Avaa päävalikko

Al Pitrelli

yhdysvaltalainen muusikko

Al Pitrelli (s. 29. syyskuuta 1962 New York) on yhdysvaltalainen kitaristi. Hän oli thrash metal -yhtye Megadethin kitaristi vuosina 2000–2002.

Al Pitrelli
Al Pitrelli Savatagen konsertissa Wackenissa 2015.
Al Pitrelli Savatagen konsertissa Wackenissa 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt 29. syyskuuta 1962 (ikä 57)
New York, New York, Yhdysvallat
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1982–
Tyylilajit thrash metal
Soittimet kitara
Yhtyeet Megadeth, Trans-Siberian Orchestra, Alice Cooper, Savatage, Blue Öyster Cult

Pitrelli palkattiin Megadethiin kesken Risk-albumin kiertueen, ja hän oli mukana äänittämässä kappaleita ”Kill the King” ja ”Dread and the Fugitive Mind” levylle Capitol Punishment: The Megadeth Years. Vuonna 2001 Pitrelli oli mukana äänittämässä albumia The World Needs a Hero. Levyn kiertueen jälkeen Megadeth jäi tauolle kitaristi Dave Mustainen saatua hermovaurion käteensä. Pitrelli ei enää jatkanut Megadethissä sen jatkaessa 2004.

Megadethin lisäksi Pitrelli on soittanut muun muassa Trans-Siberian Orchestrassa, Alice Cooperin yhtyeessä, Savatagessa ja Blue Öyster Cultissa.

DiskografiaMuokkaa

Danger DangerMuokkaa

  • Rare Cuts (2003)

HotshotMuokkaa

  • The Bomb (2005)

Alice CooperMuokkaa

  • Trashes the World (DVD, 1990)
  • Classicks (1995)

AsiaMuokkaa

  • Aqua (1992)
  • Aria (1994)

Place Called RageMuokkaa

  • Place Called Rage (1995)

Coven, Pitrelli, Reilly (CPR)Muokkaa

  • CPR (1992)

MegadethMuokkaa

Morning WoodMuokkaa

  • Morningwood (1994)

O'2LMuokkaa

  • O'2L
  • Doyle's Brunch
  • Eat a Pickle

SavatageMuokkaa

  • Dead Winter Dead (1995)
  • The Wake of Magellan (1998)
  • Poets and Madmen (2001)

Trans-Siberian OrchestraMuokkaa

  • Christmas Eve and Other Stories (1996)
  • The Christmas Attic (1998)
  • The Ghosts Of Christmas Eve (DVD, 2000)
  • Beethoven's Last Night (2000)
  • The Lost Christmas Eve (2004)
  • Night Castle (2009)

WidowmakerMuokkaa

  • Blood and Bullets (1992)
  • Stand by for Pain (1994)

VertexMuokkaa

  • Vertex (1996)

Guitar BattleMuokkaa

  • Guitar Battle (1998)
Tämä kitaristiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.