Skillet on yhdysvaltalainen kristillinen rockyhtye, joka perustettiin Memphisissä Tennesseessä 1990-luvun puolivälissä. Skilletin musiikkityyli on vaihdellut post-grungen, nu-metallin ja industrial rockin välillä. Pääpaino on kuitenkin ollut raskaassa rockissa. Skillet on julkaissut vuoteen 2016 mennessä kahdeksan studioalbumia ja kaksi livealbumia, live-dvd:n ja kaksi ep:tä sekä lukuisia singlejä. Kahdeksas albumi Awake meni sijalle kaksi Billboard 200 -listalla, kun albumia oli myyty 68 000 kappaletta julkaisuviikollaan.[1]

Skillet
Skilletlogo.jpg
Skillet vuonna 2013
Skillet vuonna 2013
Tiedot
Toiminnassa 1996–
Tyylilaji vaihtoehtorock, hard rock, kristillinen rock
Kotipaikka Yhdysvallat Memphis, Tennessee, Yhdysvallat
Laulukieli englanti
Jäsenet

John Cooper, laulu, basso (1996-)
Korey Cooper, kitara, taustalaulu, koskettimet (1999-)
Jen Ledger, rummut (2008-)
Seth Morrison, kitara (2011-)

Entiset jäsenet

Ken Steorts, kitara (1996 - 1999)
Trey McClurkin, rummut (1996 - 2000)
Kevin Haaland, kitara (1996 - 2001)
Chris Marvin, kitara (2002 - 2003, vain keikoilla)
Lori Peters, rummut (2000 - 2007)
Ben Kasica, kitara (2001 - 2011)

Levy-yhtiö

Ardent Records
INO Records
Lava/Atlantic Records

Aiheesta muualla
Kotisivut

DiskografiaMuokkaa

Pääartikkeli: Skilletin diskografia

AlbumitMuokkaa

  • Skillet (1996)
  • Hey You, I Love Your Soul (1998)
  • Invincible (2000)
  • Ardent Worship (live) (2000)
  • Alien Youth (2001)
  • Collide (2003)
  • Comatose (2006)
  • Comatose Comes Alive (live) (2008)
  • Awake (2009)
  • RISE (2013)
  • Unleashed (2016)
  • Victorious (2019)

Esiintymiset SuomessaMuokkaa

[2]

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Skillet.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.