Avaa päävalikko

Stephen (Steve) Lawrence Winwood (s. 12. toukokuuta 1948) on englantilainen laulaja, lauluntekijä ja multi-instrumentalisti, joka tunnetaan soolouransa lisäksi yhtyeistä Spencer Davis Group, Traffic ja Blind Faith.

Steve Winwood
Steve Winwood vuonna 2009
Steve Winwood vuonna 2009
Henkilötiedot
Syntynyt 12. toukokuuta 1948 (ikä 71)
Birmingham
Ammatti muusikko, tuottaja
Muusikko
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1963–
Tyylilajit Rock, progressiivinen rock, blue-eyed soul, blues rock, psykedeelinen rock, fuusiojazz, soft rock
Soittimet koskettimet, kitara, basso, laulu, mandoliini, viulu
Yhtyeet Spencer Davis Group, Traffic, Blind Faith, Eric Clapton, Jim Capaldi, Ginger Baker's Air Force
Levy-yhtiöt Island, Virgin, Wincraft Music, Columbia
Aiheesta muualla
Kotisivut

Winwood syntyi Birminghamissa vuonna 1948 [1]. Hän liittyi Spencer Davisin yhtyeeseen ollessaan 15-vuotias. Winwood oli mukana kirjoittamassa esimerkiksi kappaleita "Gimme Some Lovin'" ja "I'm a Man". 1960-luvun lopulla hän kuitenkin jätti yhtyeen ja perusti Trafficin. Samoihin aikoihin hän toimi myös lyhytikäiseksi jääneessä Blind Faithissa. Sen ainoa albumi, Blind Faith, myi kuitenkin platinaa.

Winwood aloitti soolouran Trafficin hajottua 1970-luvulla. Hänen debyyttialbuminsa oli Steve Winwood (1977). Monet hänen albumeistaan ovat myyneet platinaa, ja Roll With It oli vuonna 1988 viikon Yhdysvaltain albumilistan kärjessä.

Winwood soittaa urkuja Talk Talkin albumin The Colour of Spring usealla kappaleella.

Winwood soitti vierailevana artistina Christina Aguileran elokuussa 2006 julkaisemalla albumilla Back to Basics [2].

Sisällysluettelo

DiskografiaMuokkaa

  • Steve Winwood  (1977)
  • Arc of a Diver  (1981)
  • Talking Back to the Night  (1982)
  • Back in the High Life  (1986)
  • Roll With It  (1988)
  • Refugees of a Heart  (1990)
  • Junction Seven  (1997)
  • About Time  (2003)
  • Nine Lives  (2008)
  • Live from Madison Square Garden  (2009) (Eric Claptonin kanssa)

VierailijanaMuokkaa

muun muassa

LähteetMuokkaa

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.