Sampo Sarkola

suomalainen näyttelijä

Sampo Sarkola (s. 31. tammikuuta 1978) on suomalainen näyttelijä. Sarkola valmistui Teatterikorkeakoulun ruotsinkieliseltä linjalta. Elokuvien lisäksi hän on näytellyt vuosina 2004–2016 vakituisesti Helsingin kaupunginteatterin ruotsinkielisessä Lilla Teaternissa.[1]

Sampo Sarkola 2010 Jussi-gaalassa.

Sarkola voitti Parhaan miessivuosan Jussin elokuvasta Kohtaamisia. Sampo Sarkola on Asko Sarkolan poika ja Milja Sarkolan veli.[2]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli
2003 Venny - Kultakauden kolmiodraama Antti Aho
Rikospoliisi Maria Kallio Janne Kivi
2004 Etulinjan edessä Kaustinen
Gourmet Club Baarimikko
Keisarikunta Junnu (Juha Vainio)
2005 Kaksipäisen kotkan varjossa Aleksi
2006 Presidentit Sotilaspalvelija Juhonen
2009 Täällä Pohjantähden alla Vilho Koskela
2010 Kohtaamisia Make
Täällä Pohjantähden alla II Vilho Koskela
Harjunpää ja pahan pappi Johannes Heino
2011 Isän kuolema Lääkäri
2012 Stalkkeri Arto Tikka
2013 Kaikella rakkaudella Toivo Vaarala
Oppipoika lehtori Ajander
Ainoat oikeat Anders
2014 Kesäkaverit Tommy
Taikojen talo Daniel (äänirooli)
2016, 2019 Sorjonen Lasse Maasalo
2016 Heroes of the Baltic Sea Daniel Bjelke
2017 Ikitie Strang
2017–2018 Onnela Jyri
2018 Jägarna Karl Lindmark
2018 Goliath Örjan
2019 Suden hetki Janne
Nyrkki Olavi Suominen
Sipoon herttua kanslisti
2021 Hotel Swan Helsinki Deadwings-pomo
Sorjonen: Muraalimurhat Lasse Maasalo
2022 Made in Finland Jorma Ollila

LähteetMuokkaa

  1. Sampo Sarkola näyttelee konnia niin että karmii (Arkistoitu versio) Helsingin Sanomat.
  2. Pyykkönen, Emilia: Asko Sarkolan raskas roolityö ja talousvaikeudet johtivat masennukseen Apu -lehti. 10.9.2014. Viitattu 6.6.2018.

Aiheesta muuallaMuokkaa