Avaa päävalikko

Red Velvet

eteläkorealainen tyttöbändi

Red Velvet (kor. 레드벨벳) on vuonna 2014 perustettu viisijäseninen eteläkorealainen yhtye, jonka levy-yhtiönä toimii SM Entertainment. Yhtyeeseen kuuluvat Irene, Seulgi, Wendy, Joy ja Yeri.

Red Velvet
Red Velvet vuonna 2015. Vasemmalta oikealle: Joy, Yeri, Irene, Seulgi ja Wendy.
Red Velvet vuonna 2015.
Vasemmalta oikealle: Joy, Yeri, Irene, Seulgi ja Wendy.
Tiedot
Toiminnassa 2014
Tyylilaji pop, R&B
Kotipaikka Etelä-Korean lippu Etelä-Korea
Laulukieli korea
Jäsenet

Irene
Seulgi
Wendy
Joy
Yeri

Levy-yhtiö

SM Entertainment

Aiheesta muualla
Kotisivut
MusicBrainz

Sisällysluettelo

HistoriaMuokkaa

Red Velvet julkaisi ensimmäisen singlensä "Happiness" elokuussa 2014.[1] Kappaleen alkuperäinen musiikkivideo poistettiin YouTubesta pian sen julkaisemisen jälkeen ongelmallisten kuvien takia ja korvattiin muokatulla versiolla.[2] Red Velvet julkaisi toisen singlensä "Be Natural" ja sen musiikkivideon lokakuussa 2014. Kappale on SM Entertainmentin ensimmäisen tyttöyhtyeen S.E.S:in samannimisen kappaleen uudistettu versio.[3]

Red Velvetiin lisättiin uusi jäsen, Yeri, joka oli mukana yhtyeen uudella musiikkivideolla "Automatic".[4] Yhtye julkaisi ensimmäisen minialbuminsa Ice Cream Cake ja samannimisen kappaleen musiikkivideon maaliskuussa 2015.[5] Red Velvet esiintyi ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa vuosittaisessa KCON-tapahtumassa Los Angelesissa, Kaliforniassa.[6] Red Velvet julkaisi ensimmäisen studioalbuminsa The Red ja sen pääsinglen "Dumb Dumb" syyskuussa 2015.[7] Yhtye oli mukana SM Entertainmentin talviteemaisessa albumiprojektissa Winter Garden, julkaisten singlen "Wish Tree" joulukuussa 2015.[8]

JäsenetMuokkaa

Yhtyeen jäsenet ovat:[9]

  • Irene (Bae Ju Hyun, kor. 배주현)
  • Seulgi (Kang Seul Gi, kor. 강슬기)
  • Wendy (Wendy Son, kor. 웬디손; Son Seung Wan, kor. 손승완)
  • Joy (Park Soo Young, kor. 박수영)
  • Yeri (Kim Ye Rim, kor. 김예림)

DiskografiaMuokkaa

StudioalbumitMuokkaa

  • The Red  (2015)
  • Perfect Velvet (2017)

EP:tMuokkaa

  • Ice Cream Cake  (2015)
  • The Velvet  (2016)
  • Russian Roulette  (2016)
  • Rookie  (2017)
  • The Red Summer  (2017)
  • The Perfect Red Velvet (2018)
  • #Cookie Jar (2018)
  • Summer Magic (2018)
  • RBB (2018)

SingletMuokkaa

  • Happiness (2014)
  • Be Natural (2014)
  • Automatic (2015)
  • Ice Cream Cake (2015)
  • Dumb Dumb (2015)
  • Wish Tree (2015)
  • One of These Nights (2016)
  • Russian Roulette (2016)
  • Rookie (2017)
  • Red Flavor (2017)
  • Peek-A-Boo (2017)
  • Bad Boy (2018)
  • #Cookie Jar (2018)
  • Power Up (2018)
  • RBB (Really Bad Boy) (2018)
  • Sappy (2019)
  • Sayonara (2019)

MusiikkivideotMuokkaa

  • Happiness (2014)
  • Be Natural (2014)
  • Automatic (2015)
  • Ice Cream Cake (2015)
  • Dumb Dumb (2015)
  • One of These Nights (2016)
  • Russian Roulette (2016)
  • Rookie (2017)
  • Red Flavor (2017)
  • Peek-A-Boo (2017)
  • Bad Boy (2018)
  • Cookie Jar (2018)
  • Power Up (2018)
  • RBB (Really Bad Boy) (2018)
  • Sappy (2019)

LähteetMuokkaa

  1. Red Velvet debuts high on music charts The Korea Herald. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  2. Red Velvet releases new edited MV allkpop.com. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  3. Red Velvet to return next week allkpop.com. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  4. Red Velvet get fans excited with 'Automatic' MV! allkpop.com. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  5. Red Velvet look sweet as ice cream in group teaser photos allkpop.com. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  6. Red Velvet Talk First U.S. Performance Billboard. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  7. Red Velvet - 'The Red' allkpop.com. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  8. Red Velvet is up next to release their holiday single for SM's 'Winter Garden' project allkpop.com. Viitattu 26.12.2015. (englanniksi)
  9. Red Velvet Members Profile KProfiles.com. Viitattu 19.9.2018.