Avaa päävalikko

Ted Kirkpatrick

yhdysvaltalainen muusikko

Ted Kirkpatrick on yhdysvaltalainen metallimusiikin rumpali, joka tunnetaan parhaiten thrash metal -yhtye Tourniquetin perustajajäsenenä ja johtohahmona.

Ted Kirkpatrick
Ted Kirkpatrick Tourniquetin konsertissa vuonna 2007.
Ted Kirkpatrick Tourniquetin konsertissa vuonna 2007.
Henkilötiedot
Syntynyt
Milwaukee
Ammatti muusikko, lauluntekijä
Muusikko
Taiteilijanimi Uncle Ted
Aktiivisena 1987
Tyylilajit thrash metal
hard rock
taidemusiikki
Soittimet rumpusetti, rytmikitara
Yhtyeet Tourniquet
Levy-yhtiöt Metal Blade Records

Kirkpatrick tunnetaan teknisesti poikkeuksellisen taitavana rumpalina, kyvystään luoda ja toteuttaa polyrytmejä kappalerakenteissa sekä hänen edistyksellisestä tuplabasaritekniikastaan. Kirkpatrick on eri medioissa äänestetty maailman parhaan rumpalin valinnoissa kärkisijoille.[1] Häntä on haastateltu muun muassa Modern Drummer -lehdessä. Musiikkilehti HM Magazinessa hänet äänestettiin "suosikkirumpaliksi" kymmenen kertaa peräkkäin vuosina 1990–2000 sekä jälleen 2003.

Kirkpatrick tunnetaan eläinten oikeuksien puolustajana. Se käy ilmi joissakin Tourniquetin sanoituksissa. Häntä on haastateltu lehdissä Vegetarian Times, Journal of the United Animal Nations, Animals Agenda ja PETA.lähde?

Kirkpatrick on julkaissut rummunsoittovideot The Unreleased Drum Solos of Ted Kirkpatrick VHS (1997) ja Circadian Rhythms – The Drumming World of Ted Kirkpatrick DVD (2003).

HistoriaMuokkaa

Ted Kirkpatrick syntyi ja kasvoi Milwaukeessa, Wisconsinissa. Hän alkoi soittaa rumpuja 12-vuotiaana. 1980-luvun lopulla hän soitti lyhyen aikaa Trouble-yhtyeen Run to the Light -kiertueella[1], kunnes hän perusti kitaristi Gary Lenairen ja laulaja Guy Ritterin kanssa Tourniquetin vuonna 1989.

Tourniquetissa Kirkpatrick on pääasiallinen lauluntekijä ja hänen tiedetään olevan hyvin vaativa musiikin suhteen: Kirkpatrick soitti studioäänityksissä usein itse rytmikitaraosuuksia silloin, kun muiden jäsenten soitto ei ollut hänen mielestään riittävän tarkkaa.[2]

VaikutteetMuokkaa

Kirkpatrick on nimennyt rumpalivaikuttajikseen Simon Phillipsin, Carl Palmerin, Dave Wecklin, Terry Bozzion, Dean Castronovon, Akira Jimbon ja Buddy Richin. Rumputyöskentelyynsä Kirkpatrick kertoo ottavansa vaikutteita viidakon ja hyönteisten äänistä sekä taidemusiikin teoksista, kuten Alessandro Scarlattin sonaateista ja Johann Sebastian Bachin Fuugasta. Muita vaikutteita hänellä ovat 1970-luvun progressiiviset rock -yhtyeet Rush, Yes ja King Crimson sekä metalliyhtyeet Black Sabbath, Iron Maiden ja Candlemass. Kirkpatrickin filosofiana on kohdella rumpuja musiikillisina instrumentteina eikä pelkkänä tahtikoneistona.lähde?

DiskografiaMuokkaa

TourniquetMuokkaa

  • Stop the Bleeding (1990)
  • Psycho Surgery (1991)
  • Pathogenic Ocular Dissonance (1992)
  • Intense Live Series Vol. 2 (1993)
  • Vanishing Lessons (1994)
  • Carry the Wounded (1995)
  • The Collected Works of Tourniquet (1996)
  • Crawl to China (1997)
  • Acoustic Archives (1998)
  • Microscopic View of a Telescopic Realm (2000)
  • Where Moth and Rust Destroy (2003)
  • Antiseptic Bloodbath

SoloMuokkaa

  • Ode to a Roadkill (2010)
  • In the Shadow of the Masters (2010)
  • Ancient Christmas (2011)

LähteetMuokkaa

  1. a b Haastattelu: Imperial Commando, käännös: Mape Ollila: Tourniquet (Haastattelu rumpali Ted Kirkpatrickin kanssa) 2003. Imperiumi.net. Viitattu 22.6.2007.
  2. Pekka Ryhänen: Tourniquet – Psychosurgery (Yhtyeen toisen albumin klassikkoarvostelu) 18. marraskuuta 2004.. Imperiumi.net. Viitattu 22.6.2007.

Aiheesta muuallaMuokkaa