Avaa päävalikko

Stephanie Beacham

brittiläinen näyttelijä

Stephanie Beacham (s. 28. helmikuuta 1947 Barnet, Englanti) on brittiläinen näyttelijä.[2][3]

Stephanie Beacham
Stephanie Beacham vuonna 2009.
Stephanie Beacham vuonna 2009.
Henkilötiedot
Syntynyt 28. helmikuuta 1947 (ikä 72)
Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Barnet, Englanti
Ammatti näyttelijä
Puoliso John McEnery (1973–1979)
Näyttelijä
Aktiivisena 1967–
Merkittävät roolit Sable Colby
Dynastia, Colbyt
Phyl Oswyn
Bad Girls
Ehdokkuudet

Golden Globe -palkinto: paras naispääosa musikaali- tai komediasarjassa 1990
(Sister Kate)[1]

Aiheesta muualla
www.stephaniebeacham.net
IMDb
Elonet

Beacham on esiintynyt lukuisissa elokuvissa ja televisiosarjoissa. Vuonna 1971 hän näytteli Marlon Brandon kanssa elokuvassa Kauhujen yö (The Nightcomers). Uransa huipulla Beacham oli 1980-luvulla, jolloin hän esitti Sable Colbya saippuasarjassa Dynastia ja sen sisarsarjassa Colbyt. Myöhemmin Beachamilla on ollut rooleja muun muassa sarjoissa Beverly Hills 90210, Bad Girls ja Coronation Street. Hän on ollut myös kilpailijana Ison-Britannian Strictly Come Dancing- ja Celebrity Big Brother -televisio-ohjelmissa.[4][5]

Beacham on opiskellut aikoinaan Royal Academy of Dramatic Artissa Lontoossa.[6]

Sisällysluettelo

YksityiselämäMuokkaa

Beacham on ollut syntymästään asti kuulovammainen. Hänen oikea korvansa on kuuro, koska hänen äitinsä sairastui vesirokkoon ollessaan raskaana.[7]

Beacham on ollut 1970-luvulla naimisissa näyttelijä John McEneryn kanssa. Heillä on kaksi tytärtä.[3][4]

Valikoitu filmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1970 The Games The Games Angela Simmonds
1970 Tam Lin Tam-Lin / The Devil's Widow Janet Ainsley
1971 Kauhujen yö The Nightcomers Miss Jessel
1972 Draculan kosto Dracula A.D. 1972 Jessica Van Helsing
1973 Koston käsi And Now the Screaming Starts! Catherine Fengriffen
1975 The Confessional The Confessional / House of Mortal Sin Vanessa Welch
1976 Skitso Schizo Beth
1981 Inseminoid Inseminoid Kate
1989 Beverly Hillsin bimbopartio Troop Beverly Hills Vicki Sprantz
1989 The Wolves of Willoughby Chase The Wolves of Willoughby Chase Letitia Slighcarp
2000 Mahdottomia suhteita Relative Values Elizabeth
2002 Vallaton rakkaus Unconditional Love Harriet Fox-Smith
2006 Rakkautta ja muita katastrofeja Love and Other Disasters Felicity Riggs-Wentworth
2016 Wild Oats Wild Oats Tammy


Televisioelokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1990 Perjantaibussi The Lilac Bus Judy
1992 Tähtien loisteessa / Salaisuuksia Secrets / Danielle Steel's Secrets Sabina Quarles
1992 Nainen ylitse muiden To Be The Best Arabella
1993 Ulkomaan suhteita Foreign Affairs Rosemary Radley
1993 Kultainen ratsupiiska Riders Molly Carter
1994 Viettelevä vaihtokauppa A Change of Place Marie


Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
1968 Pyhimys The Saint Penny 1 jakso
1970 UFO UFO Sarah Bosanquet 1 jakso
1973–1974 Marked Personal Marked Personal Georgina Layton 62 jaksoa
1981–1982 Tenko Tenko Rose Millar 19 jaksoa
1985 Connie Connie Connie 13 jaksoa
1985; 1988–1989 Dynastia Dynasty Sabella ”Sable” Scott Colby 22 jaksoa
1985–1987 Colbyt Dynasty II: The Colbys Sabella ”Sable” Scott Colby 49 jaksoa
1986 Lemmenlaiva The Love Boat Elaine Riskin 1 jakso
1989–1990 Sister Kate Sister Kate Katherine ”Kate” Lambert 19 jaksoa
1990 Cluedo Cluedo Mrs. Peacock 6 jaksoa
1991; 1993–1994 Beverly Hills 90210 Beverly Hills, 90210 Iris McKay 8 jaksoa
1993 Star Trek – uusi sukupolvi Star Trek: The Next Generation Countess Bartholomew 1 jakso
1993 Kullannuppu Blossom Mrs. Robinson 1 jakso
1993–1994 Seaquest DSV Seaquest DSV Dr. Kristin Westphalen 23 jaksoa
1996 No Bananas No Bananas Dorothea Grant 10 jaksoa
2000 Siskoni on noita Charmed Martha van Lewen 1 jakso
2003–2006 Bad Girls Bad Girls Phyllida ”Phyl” Oswyn 40 jaksoa
2006 Ryhmä Pullman New Tricks Rhoda Wishaw 1 jakso
2007 Strictly Come Dancing Strictly Come Dancing oma itsensä
2009 Coronation Street Coronation Street Martha Fraser 21 jaksoa
2010 Celebrity Big Brother Celebrity Big Brother oma itsensä
2010 Sairaalaelämää Casualty Monica Shapiro 1 jakso
2012 Trollied Trollied Lorraine 8 jaksoa
2013 Murha paratiisissa Death in Paradise Nicole Seymour 1 jakso
2014–2016 Boomers Boomers Maureen 13 jaksoa
2018 The Real Marigold Hotel The Real Marigold Hotel oma itsensä

LähteetMuokkaa

  1. Stephanie Beacham Golden Globes. The Hollywood Foreign Press Association. Viitattu 24.7.2017. (englanniksi)
  2. Stephanie Beacham (The Internet Movie Database -elokuvatietokanta.) imdb.com. Viitattu 11.3.2017. (englanniksi)
  3. a b Wallace, David: British Beauty Stephanie Beacham Sizzles in Sable as Consort to Charlton Heston on the Colbys. People, 3.2.1986, nro 5. (englanniksi)
  4. a b Gerard, Gilbert: Stephanie Beacham: 'I had to give up toy boys' The Independent. 1.9.2012. Viitattu 11.3.2017. (englanniksi)
  5. Stephanie Beacham 'reveals rape trauma' during early 1970s 13.3.2016. BBC News. Viitattu 11.3.2017. (englanniksi)
  6. Pesonen, Hanna: Kypsä kaunotar kukoistaa. Katso! Saippuaooppera, 2001, nro 3, s. 36–37.
  7. Hassell, Katherine: 'I used to get called 'Deaf Steph' at school,' Stephanie Beacham on the agony of being teased over her hearing Daily Mail. 7.11.2009. Viitattu 13.7.2014. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa