Avaa päävalikko

Talisa Soto

yhdysvaltalainen näyttelijä

Talisa Soto (syntymänimeltään Miriam Soto, s. 27. maaliskuuta 1967, Brooklyn, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä ja malli.

Talisa Soto
Talisa Soto.png
Henkilötiedot
Syntynyt 27. maaliskuuta 1967 (ikä 52)
Brooklyn, New York, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, malli
Puoliso Costas Mandylor (1997–2000)
Benjamin Bratt (2002–)
Näyttelijä
Taiteilijanimet Desiree More
Aktiivisena 1984–
Merkittävät roolit 007 ja lupa tappaa
Don Juan DeMarco
Mortal Kombat
Mortal Kombat 2 – hävitys
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

TaustaMuokkaa

Soton vanhemmat ovat kotoisin Puerto Ricosta. He muuttivat Yhdysvaltoihin 1950-luvulla. Soto syntyi Brooklynissä, New Yorkissa, mutta hänen perheensä muutti Northamptoniin, Massachusettsin osavaltioon Soton ollessa lapsi.

UraMuokkaa

MallinaMuokkaa

Soto aloitti mallinuransa vuonna 1982 ollessaan 15-vuotias. Saatuaan kielteisen vastauksen Ford modeling agency-toimistosta vuonna 1985, hän solmi pian sopimuksen Click Model Management-mallitoimiston kanssa ja muutti Eurooppaan. Hän toimi mallina etenkin Italiassa ja Ranskassa.

NäyttelijänäMuokkaa

Soto palasi takaisin Yhdysvaltoihin vuonna 1988. Hän sai pian debyyttiroolinsa elokuvasta Mafia skidi (1988). Vuonna 1989 Soto esiintyi James Bond-elokuvassa 007 ja lupa tappaa. Sittemmin Soto on esiintynyt useissa elokuvissa, joista huomattavimmat olivat Mortal Kombat ja Mortal Kombat 2 – hävitys.

YksityiselämäMuokkaa

Soto oli naimisissa australialaisen näyttelijän Costas Mandylorin kanssa vuosina 1997–2000. Nykyään Soto on naimisissa näyttelijä Benjamin Brattin kanssa. He avioituivat 13. huhtikuuta 2002 ja heillä on kaksi lasta, Sophia Rosalinda Bratt (s. 6. joulukuuta 2002) ja Mateo Bravery Bratt (s. 3. lokakuuta 2005).

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1988 Mafia skidi Spike of Bensonhurst India
1989 007 ja lupa tappaa Licence to Kill Lupe Lamora
1990 Varjokuva Silhouette Marianna Herrera
1991 Naisia vankilassa Prison Stories: Women on the Inside Rosina
1992 Mambo Kings Mambo Kings Maria Rivera
Panttivanki Hostage Joanna
1994 Don Juan DeMarco Don Juan DeMarco Doña Julia
1995 Mortal Kombat Mortal Kombat Kitana
1996 Spy Hard – lupa läikyttää Spy Hard viettelijätär hotellihuoneessa
Sunchaser – viimeinen matka Sunchaser navajo-nainen
1997 The Corporate Ladder The Corporate Ladder Susan Taylor
Mortal Kombat 2 – hävitys Mortal Kombat: Annihilation Kitana
Flypaper Flypaper Amanda
2000 That Summer in LA That Summer in LA Marisabel
Lento paratiisiin Flight of Fancy Mercedes Marquez
Kuolleiden saari Island of the Dead Melissa O’Keefe
2001 Piñero Piñero Sugar
2002 Ballistic: Ecks vs. Sever Ballistic: Ecks vs. Sever Vinn/Rayne
2009 La mission La mission Ana
Televisiosarjat
Vuosi Nimi Rooli Jaksot
1993–1994 Harts of the West Cassie 15 jaksoa
1998 C-16: FBI Rosemary Vargas 2 jaksoa

Aiheesta muuallaMuokkaa