Shefali Shah

intialainen näyttelijä

Shefali Shah (o.s. Shetty; s. 22. toukokuuta 1972[1][2] Bombay, Maharashtra, Intia) on intialainen näyttelijä. Hän on näytellyt hindinkielisissä elokuvissa ja televisiossa.[3][4] Hän voitti parhaan naisnäyttelijän Filmfare Awards -kriitikkopalkinnon elokuvasta Satya (1998). Lisäksi hän on saanut kiitosta kriitikoilta muun muassa elokuvista Dil Dhadakne Do (2015) ja Once Again (2018).[5]

Shefali Shah
Shefali Shah vuonna 2012.
Shefali Shah vuonna 2012.
Henkilötiedot
Koko nimi Shefali Shetty
Syntynyt22. toukokuuta 1972 (ikä 50)
Bombay, Maharashtra, Intia
Ammatti näyttelijä
Puoliso Harsh Chhaya
(vih. 1997; ero 2001)

Vipul Amrutlal Shah
Lapset 2
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

YksityiselämäMuokkaa

Shah oli naimisissa näyttelijä Harsh Chhayan kanssa vuosina 1997–2001. Tämän jälkeen hän meni naimisiin elokuvantekijä Vipul Amrutlal Shahin kanssa. Heillä on kaksi poikaa.[2]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Muuta
1995 Rangeela Gulbadan
1998 Satya Pyaari Mhatre
2000 Mohabbatein Nandini Khanna
2001 Monsoon Wedding Ria Verma
2005 Waqt: The Race Against Time Sumitra Thakur
15 Park Avenue Lakshmi J. Roy
2007 Gandhi, My Father Kasturba Gandhi
The Last Lear Vandana
2008 Black & White Roma Mathur
2010 Karthik Calling Karthik Tohtori Kapadia
2011 Kucch Luv Jaisaa Madhu Saxena
2014 Lakshmi Jyoti
2015 Dil Dhadakne Do Neelam Mehra
Brothers Maria Fernandes
2016 Viidakkokirja Raksha (ääni) Hindinkielinen dubbaus
2017 Commando 2 Leena Chowdhury
Juice Manju Singh Lyhytelokuva
2018 Once Again Tara Shetty
2021 Ajeeb Daastaans Natasha
2022 Darlings
Doctor G
Jalsa

Palkinnot ja ehdokkuudetMuokkaa

Vuosi Elokuva Palkinto Kategoria Tulos
1999 Satya Screen Awards Paras naissivuosa Voitto
Filmfare Awards Paras naisnäyttelijä (kriitikkopalkinto) Voitto
Paras naissivuosa Ehdokkuus
Zee Cine Awards Paras naissivuosa Ehdokkuus
2006 Waqt: The Race Against Time Filmfare Awards Paras naissivuosa Ehdokkuus
Zee Cine Awards Paras naissivuosa Ehdokkuus
Screen Awards Paras naissivuosa Ehdokkuus
2007 The Last Lear National Film Awards Paras naissivuosa Voitto
Gandhi, My Father Tokyo International Film Festival Paras naisnäyttelijä Voitto
Producers Guild Film Awards Paras naissivuosa Ehdokkuus
2015 Dil Dhadakne Do Stardust Awards Paras naissivuosa Voitto
Filmfare Awards Paras naissivuosa Ehdokkuus
Screen Awards Paras näyttelijäkokoonpano Voitto
2018 Juice Filmfare Awards Paras naisnäyttelijä lyhytelokuvassa Voitto
2019 Delhi Crime iReel Awards Paras naisnäyttelijä – draama Voitto
Asian Academy Creative Awards Paras naispääosa (Intia) Voitto

LähteetMuokkaa

  1. Shefali Shahin Instagram-profiili Viitattu 22.9.2020. (englanniksi)
  2. a b Suri, Rishabh: Shefali Shah’s sons are under quarantine, actor says ’Everybody is getting frustrated’ Hindustan Times. 29.3.2020. Viitattu 22.9.2020. (englanniksi)
  3. Rathi, Vasundhara: Acting gives me a tremendous high, says Shefali Shah of ’Delhi Crime’ fame The Hindu. 24.4.2019. Viitattu 22.9.2020. (englanniksi)
  4. Suri, Rishabh: Shefali Shah: In the ’80s, the heroine in films was an art prop, I never aimed to do those roles Hindustan Times. 12.9.2020. Viitattu 22.9.2020. (englanniksi)
  5. Suri, Rishabh: Shefali Shah: My family used to say, ’you’re not even seen’ as my projects would come once in a year Hindustan Times. 26.8.2021. Viitattu 26.8.2021. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

 
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Shefali Shah.
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.