Avaa päävalikko

Willem Bijkerk (s. 20. huhtikuuta 1980, Apeldoorn, Alankomaat) on hollantilainen country- ja poplaulaja. Hänen taiteilijanimensä Waylon on peräisin hänen idoliltaan Waylon Jenningsiltä. The Common Linnets -duon jäsenenä Waylon sijoittui toiseksi Eurovision laulukilpailussa 2014.[1] Hän edusti jälleen Alankomaita, tällä kertaa sooloartistina, vuoden 2018 Eurovision laulukilpailussa Lissabonissa.[2] Hänen edustuskappaleensa on nimeltään "Outlaw in ’Em".[3]

Willem Bijkerk
Waylon vuonna 2014.
Waylon vuonna 2014.
Henkilötiedot
Syntynyt 20. huhtikuuta 1980 (ikä 39)
Apeldoorn
Ammatti laulaja
Muusikko
Taiteilijanimi Waylon
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1997-
Tyylilajit Country, pop, rock, soul
Soittimet laulu, rummut, kitara, piano
Yhtyeet The Common Linnets, Santa Rosa, Millstreet
Levy-yhtiöt Motown
Aiheesta muualla
Kotisivut

Sisällysluettelo

UraMuokkaa

Bijkerk aloitti uransa vuonna 1995 kun hän lauloi lasten tv-ohjelmassa Telekidsissä "Harry Stallion" -nimisen kappaleen kertosäkeen.

Lapsuudesta asti Bijkerk oli inspiroitunut country-musiikista ja hän soitti rumpuja yhdessä West Virginian Railroad -nimisen bändin kanssa. Vuonna 1997 hän sopi yhteistyöstä levy-yhtiö EMI Recordsin kanssa ja meni Nashvilleen nauhoittamaan albumiaan. Albumi ei kuitenkaan tullut valmiiksi. Vuonna 2001 hän asui ja työskenteli Yhdysvalloissa, jossa hän esiintyi myös yhdessä idolinsa Waylon Jenningsin kanssa. Kun Jennings kuoli vuonna 2002 Bijkerk muutti takaisin Alankomaihin.

Bijkerk kehitti taitojansa pidemmälle Lisa Borayn kanssa. Palattuaan Yhdysvalloista hän liittyi coverbändiin nimeltä Santa Rosa. Hän lauloi myös bändissä nimeltä Millstreet.

Vuonna 2005 Bijkerk ja Rachel Kramer esiintyivät duona nimeltä Rachel & Waylon ja kappaleella "Leven als een beest" Alankomaiden euroviisukarsinnoissa.

Eurovision laulukilpailu 2014Muokkaa

Yhdessä Ilse DeLangen kanssa Bijkerk oli Alankomaiden euroviisuedustaja vuoden 2014 Eurovision laulukilpailussa Kööpenhaminassa. He muodostivat duon nimeltä The Common Linnets ja esittävät kappaleen nimeltä "Calm After the Storm" saavuttaen toisen sijan 238 pisteellä.

Eurovision laulukilpailu 2018Muokkaa

9. marraskuuta 2017 ilmoitettiin Bijkerkin edustavan jälleen Alankomaita vuoden 2018 Eurovision laulukilpailussa, mutta tällä kertaa sooloartistina.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • 2009 - Wicked Ways[4] (platinaa)
  • 2011 - After All[5]
  • 2014 - Heaven After Midnight

SingletMuokkaa

  • 2009 - Wicked Way
  • 2009 - Hey
  • 2010 - Happy Song
  • 2010 - Nothing To Lose
  • 2011 - The Escapist
  • 2012 - Lose It
  • 2012 - Lucky Night
  • 2014 - Giving Up Easy
  • 2014 - Grasping Song

LähteetMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Waylon.
  1. Eurovision Song Contest 2014 Grand Final eurovision.tv. 10.5.2014. EBU. Viitattu 24.5.2014. (englanniksi)
  2. Jordan, Paul: Returning for The Netherlands: It's Waylon for Lisbon 2018! 9.11.2017. eurovision.tv. Viitattu 9.11.2017. (englanniksi)
  3. The Netherlands: Waylon to Sing “Outlaw in Em” At Eurovision 2018 2.3.2018. eurovoix.com. Viitattu 4.3.2018. (englanniksi)
  4. Wicked Ways - Release group by Waylon Musicbrainz. Viitattu 31.5.2014. (englanniksi)
  5. After All - Release group by Waylon Musicbrainz. Viitattu 31.5.2014. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: en:Waylon (Dutch singer) & nl:Waylon (zanger)
Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.