Susanna Laine

suomalainen juontaja, näyttelijä ja toimittaja

 

Susanna Laine
Henkilötiedot
Koko nimi Susanna Katriina Laine
Syntynyt1. syyskuuta 1981 (ikä 40)
Seinäjoki
Ammatti juontaja, malli, näyttelijä, toimittaja
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Susanna Katriina Laine (s. 1. syyskuuta 1981 Seinäjoki)[1] on suomalainen juontaja, Miss Suomen toinen perintö­prinsessa vuodelta 2005, näyttelijä ja toimittaja. Hän sijoittui samana vuonna Japanissa pidetyissä Miss International -kilpailussa kolmanneksi.

UraMuokkaa

Susanna Laine on kotoisin Seinä­joelta. Laineen iso­sisko Tiina Laine oli Miss Suomen ensimmäinen perintö­prinsessa vuodelta 1984.[2]

Laine on opiskellut avoimessa yli­opistossa viestintää, ammattikorkeakoulussa musiikki­teatteria ja kulttuurin tuottamista. Hän on toiminut muun muassa seura­piiri­toimittajana keskustelu­ohjelmassa Tuomas & Juuso Experience Nelosella sekä juontanut televisio­sarjoja Pulssi, Talent Suomi, ja Treffit pimeässä.[3][4][5]

Syksyllä 2010 Laine aloitti Big Brotherissa keskustelu­ohjelman juontajana.[6] Laine oli mukana juontamassa myös ohjelman syksyllä 2011 esitetyn seitsemättä tuotanto­kautta.[7] Kesällä 2011 Laine juonsi Pitkä kuuma kesä -ohjelman kolmannen tuotanto­kautta.[8] Keväällä 2013 Laine kilpaili Diilin viidennellä tuotanto­kaudella yhdessä yhden­toista muun julkisuuden henkilön kanssa.[9]

Laine on työskennellyt myös näyttelijänä teatterissa ja pienissä rooleissa elo­kuvissa ja televisiossa. Vuonna 2005 hän näytteli Vihdin kesä­teatterin Onnen­maa-näytelmässä ja vuonna 2012 Valkea­kosken kesä­teatterin Villit vuodet – musikaali Vexi Salmen elämästä -näytelmässä. Syksyllä 2006 Laine esiintyi kahden jakson ajan Salatut elämät -sarjassa. Syksyllä 2011 Laine näytteli Hämeenlinnan kaupunginteatterissa Älä pukeudu päivälliselle -näytelmässä.[10] Hän esiintyi Uuden Iloisen Teatterin vuoden 2017 Sata lasissa! -kevät­revyyssä. Laine on hakenut viidesti Teatteri­korkea­kouluun.[11]

Laine oli Aika­koneen laulajana Heidi Puurulan äitiys­loman ajan vuonna 2009.[12]

Laine juonsi Yle TV1 -kanavan Puoli seitsemän -ohjelmaa syksystä 2014 syksyyn 2020.[13][14][15] Aiemmin hän juonsi Radio Suomipopin Pop­studio-ohjelmaa.[16] Laine jatkaa näyttelijänä MTV3-kanavan saippua­sarjassa Salatut elämät helmi­kuussa 2021.[17]

FilmografiaMuokkaa

Elokuva
Vuosi Nimi Rooli
2005 Irmeli ja auto nainen auto­mainoksessa
2007 Suden vuosi Mia
2013 21 tapaa pilata avioliitto radio­ääni

Televisio
Vuosi Sarja Rooli
2000 Pesä­rikko Armin ystävätär
2006 Salatut elämät Sirpa
2021– Marika Honkanen
2021 Hotel Swan Helsinki lääkäri

LähteetMuokkaa

  1. Rytkönen, Annika: Susanna Laine: ”Kypsyin kone­pellillä makaamiseen” Ilta­lehti. 14.7.2014. Helsinki: Alma Media Suomi Oy. Viitattu 19.11.2014.
  2. Lehtikanto, Katariina: Susanna Laine: Suhteesta pitää osata lähteä Ilta­lehti. 17.1.2015. Viitattu 14.1.2016.
  3. ”Olen vaativa kumppani” Ilta­lehti. 29.9.2007. Viitattu 12.8.2020.
  4. Susanna Laine selätti arkuuden: ”Olen tehnyt pitkään paljon töitä hyvän itsevarmuuden ja rohkeuden löytämiseksi” Seura. 2.5.2019. Helsinki: Otava­media Oy. Viitattu 12.8.2020.
  5. Susanna Laineen juontama Treffit pimeässä alkaa Subilla MTV Uutiset. 3.8.2010. Viitattu 12.8.2020.
  6. Susanna Laine Big Brother -juontajaksi Kymen Sanomat. 7.5.2010. Kotka: Kaakon Viestintä Oy. Arkistoitu 17.11.2015. Viitattu 17.4.2011.
  7. Tutut juontajat jatkavat Big Brotherissa Ilta­lehti. 19.5.2011. Viitattu 22.5.2011.
  8. Susanna Laineelle kuuma juontopesti Ilta­lehti. 14.4.2011. Viitattu 17.4.2011.
  9. Diili palaa ruutuun julkkis­voimin MTV. 10.12.2012. Arkistoitu 19.11.2014. Viitattu 6.3.2013.
  10. Jokinen, Juha Veli: Susanna Laine sai teatteri­roolin Ilta­lehti. 16.4.2011. Viitattu 17.4.2011.
  11. Jokinen, Juha Veli: Susanna Laine yllättää teatteri­tähtenä: ”Unelmien täyttymys” Ilta­lehti. 22.1.2017. Viitattu 24.1.2017.
  12. Susanna Laine Aikakone-yhtyeen laulajaksi Helsingin Sanomat. 6.2.2009. Helsinki: Sanoma Media Finland Oy. Arkistoitu 9.2.2009. Viitattu 17.4.2011.
  13. Toikka, Pekka: Susanna Laine juontajaksi Puoli seitsemään! Yle Puoli seitsemän. 16.9.2014 (päivitetty 17.9.2014). Yleisradio Oy. Viitattu 19.11.2014.
  14. Honka, Niina: Susanna Laine joutui viimeisessä Puoli seitsemän lähetyksessään näyttelijä Anu Sinisalon ”kuulusteluun” – paheet paljastettiin Yle Uutiset. 30.10.2020. Viitattu 22.11.2020.
  15. Jättiyllätys! Susanna Laine jättää Puoli seitsemän -ohjelman kuuden vuoden jälkeen Ilta-Sanomat. 31.8.2020. Viitattu 31.8.2020.
  16. BB-juontaja Susanna Laine palasi radioon MTV. 30.12.2010. MTV Oy. Arkistoitu 18.11.2015. Viitattu 17.4.2011.
  17. Salatuissa elämissä aloittava Susanna Laine vapautui sitovista aika­tauluista rankkojen vuosien jälkeen: ”Rakastan tätä rennompaa elämää” Ilta­lehti. Viitattu 22.11.2020.

Aiheesta muuallaMuokkaa