Riz Ahmed

brittiläinen näyttelijä

Rizwan ”Riz” Ahmed (s. 1. joulukuuta 1982 Lontoo) on brittiläis-pakistanilainen[1] näyttelijä ja rap-artisti. Hänet tunnetaan myös taiteilijanimellään Riz MC.

Riz Ahmed
Riz Ahmed San Diegon Comic-Conissa vuonna 2018.
Riz Ahmed San Diegon Comic-Conissa vuonna 2018.
Henkilötiedot
Koko nimi Rizwan Ahmed
Syntynyt1. joulukuuta 1982 (ikä 39)
Lontoo, Englanti
Ammatti näyttelijä, rap-artisti
Puoliso Fatima Farheen Mirza (2020–)
Näyttelijä
Aktiivisena 2006–
Merkittävät roolit Nightcrawler
The Night Of
Rogue One: A Star Wars Story
Sound of Metal
Palkinnot

Parhaan miespääosan Primetime Emmy
2016 The Night Of

Aiheesta muualla
www.rizmc.com
IMDb
Elonet

Hän sai vuoden 2020 elokuvasta Sound of Metal parhaan miespääosan Golden Globe- ja Oscar-ehdokkuuden.[2]

FilmografiaMuokkaa

Elokuvat
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli
2008 Shifty Shifty
2009 Rage Vijay
2010 Four Lions Omar
Centurion Tarak
2011 Black Gold Ali
Trishna Jay
2012 The Reluctant Fundamentalist Changez
Ill Manors Aaron
2013 Closed Circuit Nazrul Sharma
2014 Nightcrawler Rick
2016 Jason Bourne Aaron Kalloor
City of Tiny Lights Tommy Akhtar
Una Scott
Rogue One: A Star Wars Story Bodhi Rook
2018 Venom Carlton Drake / Riot
2020 Sound of Metal Ruben Stone
Mogul Mowgli Zed
2021 Encounter Malik Khan
Televisio
Vuosi Suomenkielinen nimi Alkuperäinen nimi Rooli Lisätietoja
2006 Berry’s Way Amir Televisioelokuva
Matkalla tuhoon 9/11 The Path to 9/11 Yosri Minisarja
Banglatown Banquet Razual Televisioelokuva
Tie Guantanamoon The Road to Guantanamo Shafiq Rasul Dokumentti
2007 Sisko ja veli Britz Sohail Wahid Televisioelokuva
2008 Dead Set Riq 5 jaksoa
Wired Manesh Kunzru 3 jaksoa
2011 The Fades Neil 1 jakso
2016 The Night Of Nasir Khan 8 jaksoa
The OA Elias Rahim 4 jaksoa
2017 Girls Paul-Louis 1 jakso

DiskografiaMuokkaa

  • Microscope (2011)
  • Englistan (mixtape, 2016)

LähteetMuokkaa

  1. Cadwalladr, Carole: Riz Ahmed: ‘We have to be vocal. We’re living in scary times’ The Guardian. 4.12.2016. Viitattu 24.2.2017. (englanniksi)
  2. Mattila, Matias: Tässä ovat poikkeuksellisen elokuvavuoden Oscar-ehdokkaat – eniten ehdokkuuksia sai elämäkertaelokuva Mank 18.3.2021. Yle. Viitattu 21.3.2021.

Aiheesta muuallaMuokkaa