The Communards

brittiläinen yhtye

The Communards oli brittiläinen 1980-luvun popduo. Yhtyeen perusti vuonna 1985 Bronski Beatistä lähtenyt laulaja Jimmy Somerville yhdessä klassisen koulutuksen saaneen muusikon Richard Colesin kanssa. Vaikka Colesin pääsoitin oli piano, hän soitti monia muitakin instrumentteja. Hän muun muassa soitti klarinettisoolon Bronski Beatin hitillä "It Ain't Necessarily So".

The Communardsin ensimmäinen Britannian Top30-hitti oli pianopohjainen debyyttisingle "You Are My World". Seuraavana vuonna yhtye nousi Britannian listaykköseksi singlellään "Don't Leave Me This Way". Kappale on alun perin Harold Melvin & the Blue Notesin soulklassikko, The Communardsin versio otti vaikutteensa Thelma Houstonin vuoden 1977 cover-versiosta. Kappale oli listaykkösenä neljä viikkoa ja oli Britannian vuoden 1986 myydyin single. Duon lisäksi sillä vieraili laulajana Sarah Jane Morris.

Myöhemmin vuonna 1986 The Communardsin single "So Cold the Night" nousi brittilistan sijalle kahdeksan. Seuraavana vuonna ilmestynyt albumi Red sisälsi Jackson 5:n kappaleen "Never Can Say Goodbye" - The Communardsin version inspiraatio tuli tällä kertaa Gloria Gaynorin coverista vuodelta 1974. Yhtyeen kolmas Top10-hitti oli parhaimmillaan listanelosena.

The Communards kasvoi ensimmäisen levyn jälkeen duosta isommaksi yhtyeeksi. Red-albumilla soitti isompikin joukko muusikkoja, etenkin naisia jousisoittajina ja he kulkivat levyllä ja kiertueella nimellä Communards Honoraries. Osa näistä muusikoista oli soittanut mm. Marc Almondin kanssa ja he ovat olleet mukana myös myöhemmin Jimmy Somervillen soolouralla, joka jatkuu nykyäänkin.

The Communards kävi toukokuulla 1987 keikalla myös Helsingissä, Tavastia-klubilla. Kokoonpanossa oli perustajaduon lisäksi mukana myös naissoittajien ryhmä Communards Honoraries, mm. rumpali ja viulisteja. Yhtye oli majoittuneena Hotelli Torniin.

The Communards hajosi vuonna 1988 ja Somerville aloitti soolouran. Coles alkoi tehdä hengellistä työtä ja toimii nykyään pappina.

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Communards (1985, listasijoitus UK #7, USA #90)
  • Live In Italy (1986)
  • Red (1987, UK #4, USA #93)
  • Heaven (kokoelmalevy, 1993)

KokoelmatMuokkaa

  • The Singles Collection 1984/1990 (1990)
  • Heaven (1993)
  • The Very Best of (2001)
  • The Platinum Collection (2006)
  • For a Friend: The Best of (2009)

LivealbumitMuokkaa

  • Live In Italy (Picture Disc LP) (1986)
  • Storm Paris (3x12" single set) (1988)

SingletMuokkaa

  • "You Are My World" (1985, Britannian singlelistan #30, albumilta Communards)
  • "Disenchanted" (1986, #29, Communards)
  • "Don't Leave Me This Way" (The Communards with Sarah-Jane Morris, 1986, #1, Communards)
  • "So Cold the Night" (1986, #8, Communards)
  • "You Are My World '87" (remix, #21)
  • "Tomorrow" (1987, #23, Red)
  • "Never Can Say Goodbye" (1987, #4, Red)
  • "For a Friend" (1988, #28, Red)
  • "There's More To Love" (1988, #20, Red)

VideotMuokkaa

  • The Video Singles (1986, VHS)
  • Live at Full House Rock Show (2006, DVD)

Katso myösMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa