12.3.2014.
  6. Hakamo, Tanja: Vahva höyhensarjalainen Me Naiset. 14.10.2010. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Viitattu 12.3.2014.
  7. Johannes Hurmas: Jenni Banerjee paljastaa lentokoneohjaamon salaisen napin, jonka käyttöä kapteeni välttää – ”On sellaisia, jotka sitä painaa” Ilta-Sanomat. 8.8.2019. Viitattu 8.8.2019.
  8. Näyttelijä Jenni Banerjee odottaa esikoistaan: "Olen tosi innoissani" www.iltalehti.fi. Viitattu 23.10.2019.