Avaa päävalikko

Wu Jing (s. 3. huhtikuuta 1974 Peking, Kiina) on kiinalainen itämaisten taistelulajien taitaja, näyttelijä ja ohjaaja.

Wu Jing
Wu Jing (Wolf Warrior 2).jpg
Henkilötiedot
Syntynyt 3. huhtikuuta 1974 (ikä 45)
Peking, Kiina
Näyttelijä
Taiteilijanimet Jacky Wu
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit Jackie
(Tai Chi Boxer)
Kong Ko
(Fatal Contact)
Ehdokkuudet

Golden Horse

  • 2007 Invisible Target
Aiheesta muualla
www.wujing.com.cn
IMDb
Elonet

Sisällysluettelo

NuoruusMuokkaa

Jing aloitti kamppailulajien harrastamisen kuusivuotiaana Pekingin urheiluinstituutissa. Myös hänen isänsä ja isoisänsä harrastivat kamppailulajeja. Jing kilpailu muun muassa Jet Lin tavoin ennen näyttelijäuraansa Pekingin Wushu joukkueessa. Hän saavutti menestystä kansallisella tasolla nuorten ja myöhemmin aikuisten tasolla.[1]

NäyttelijänäMuokkaa

Yuen Woo-ping huomasi Jingin kyvyt 1995 ja päätti roolittaa hänet ohjaamaansa Tai Chi Boxer elokuvan päärooliin.[1] Tämän jälkeen Jing esiintyi enemmän televisiosarjoissa, kuten Master of Tai Chi, Love in the Turbulent Times ja Huangshang Dubuqi. 2001 Jing palasi myös elokuvien pariin sivuroolin merkeissä Tsui Harkin ohjaamassa Zu Warriors.

FilmografiaMuokkaa

  • One and a Half (1995)
  • Tai Chi Boxer (1996)
  • The Legend of Zu (2001)
  • Drunken Monkey (2002)
  • SPL: Sha Po Lang (aka Kill Zone) (2005)
  • Fatal Contact (aka Underground Fist) (2006)
  • Twins Mission (2007)
  • Invisible Target (2007)
  • Fatal Move (2008)
  • L for Love L for Lies (2008) (cameo)
  • The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (2008) (cameo)
  • Legendary Assassin (2008)
  • Metallic Attraction: Kungfu Cyborg (2009)
  • City Under Siege (2009)

LähteetMuokkaa

  1. a b Wu Jing: Wu Shu Champion To Kung Fu Star asianmoviepulse.com Viitattu 2.5.2016 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.