Sansa (laulaja)

suomalainen laulaja-lauluntekijä
Tämä artikkeli käsittelee suomalaista laulaja-lauluntekijää. Katso sanan muita merkityksiä täsmennyssivulta.

Sannaliisa Ilkka, taiteilijanimeltään Sansa [1] (s. 1980), on suomalainen laulaja-lauluntekijä. Hänen ensialbuminsa Vagabond Girl ilmestyi vuonna 2005 Warner Music Finlandin kautta.[2]

Seinäjoelta kotoisin oleva Sansa on opiskellut laulua Helsingin Pop & Jazz Konservatoriossa.[2][3] Pääosin Sansa on tehnyt lauluja englanniksi mutta hän on jonkin verran tehnyt myös suomeksi, esimerkiksi Sansa osallistui Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailuun kappaleella Kaipuun syleilyyn jonka Sansa teki yhdessä Terhi Pippurin kanssa.[1] [4] Lisäksi hän on tehnyt lauluja muutamille artisteille kuten Essi Wuorelalle.[5][6]

Sansa osallistuu Uuden Musiikin Kilpailuun vuonna 2020 omalla kappaleellaan (yhdessä DJ Yotton ja Anton Soninin kanssa) "Lover View".[7]

DiskografiaMuokkaa

Sansan diskografia:[1]

AlbumitMuokkaa

  • Vagabond Girl, (2005) Warner
  • Sansa, (2009) Texicalli
  • Savior, (2011) Texicalli
  • Gone To Ground, (2017) Suburbia Records

Mukana levyilläMuokkaa

  • Tilkkutäkki, (2005) Warner
  • Dj Garbo & Frankly Irrational: EP, (2005) Softone Music
  • Tilkkutäkki 2, (2006) Warner
  • Cape Nape & The Foundation: Karma Collection, (2007) CapeMount Records
  • Sisko tahtoisin jäädä-soundtrack, (2010) SonyBMG
  • The Irrationals: Hold Your Horses, (2011) Konkurssi Records
  • Paradise Oscar: Sunday Songs (2011) Warner
  • Daco Junior: Heartbeat solo (2013) Universal

LähteetMuokkaa

  1. a b c Lasse Wikman: Oman itsensä näköinen Sansa. Selvis, , 2013. vsk, nro 3.
  2. a b Niemi, Jussi: Levyarvostelu: Sansa – Vagabond Girl Soundi. 2005. Viitattu 25.5.2008.
  3. Sansa Meteli.net-sivustolla
  4. Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleet tangomarkkinat.fi. Viitattu 15.8.2015.
  5. Sannaliisan kappaleet muille artisteile Fono.fi. Viitattu 15.8.2015.
  6. Sannaliisa Ilkkan tuotanto Kansalliskirjasto Finna. Viitattu 15.8.2015.
  7. Kommentti: Sansan Lover View on harvinaista UMK-herkkua – mutta erottuuko kappale? www.iltalehti.fi. Viitattu 30.1.2020.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.