Reema Lagoo

Reema Lagoo (oik. Nayan Bhadbhade; 21. kesäkuuta 1958 Bombay18. toukokuuta 2017 Mumbai)[1] oli intialainen näyttelijä. Hän näytteli hindin- ja marathinkielisissä elokuvissa sekä televisiossa ja teatterissa. Hänet tunnettiin parhaiten äidillisistä rooleistaan.[1]

Reema Lagoo
Reema Lagoo vuonna 2011.
Reema Lagoo vuonna 2011.
Henkilötiedot
Koko nimi Nayan Bhadbhade
Syntynyt21. kesäkuuta 1958
Bombay, Bombay, Intia
Kuollut18. toukokuuta 2017 (58 vuotta)
Mumbai, Maharashtra, Intia
Ammatti näyttelijä
Puoliso Vivek Lagoo (1964–2017)
Lapset 1
Näyttelijä
Aktiivisena 1964–2017
Aiheesta muualla
IMDb

Lagoo kuoli sydänkohtaukseen 58-vuotiaana.[1]

FilmografiaMuokkaa

Vuosi Elokuva Rooli Kieli Muuta
1964 Masterji Marathi
1979 Sinhasan Dabhaden miniä Marathi
1980 Aakrosh Tanssija Hindi
Kalyug Kiran Hindi
1983 Chatpati Hindi
1985 Nasoor Manjula Mohite Hindi
1988 Hamara Khandaan Tohtori Julie Hindi
Qayamat Se Qayamat Tak Kamla Singh Hindi
Rihaee Hindi
1989 Maine Pyar Kiya Kaushalya Choudhary Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -ehdokkuus
1990 Police Public Hindi
Aashiqui Rouva Vikram Roy Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -ehdokkuus
Pratibandh Tuomari Hindi
Teri Talash Mein Hindi
1991 Balidaan Sharda V. Gyanoba Marathi
Ramwati Hindi
Henna Rouva Kaul Hindi
Baharon Ke Manzil Hindi
Saajan Kamala Verma Hindi
Pyar Bhara Dil Sudha Sunderlal Hindi
Patthar Ke Phool Meera Verma Hindi
First Love Letter Shyamin äiti Hindi
Aag Laga Do Sawan Ko Hindi
1992 Sapne Sajan Ke Hindi
Prem Deewane Sumitra Singh Hindi
Jiwalagaa Hindi
Jeena Marna Tere Sang Hindi
Shola Aur Shabnam Sharda Thapa Hindi
Vansh Rukmani K. Dharmadhikari Hindi
Qaid Mein Hai Bulbul Guddo Choudhry Hindi
Do Hanso Ka Joda Hindi
Nishchaiy Yashoda Gujral Hindi
Parda Hai Parda Andrew’n äiti Hindi
Sapne Sajan Ke Deepakin äiti Hindi
Prem Deewane Sumitra Singh Hindi
Jiwalagaa Marathi
Jeena Marna Tere Sang Hindi
1993 Shreemaan Aashique Suman Mehra Hindi
Sangram Rouva Shamsher Rana Hindi
Aaj Kie Aurat Shanta Patil Hindi
Gumrah Sharda Chadha Hindi
Dil Hai Betaab Rajan äiti Hindi
Pyaar Ka Tarana Hindi
1994 Mahakaal Anitan äiti Hindi
Yeh Dillagi Rouva Shanti Saigal Hindi
Dilwale Arunin äiti Hindi
Pathreela Raasta Pratapin äiti Hindi
Hum Aapke Hain Koun…! Rouva Choudhury Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -ehdokkuus
Vijaypath Rouva Saxena Hindi
Kanoon Pankajin vaimo Hindi
1995 Jai Vikraanta Sharda A. Singh Hindi
Rangeela Milin äiti Hindi
Taqdeerwala Surajin äiti Hindi
1996 Apne Dam Par Rouva Saxena Hindi
Vijeta Rouva Laxmi Prasad Hindi
Papa Kehte Hai Hindi
Prem Granth Parvati Hindi
Maahir Asha Hindi
Dil Tera Diwana Kumarin vaimo Hindi
1997 Uff! Yeh Mohabbat Rajan äiti Hindi
Rui Ka Bojh Miniä Hindi
Judwaa Prem Malhotran äiti Hindi
Yes Boss Rouva Joshi Hindi
Betaabi Sameerin äiti Hindi
Deewana Mastana Bunnun äiti Hindi
Suraj Gayatri Hindi
1998 Tirchhi Topiwale Sumitra Oberoi Hindi
Pyaar To Hona Hi Tha Shekharin käly Hindi
Mere Do Anmol Ratan Suman Hindi
Deewana Hoon Pagal Nahi Hindi
Aunty No. 1 Vijayalaxmi Hindi
Kuch Kuch Hota Hai Anjalin äiti Hindi
Jhooth Bole Kauwa Kaate Savitri Abhyankar Hindi
1999 Hum Saath-Saath Hain Mamta Awasthi Chaturvedi Hindi
Bindhaast Aasawari Patwardhan Marathi
Aarzoo Parvati Hindi
Vaastav: The Reality Shanta Hindi Parhaan naissivuosan Filmfare Awards -ehdokkuus
Dillagi Shalinin äiti Hindi
2000 Nidaan Suhasini Nadkarni Hindi
Deewane Vishalin ja Arunin äiti Hindi
Jis Desh Mein Ganga Rehta Hain Laxmi Hindi
Kahin Pyaar Na Ho Jaaye Rouva Sharma Hindi
2001 Hum Deewane Pyar Ke Rouva Chatterjee Hindi
Censor Hindi
Indian Rouva Suryapratap Singh Hindi
Tera Mera Saath Rahen Janki Gupta Hindi
2002 Hathyar Shanta Hindi
Reshamgaath Anna Smith Hindi Parhaan naisnäyttelijän Maharashtra State Film Awards -palkinto
2003 Kavtya Mahakaal Hindi
Pran Jaye Par Shaan Na Jaye Hindi
Main Prem Ki Diwani Hoon Prem Kumarin äiti Hindi
Chupke Se Laxmi Timghure Hindi
Kal Ho Naa Ho Rouva Mathur Hindi
2004 Hatya Rouva R. Lal Hindi
Navra Maza Navsacha Poliitikko Marathi
2005 Koi Mere Dil Mein Hai Rouva Vikram Malhotra Hindi
Hum Tum Aur Mom Kaushalya Hindi
Shaadi Karke Phas Gaya Yaar Ayaanin äiti Hindi
Sandwich Rouva Singh Hindi
Divorce: Not Between Husband and Wife Tuomari Hindi
2006 Aai Shappath Devki Desai Hindi
Shubh Mangal Savdhan Marathi
2007 Deha Piloo Hindi
Savalee Marathi
2008 Humne Jeena Seekh Liya Hindi
Superstar Kusum P. Saxena Hindi
Mehbooba Karanin äiti Hindi
Kidnap Sonian isoäiti Hindi
2009 Me Shivajiraje Bhosale Boltoy Jijabai Marathi
Agnidivya Marathi
Aamras Indumati Marathi
Gho Mala Asala Hawa Dagdubai Marathi
2010 Mittal v/s Mittal Mitalin äiti Hindi
2011 Janma Vandhana Sarpotdar Hindi
Mumbai Cutting Hindi
Trapped in Tradition: Rivaaz Ranjeet Singhin vaimo Hindi
Dhoosar Marathi
2012 Om Allah Hindi
498A: The Wedding Gift Sudha Patel Hindi
2013 Mahabharat Gandhari (ääni) Hindi Animaatioelokuva
Anumati Ambu Marathi
2014 Ungli Abhayn äiti Hindi
2015 Main Hoon Rajinikanth Itsenään Hindi
I Love NY Tikku Verman adoptioäiti Hindi
Katyar Kaljat Ghusali Katyar Marathi
2016 Jaundya Na Balasaheb Aaisaheb Marathi
2017 Deva Shalini Marathi
2018 Home Sweet Home Sisäministeri Marathi

LähteetMuokkaa

  1. a b c Das, Natasha; Nambiar, Sanchita: Actor Reema Lagoo passes away The Hindu. 18.5.2017. Viitattu 5.11.2020. (englanniksi)

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.