Rosario Flores

espanjalainen laulaja ja näyttelijä

Rosario Flores (s. 4. marraskuuta 1963 Madrid) on espanjalainen näyttelijä ja laulaja.[1]

Rosario Flores
Rosario Flores en Fuenlabrada.jpg
Henkilötiedot
Koko nimi Rosario González Flores
Syntynyt4. marraskuuta 1963 (ikä 58)
Madrid
Ammatti laulaja-lauluntekijä, näyttelijä
Lapset 2
Muusikko
Taiteilijanimi Rosario
Tyylilajit pop, rock, flamenco, rumba
Levy-yhtiöt Ariola Records
Palkinnot

Latin Grammy 2002 ja 2004

Aiheesta muualla
www.rosarioflores.info

Flores julkaisi kappaleen ”¿Que querrá decir esto?” nimellä Rosario Ríos vuonna 1976 ja näytteli elokuvassa Al fin solos, pero vuonna 1977. Albumi Vuela de noche ilmestyi vuonna 1984.[1] Albumi De ley (1992), jonka kappaleet kirjoitti Floresin veli Antonio Flores, oli hänen läpimurtonsa.[1]

Muchas flores (2001) oli kansainvälinen menestys ja sijoittui hyvin listoilla. Albumi palkittiin Latin Grammy -palkinnolla parhaasta naispuolisesta pop-albumista vuonna 2002. Hän voitti palkinnon uudelleen vuonna 2004 albumin jatko-osalla De mil colores (2003). Contigo me voy oli Latin Grammy -ehdokkaana vuonna 2006. Parte de mí (2008) myi Espanjassa platinaa.[1]

Flores sävelsi ja sanoitti albumin Raskatriski kaikki kappaleet. Albumi sai hyvät arvostelut.[2]

Rosario Flores on ollut La Voz -televisio-ohjelman tähtivalmentaja Espanjassa 2012–2013 ja La Voz Kids -ohjelman tähtivalmentaja 2014–2019.[3][1]

Flores oli yksi pääosan esittäjistä Pedro Almodóvarin elokuvassa Puhu hänelle.[4]

Floresin isä on kitaristi Antonio González (”El Pescaílla”), äiti laulaja Lola Flores, veli muusikko Antonio Flores ja sisar laulaja Lolita Flores.

DiskografiaMuokkaa

  • Vuela de noche (1984)
  • De ley (1992)
  • Siento (1995)
  • Mucho por vivir (1996)
  • Jugar a la locura (1999)
  • Muchas flores (2001)
  • De mil colores (2004)
  • Contigo me voy (2006)
  • Parte de mí (2008)
  • Cuéntame (2009; Cuéntame cómo pasó -televisiosarjan 11. tuotantokauden soundtrack)
  • Raskatriski (2011)
  • Rosario (2013)
  • Gloria a ti (2016)
  • Noche de gloria en el Teatro Real (2017)

Filmografia (valikoima)Muokkaa

  • El taxi de los conflictos (1969)
  • Al fin solos, pero... (1976)
  • Colegas (1982)
  • Calé (1986)
  • Diario de invierno (1988)
  • Puhu hänelle (2002)
  • El jardín de las hespérides (2005)

LähteetMuokkaa

ViitteetMuokkaa

  1. a b c d e [1] allmusic.com. Viitattu 11.11.2019
  2. [2] allmusic.com. Viitattu 11.11.2019
  3. [3] bekia.es. Viitattu 19.11.2019
  4. [4] elpais.com. Viitattu 26.1.2020
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäiset artikkelit: es:La Voz & es: La voz Kids (España)