Avaa päävalikko

Shane West

yhdysvaltalainen näyttelijä

Shane West (s. Shannon Bruce Snaith, 10. kesäkuuta 1978 Baton Rouge, Louisiana, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Muistojen polku (2002) ja Herrasmiesliiga (2003) sekä televisiosarjoista Teho-osasto ja Nikita.

Shane West
Shane West Wonderconissa vuonna 2015.
Shane West Wonderconissa vuonna 2015.
Henkilötiedot
Syntynyt 10. kesäkuuta 1978 (ikä 41)
Baton Rouge, Louisiana, Yhdysvallat
Ammatti näyttelijä, laulaja-lauluntekijä, muusikko
Näyttelijä
Taiteilijanimet Shannon Snaith
Shane Wrestler
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit Muistojen polku
Herrasmiesliiga
Teho-osasto
Nikita
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Lapsuus ja nuoruusMuokkaa

West syntyi Baton Rougessa Louisianassa. Hänellä on yksi nuorempi sisko ja paljon nuorempi siskopuoli. Hänen vanhempansa erosivat ja kymmenvuotiaana West muutti äitinsä mukana Kaliforniaan. Hän innostui näyttelemisestä kun hänen oli pakko ottaa lukiossa draamatunteja jotta opinnot tulisivat täyteen.

UraMuokkaa

Shane Westin ensimmäinen merkittävä rooli oli televisiosarjasta Vielä kerran, jossan hän esitti Eli Sammleria. Roolin myötä West alkoi saada paremmin rooleja myös elokuvista, kuten Mihin hintaan tahansa (2000), Älä jätä minua (2001) ja Muistojen polku (2002), joissa oli vastanäyttelijöinä muun muassa Marla Sokoloff ja Mandy Moore. Vuonna 2003 hän näytteli Sean Conneryn tähdittämässä elokuvassa Herrasmiesliiga. Vuonna 2004 West otti vastaan Ray Barnettin roolin televisiosarjasta Teho-osasto. Hän jätti Teho-osaston vuonna 2007. Vuonna 2010 alkaneessa sarjassa Nikita West näyttelee salamurhaajia kouluttavaa Michaelia.

YksityiselämäMuokkaa

West harrastaa laulujen kirjoittamista ja kitaran soittoa. Hänen kappaleensa ”So What Does It All Mean?” oli Muistojen polku -elokuvan ääniraidalla. Hänellä on rockyhtye Jonny Was, jonka kanssa hän esiintyy ympäri Los Angelesia.

Shane West on seurustellut näyttelijöiden Rachael Leigh Cookin, Marla Sokoloffin, Mandy Mooren ja Dina Meyerin kanssa. Lisäksi hän on tapaillut näyttelijä-tanssija Jenna Dewania.

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
1997 The Westing Game The Westing Game Chris Theodorakis
1999 Liberty Heights – vapauden rajat Liberty Heights Ted
2000 Mihin hintaan tahansa Whatever It Takes Ryan Woodman
Dracula 2001 Dracula 2001 JT
2001 Älä jätä minua Get Over It Bentley ”Striker” Scrumfeld
2002 Muistojen polku A Walk to Remember Landon Carter
Tanssin aika A Time for Dancing Mike
2003 Herrasmiesliiga The League of Extraordinary Gentlemen Tom Sawyer
2006 The Elder Son The Elder Son Bo
2007 What We Do Is Secret What We Do Is Secret Darby Crash
2009 The Lodger The Lodger Street Wilkenson
Red Sands Red Sands Jeff Keller
Echelon salaliitto Echelon Conspiracy Max Peterson
2010 The Presence The Presence Ghost
2011 Hollywood Rules Hollywood Rules Donald P. Meyers
2014 Red Sky Red Sky Tom Craig
Televisiosarjat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Jaksot
1995 Rooman sheriffi Picket Fences Dave Lattimore ”Heart of Saturday Night”
California Dreams California Dreams Doug (äänirooli) ”Community Service”
1996 The Crew The Crew myymäläpäällikkö ”Retail Slut”
Isojen poikien leikit Boy Meets World Nick ”A Kiss Is More Than a Kiss”
1997 Mr. Rhodes Mr. Rhodes Mick ”The Valentine Show”
Meego Meego hattupäinen mies ”Saturday Night Fever”
1998 Buffy, vampyyrintappaja Buffy the Vampire Slayer Sean ”Go Fish”
Avaruusluikkarit Sliders Kirk ”California Reich”
Kuin luodut toisilleen To Have & to Hold Mitch Maloney ”Tangled Up in You”
1999–2000 Vielä kerran Once and Again Eli Sammler 54 jaksoa
2004–2009 Teho-osasto ER Ray Barnett 70 jaksoa
2010 El Dorado El Dorado Jack Wilder ”City of Gold”
”Temple of the Sun”
2010–2013 Nikita Nikita Michael 73 jaksoa
2014–2015 Salem Salem John Alden 21 jaksoa

Aiheesta muuallaMuokkaa