Raggars

Raggars on lahtelainen rock-yhtye. Yhtyeen perusti 1985 Iso-Enzo Etola, Arto Vatanen ja Timo Vilska. Aikanaan Raggars teki paljon yhteiskeikkoja Irwin Goodmanin kanssa sekä pari yhteiskiertuetta mäkihyppääjä Eddie Edwardsin kanssa. Raggarsin esittämiä kappaleita ovat muun muassa Lännenlokari, Elämän Valttikortit, Eno ja Pietari, Unihiekkaa, Äidin pienet perkeleet ja Maamies.

JäsenetMuokkaa

NykyisetMuokkaa

  • V...t sano Vatanen
  • Vilska
  • Kartano Kaatrakoski Drums

Mikki Veneoja oli kokoonpanossa 1996 – 2000 ja lauloi Kukkona tunkiolla -levyllä. Veneoja oli myös syksystä 2011 – 2015 kevääseen asti laulusolistina. Iso-Enzo Etola palasi tällöin takasin ja oli Raggarsin laulajana kuolemaansa asti.

EntisetMuokkaa

  • Esa ”Iso-Enzo” Etola (12.2.1953 – 26.7.2020)[1]
  • Makkara Sonninen
  • Yale Veijalainen
  • Jäykkä Järvinen
  • Mikki Veneoja
  • Sakke Korhonen
  • Tomppa Kanerva
  • Timo Leinonen
  • Hate Kinnunen

DiskografiaMuokkaa

AlbumitMuokkaa

  • Lihavia tyttöjä (LP 1987)
  • Äideistä parhain (LP 1990)
  • Auto täynnä (CD 1993)
  • Kukkona tunkiolla (CD 1999)
  • 23 supersuosikkia (CD 2000)
  • 20 v. laitumella (CD 2005)

SingletMuokkaa

  • Lännenlokari/Puhelu Hevoselle (1985)
  • Unihiekkaa/Elämän Valttikortit (1986)
  • Nuori rytmi/Älä tule koskaan yöksi (Lets spend night together) (1987)
  • Äideistä Parhain/Hilpata twist (1989)
  • Vangin toive (1991)
  • Mato ja Muurahainen/Jos (1993)
  • Heitä piiska pois (Baby plese dont go)/ Tikapuut/Morsian/Kadun Kasvatti (1995)
  • Pieni Hetki/ Puhelu hevoselle vol 2/Juustonhaistaja (2002)
  • Single ”Mustan kissan tango” ilmestyi 2008 ja uusin sinkku ”Tiskarin polkka” toukokuussa 2010.

LähteetMuokkaa

  1. Kuolleet: Esa Etola. Etelä-Suomen Sanomat, 30.8.2020, s. A21.

Aiheesta muuallaMuokkaa

Tämä musiikkiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.