Avaa päävalikko

Disciple on yhdysvaltalainen kristillinen vaihtoehtometalliyhtye, joka perustettiin Knoxvillessä, Tennesseessä vuonna 1992. Vuosien saatossa yhtyeen musiikki on vaihdellut nu metalin, southern rockin, hard rockin ja vaihtoehtometallin välillä.

Disciple
Laulaja Kevin Young yhtyeen konsertissa vuonna 2009.
Laulaja Kevin Young yhtyeen konsertissa vuonna 2009.
Tiedot
Toiminnassa 1992–– 
Tyylilaji vaihtoehtometalli
hard rock
nu metal
kristillinen metalli
Kotipaikka Knoxville, Tennessee, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

Kevin Young
Josiah Prince
Jason Wilkes

Entiset jäsenet

Trent Reiff
Adrian DiTommasi
Brad Noah
Joey Fife
Andrew Welch
Tim Barrett
Micah Sannan
Israel Beachy

Levy-yhtiö

Slain, INO

Aiheesta muualla
Kotisivut
MusicBrainz

Nelihenkinen yhtye julkaisi yhdeksännen studioalbuminsa O God Save Us All (Fair Trade Services) marraskuussa 2012. Albumilla yhtye palasi Disciple- ja Back Again -levyiltään tuttuun melodiseen hard rockiin. Albumin on tuottanut pitkään RED-yhtyeen kitaristina vaikuttanut tuottaja Jasen Rauch. Disciple on saavuttanut runsaasti Billboard-listamenestystä, ja yhtye on palkittu kahdesti Dove Awardilla. Disciplen tunnetuimpia kappaleita ovat ”Dear X, You Don’t Own Me”, ”By God” ja ”Game On”.

Yli 20-vuotisen uransa aikana Disciple on esiintynyt yli 2 000 keikalla ympäri maailmaa. Yhtye on esiintynyt yhteiskiertueilla muun muassa Skilletin, REDin ja Thousand Foot Krutchin kanssa.

Disciple on esiintynyt Suomessa kahdesti. Yhtye esiintyi Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2012 Maata Näkyvissä -festivaalin pääesiintyjänä Turun HK-Areenalla lähes 10 000 hengen yleisölle, sekä vuonna 2014 Keuruun Iso-Kirjan Iso-Soitossa lauantai-illan megakonsertissa.[1]

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

Albumit

  • What Was I Thinking (1995)
  • This Might Sting a Little (1999)
  • By God (2001)
  • Back Again (2003)
  • Disciple (2004)
  • Scars Remain (2006)
  • Southern Hospitality (2008)
  • Horseshoes & Handgrenades (2010)
  • O God Save Us All (2012)
  • Attack (2014)

EP:t

  • My Daddy Can Whip Your Daddy (1997)

Dove Award -palkinnotMuokkaa

  • 2008 Rock Album Of the Year -palkinto (Scars Remain)
  • 2011 Rock Album Of the Year -palkinto (Horseshoes & Hendgrenades)

LähteetMuokkaa

  1. Ison soiton seitsemäs kattaus täydentyy Helluntaiseurakunnat.fi. 6.5.2014. Viitattu 1.8.2014.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.