Avaa päävalikko

Tom Conway (oik. Thomas Charles Sanders) (15. syyskuuta 1904 Pietari, Venäjä22. huhtikuuta 1967 Culver City, Kalifornia, Yhdysvallat) oli englantilainen elokuva- ja radionäyttelijä. Hänen veljensä oli näyttelijä George Sanders.

Tom Conway
Tom Conway elokuvan Grand Central Murder trailerissa
Tom Conway elokuvan Grand Central Murder trailerissa
Henkilötiedot
Koko nimi Thomas Charles Sanders
Syntynyt 15. syyskuuta 1904
Pietari, Venäjä
Kuollut 22. huhtikuuta 1967 (62 vuotta)
Culver City, Kalifornia, Yhdysvallat
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Conway muistetaan parhaiten The Falconin roolista, jota hän esitti kymmenessä sarjan elokuvassa 1942–1946. Vuosina 1946–1947 hän esitti Sherlock Holmesia radiossa Nigel Brucen esittäessä tohtori Watsonia.

Tom Conway kuoli maksakirroosiin 62 vuoden ikäisenä.[1] Hänellä on tähti Hollywood Walk of Famella.

Filmografia (valikoima)Muokkaa

Vuosi Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi
1941 Tarzan's Secret Treasure Tarzanin salainen aarre
1942 Cat People Kissaihmiset
1942 Mrs. Miniver Rouva Miniver
1942 The Falcon's Brother
1943 The Falcon and the Co-Eds
1943 I Walked with a Zombie Yö voodoo-saarella
1943 The Seventh Victim Seitsemäs uhri
1943 The Falcon Strikes Back
1943 The Falcon in Danger
1944 The Falcon in Mexico
1944 The Falcon Out West
1944 The Falcon in Hollywood
1945 The Falcon in San Francisco
1946 The Falcon's Alibi
1946 The Falcon's Adventure

LähteetMuokkaa

  1. Elizabeth McLeod: TOM CONWAY:The Man Who Couldn't Get A Break (...and passed away in the spring of 1967, a victim of cirrhosis of the liver) SPOTLIGHT ARTICLE. Viitattu 8.3.2016. (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.