Day6 (kor. 데이식스 De-i-sik-seu) on vuonna 2015 perustettu eteläkorealainen yhtye, jonka levy-yhtiönä toimii JYP Entertainment. Yhtye on viisihenkinen ja siihen kuuluvat jäsenet Sungjin, Jae, Young K, Wonpil ja Dowoon. Yhtye oli alun perin kuusijäseninen, kunnes kosketinsoittaja Junhyeok jätti yhtyeen helmikuussa 2016[1]. Yhtye tuottaa ja sanoittaa musiikkinsa itse.

Day6
Day6 Logo.png
Day6 heinäkuussa 2017
Day6 heinäkuussa 2017
Tiedot
Toiminnassa 2015– 
Tyylilaji k-pop, poprock, vaihtoehtorock, pop-punk, voimapop
Kotipaikka Etelä-Korea Etelä-Korea
Jäsenet

Jae 
Sungjin 
Young K 
Wonpil 
Dowoon

Entiset jäsenet

Junhyeok (2015–2016)

Levy-yhtiö

Studio J, JYP Entertainment, Warner Music Japan

Aiheesta muualla
Kotisivut

Yhtye tunnetaan siitä, että se ei edusta mitään varsinaista genreä. Yhtye on julkaissut kappaleita hard rockista balladeihin.[2]

JäsenetMuokkaa

Nykyiset jäsenetMuokkaa

  • Jae (제이): kitara, laulu
  • Sungjin (성진): päälaulu, kitara, johtaja
  • Young K (영케이): basso, laulu
  • Wonpil (원필): syntikka, kosketinsoitto, laulu
  • Dowoon (도운): rummut[3]

Entiset jäsenetMuokkaa

  • Junhyeok (준혁): kosketinsoitto, laulu

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • The Day (2015)
  • Daydream (2016)
  • Sunrise (2017)
  • Moonrise (2017)
  • Unlock (2018)
  • The Best Day (2018)
  • Shoot Me: Youth Part 1 (2018)
  • Remember Us: Youth Part 2 (2018)
  • The Book Of Us: Gravity (2019)
  • The Book Of Us: Entropy (2019)
  • The Best Day 2 (2019)

LähteetMuokkaa

  1. DAY6’s Junhyeok Withdraws From Group and Contract With JYPE Soompi. 1456594099. Viitattu 8.1.2020. (englanniksi)
  2. The 100 Greatest K-Pop Songs of the 2010s: Staff List Billboard. Viitattu 8.1.2020.
  3. DAY6 The 1st Live & Meet in Bangkok 2015 | ThaiPR.NET www.thaipr.net. Viitattu 8.1.2020.